Κυριακή, Οκτωβρίου 18

Οι νέοι ψάχνουν στο Internet το φάρμακο για τη μοναξιά που προκαλεί ο COVID1-19


Εάν υπάρχει ένα συναίσθημα εκτός από τον φόβο, που έχει προκαλέσει ο COVID-19, αυτό είναι η μοναξιά. Οι συνθήκες της κοινωνικής αποστασιοποίησης βυθίζουν στη μοναξιά όλο και περισσότερους ανθρώπους στον πλανήτη.

Μάλιστα, η μοναξιά δεν αφορά κυρίως -όπως θα περίμενε κανείς- τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά τους νεαρούς ενήλικες, τα αποκαλούμενα μέλη της Generation Z (γεννημένοι από τα 1990 έως τα μέσα της δεκαετίας του 2000). Στην προσπάθεια να αντιμετωπίσουν αυτό το συναίσθημα

οι νεαροί ενήλικες έχουν έναν σύμμαχο: το Internet.

Καθώς τα μέτρα κοινωνικής απόστασης έγιναν πιο περιοριστικά, όλη η κοινωνία εξαρτάται περισσότερο από την τεχνολογία. Για την ακρίβεια, τα τρία τέταρτα (78%) των Ευρωπαίων της Generation Z έχουν στραφεί στην τεχνολογία στην προσπάθειά τους να αισθανθούν λιγότερο μοναχικά.

Επιπλέον, σχεδόν οι μισοί (45%) εκπρόσωποι της Generation Z στην Ευρώπη, που χρησιμοποιούν μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή διαδικτυακά φόρουμ, περνούν τουλάχιστον πέντε ώρες την ημέρα στο Διαδίκτυο.

«Από το lockdown του COVID-19, οι κυβερνήσεις και οι κοινότητες προσπαθούν να υποστηρίξουν εκείνους που παραδοσιακά θεωρούνται ευάλωτοι στη μοναξιά, όπως οι ηλικιωμένοι. Ωστόσο, ένας συνδυασμός παραγόντων, όπως οι απώλειες θέσεων εργασίας, οι εργαζόμενοι σε αναστολή, καθώς και η μειωμένη κοινωνική αλληλεπίδραση έχουν κάνει τη ζωή πιο δύσκολη για τους νεαρούς ενήλικες», αναφέρει έρευνα Kaspersky.

 

Περί μοναξιάς

Στην πραγματικότητα, η έρευνα διαπίστωσε ότι περισσότερα από δύο στα τρία (68%) άτομα, που ανήκουν στην Generation Z, αισθάνονται μοναχικά από την εμφάνιση του κορονωϊού και έπειτα. Οι Gen Z’ers αισθάνθηκαν στην πραγματικότητα πιο μοναχικά σε σύγκριση με άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Τέσσερις στους 10 της Generation Z σε όλη την Ευρώπη αισθάνθηκαν πιο μοναχικά κατά τη διάρκεια του COVID-19 από ό, τι πριν ξεκινήσει η πανδημία. Συγκριτικά, λίγο περισσότεροι από ένας στους τέσσερις (27%) Baby Boomers δηλώνουν ότι ένιωσαν κάτι αντίστοιχο.

Η ψυχοθεραπεύτρια Kathleen Saxton πιστεύει ότι η μοναξιά μεταξύ των νέων έχει επιδεινωθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας επειδή η επαφή πρόσωπο με πρόσωπο τους λείπει περισσότερο από ό, τι νόμιζαν. Μπορεί επίσης να αισθάνονται απομονωμένοι, ενώ πολλοί από τους φίλους τους εξακολουθούν να δημοσιεύουν θετικές εμπειρίες στο Διαδίκτυο, παρόλο που η «κανονική» ζωή έχει διακοπεί απότομα.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι υπάρχουν πολλές αιτίες μοναξιάς μεταξύ των Gen Z’ers, όπως το γεγονός ότι δεν είναι σε θέση να πάνε για ψώνια εκτός από σουπερμάρκετ (23%) και ότι δεν μπορούν  να συναντηθούν με συναδέλφους αυτοπροσώπως (19%). Ένιωσαν επίσης μοναχικά επειδή δεν μπορούσαν να δουν την οικογένεια ή τους φίλους τους (75%) ή να απολαύσουν τα συνηθισμένα χόμπι ή τις αθλητικές τους δραστηριότητες (51%).

 
Οι νέοι ψάχνουν στο Internet το φάρμακο για τη μοναξιά που προκαλεί ο COVID1-19 - Moved.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .