Σάββατο, Οκτωβρίου 31

Σε ψυχρό πόλεμο Τουρκία και Γαλλία… Σύμβολο το Charlie Hebdo

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Είναι ευκαιρία να κατηγορήσουν την Τουρκία ως τρομοκρατική χώρα που υποστηρίζει ισλαμιστές τρομοκράτες, είναι η τελευταία κι ίσως αναπόφευκτη γιατί εκτός ότι θεωρούν την Τουρκία ήδη φευγάτο πουλί για την Ρωσία, και φέρνουν σε δύσκολη θέση και την Ρωσία και την Κίνα και το Ιράν στο να την δεχθούν στις αγκάλες τους, μετά από τα πρόσφατα γεγονότα. Ουσιαστικά θα ποντάρουν στην πτώση του Ταγίπ ελπίζοντας σε μια εγκαθίδρυση Γκιουλέν. Έλα όμως που ο Ταγίπ έχει οικονομικά ήδη παραδώσει τον έλεγχο της χώρας στην Κίνα και στην Ρωσία. Και ο Γκιουλέν να τον διαδεχτεί τι θα μπορεί να κάνει τότε;; Τίποτα δεν σπας έτσι εύκολα συμβάσεις.

 Στα άκρα φαίνεται να οδηγούνται οι σχέσεις Άγκυρας-Παρισίου, έπειτα από τις πρωτοφανείς ρητορικές αντιδράσεις Τούρκων αξιωματούχων για το νέο εξώφυλλο του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo. Το επίμαχο εξώφυλλο έχει ως σκίτσο τον πρόεδρο Ερντογάν με τα εσώρουχα, να σηκώνει το χιτζάπ μιας μουσουλμάνας, παρατηρώντας τα γυμνά οπίσθια της και να αναφωνεί «ο Προφήτης Μωάμεθ»!

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΥΚΟΚΑΠΗ


ΠΗΓΗ: SLpress

Οι πρώτες αντιδράσεις ήρθαν από τον Τούρκο υφυπουργό Τουρισμού, ο οποίος με ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα αποκάλεσε τους δημοσιογράφους «μπάσταρδους» και «γιους σκύλας»! Σε πιο ήπιο ύφος, ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας μίλησε για μία «αηδιαστική προσπάθεια πολιτιστικού ρατσισμού και μίσους».

Προηγουμένως το σατιρικό περιοδικό είχε βρεθεί και πάλι στο μάτι του κυκλώνα, έπειτα από την απόφαση των γαλλικών αρχών να φωτιστούν κυβερνητικά κτίρια με σκίτσα του (πολλά εκ των οποίων σατίριζαν τον Προφήτη Μωάμεθ), γεγονός που προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις στην Άγκυρα, που κάλεσε σε μποϋκοτάζ των γαλλικών προϊόντων. Ο Ερντογάν εξαπέλυσε μία άνευ προηγουμένου επίθεση στο πρόσωπο του Μακρόν, τον οποίο ουσιαστικά αποκάλεσε «ψυχοπαθή»!

Γνωστό για τα αιρετικά του σκίτσα και την καυστική του σάτιρα, το Charlie Hebdo είχε έρθει για πρώτη φορά δραματικά στο προσκήνιο τον Ιανουάριο του 2015, μετά την αιματηρή επίθεση τζιχαντιστών στα γραφεία του, που προκάλεσε 12 νεκρούς. Ο αποκεφαλισμός του Γάλλου καθηγητή Σαμουέλ Πατί από Τσετσένο τζιχαντιστή στα μέσα Οκτωβρίου, ο οποίος είχε δείξει σκίτσα του περιοδικού στους μαθητές του, μετέτρεψε και πάλι το περιοδικό σε σύμβολο κατά του εξτρεμισμού και της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας.

Οι αυθαίρετοι συμψηφισμοί του Ερντογάν

Έναν συμβολισμό που δε φαίνεται να ασπάζεται ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, ο οποίος απέφυγε να καταδικάσει τον αποκεφαλισμό του Γάλλου καθηγητή, όπως επεσήμανε σε ανακοίνωση της η γαλλική προεδρία. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που ο Ερντογάν αποφεύγει να καταδικάσει πράξεις ισλαμικής τρομοκρατίας. Ο Τούρκος πρόεδρος προτιμά να ταυτίζει την δράση των ισλαμιστών τρομοκρατών πότε με την δράση των Κούρδων του ΡΚΚ, πότε με την ακροδεξιά τρομοκρατία. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .