Κυριακή, Οκτωβρίου 18

Ριάνα: Για πρώτη φορά στη λίστα Forbes με τις 100 πλουσιότερες αυτοδημιούργητες γυναίκες στην Αμερική

Η 32χρονη τραγουδίστρια της ποπ και R&B κατέκτησε την 33η θέση, με 600 εκατ. δολάρια μέσα στο 2019, από τις πωλήσεις της σειράς καλλυντικών Fenty Beauty που έχει λανσάρει
– To περιοδικό Forbes αποκάλυψε τη λίστα του 2020 με τις 100 πλουσιότερες αυτοδημιούργητες γυναίκες στις ΗΠΑ.

Στην κορυφή της λίστας, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, είναι η επιχειρηματίας, Νταϊάν Χέντρικς, συνιδρύτρια της ABC Supply, εταιρείας υλικών κατασκευών, η περιουσία της οποίας υπερβαίνει τώρα τα 8 δισ. δολάρια.

Μία σημαντική νέα είσοδος είναι της τραγουδίστριας της ποπ και R&B, Ριάνα της οποίας η σειρά καλλυντικών Fenty Beauty κατέγραψε πωλήσεις περίπου 600 εκατομμυρίων δολαρίων το 2019. Η Ριάνα καταλαμβάνει την 33η θέση στη λίστα.

Νεοεισερχόμενη στη λίστα είναι και η Κρις Τζένερ, η Αμερικανίδα επιχειρηματίας και ριάλιτι σταρ του «Keeping Up with the Kardashians» που βρίσκεται στην 92η θέση. Η περιουσία της ανέρχεται σε 190 εκατ. δολάρια και προέρχεται από τη δραστηριοποίησή της στον τομέα των καλλυντικών και από το 10% ποσοστό που λαμβάνει από τις εξαιρετικά κερδοφόρες επιχειρηματικές δραστηριότητες των παιδιών της.

Η κόρη της Κρις Τζένερ, Κιμ Καρντάσιαν είναι στη θέση 24 με περιουσία 780 εκατ. δολαρίων και η άλλη κόρη της, Κάιλι Τζένερ στη θέση 29 με περιουσία 700 εκατ. δολαρίων.

Η μεγιστάνας των ΜΜΕ Όπρα Γουίνφρεϊ εμφανίζεται στην 9η θέση με περιουσία 2,9 δισ. δολαρίων.

Τρεις διάσημες τραγουδίστριες επίσης περιλαμβάνονται στη λίστα, η Μαντόνα είναι στην 40η θέση με περιουσία 550 εκατ. δολαρίων, η Σελίν Ντιόν στη θέση 51 με περιουσία 455 εκατ. δολαρίων και η Μπιγιονσέ στη θέση 55 με περιουσία 420 εκατ. δολαρίων.

Oι δέκα πλουσιότερες και… αυτοδημιούργητες

Στη λίστα των 10 πλουσιότερων αυτοδημιούργητων γυναικών, στη 2η θέση είναι η Τζούντι Φόλκνερ με περιουσία 5,5 δισ. δολαρίων, η οποία ίδρυσε την Epic System Corps, εταιρεία ιατρικού λογισμικού, στην 3η θέση η Μεγκ Γουίτμαν του ebay με περιουσία 5 δισ. δολαρίων.

Ακολουθούν οι: Τζούντι Λoβ συνιδρύτρια αλυσίδας πρατηρίων υγρών καυσίμων (4,7 δισ. δολάρια), Μάριαν Ίλιτς (4,1 δισ. δολάρια) συνιδρύτρια της αλυσίδας Little Caesars Pizza.
Στην 6η θέση βρίσκεται η Λίντα Ρέσνικ (3,6 δισ. δολάρια) γκουρού του μάρκετινγκ πίσω από τον Wonderful Co., όμιλο τροφίμων και ποτών που ίδρυσε με τον σύζυγό της.

Η Τζονέλ Χαντ είναι στην 7η θέση με περιουσία 3,5 δισ. δολαρίων, ιδρύτρια με τον σύζυγό της μεγαλύτερης μεταφορικής εταιρείας στις ΗΠΑ, J.B. Hunt Transport Services.

Η Τάι Λι με περιουσία 3,2 δισ. δολαρίων, CEO της SHI International, παρόχου τεχνολογικών προϊόντων και υπηρεσιών είναι στην 8η θέση.

Στην 9η θέση βρίσκεται η Όπρα Γουίνφρεϊ, παραγωγός τηλεοπτικών εκπομπών και στη 10η θέση με περιουσία 2,4 δισ. δολαρίων η Ντόρις Φίσερ του brand ενδυμάτων και αξεσουάρ GAP.

Πηγή: Πρώτο Θέμα


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .