Σάββατο, Νοεμβρίου 14

ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΤΕΣΤ! “ΑΠΕΙΛΟΥΝ” ΜΕ 10.000 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥΣ! ΞΕΣΑΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΚΙΛΙΑ…

PAPANIKOLAOU-OURES-COVID-650x486

Αίσθημα φόβου και ανησυχίας κυριαρχεί στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης για την έξαρση του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα, για ακόμη μια ημέρα, να σπεύδουν στα εφημερεύοντα νοσοκομεία για να πραγματοποιήσουν rapid τεστ.

Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής, δεκάδες πολίτες έφτασαν στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» προκειμένου να κάνουν rapid τεστ για να διαπιστώσουν αν είναι θετικοί ή όχι στον κορωνοϊό, μιας και η θετικότητα του ιού στην πόλη αγγίζει το 32%. Υπενθυμίζεται ότι και χθες μεγάλη ουρά

σχηματίστηκε στο Ιπποκράτειο από πολίτες που ήθελαν να κάνουν το rapid τεστ.

«Φοβάμαι γιατί είναι πολλά τα κρούσματα», δήλωσε κάτοικος που κατευθυνόταν προς την πύλη του νοσοκομείου “Παπανικολάου” επειδή το παιδί της ένιωθε αδιαθεσία.

«Ανησυχώ πολύ με όλη την κατάσταση», δήλωσε ακόμη μία κάτοικος στους δημοσιογράφους, η οποία τόνισε ότι τηρεί όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού.

«Μέσα γίνεται χαμός»

Ένας άλλος κάτοικος, ο οποίος μόλις είχε βγει από την κλινική με τους ασθενείς με covid, δήλωσε ότι «γίνεται χαμός». «Έχει πάρα πολλούς ασθενείς με κορωνοϊό. Οι γιατροί κυκλοφορούν σαν… ρομπότ», ανέφερε.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε διάστημα μιας ώρας, ανά πέντε λεπτά, ασθενοφόρο διέσχιζε την πύλη του νοσοκομείου, καθώς εκτός από τα περιστατικά κορωνοϊού το ΕΚΑΒ «τρέχει» και για όλα τα υπόλοιπα, αποτυπώνοντας τη δραματική εικόνα που παρουσιάζεται στα νοσοκομεία της πόλης.

«130 περιστατικά από την αρχή της εφημερίας»

Ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος δήλωσε νωρίτερα πως δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν αυτό που ζουν και πως μπαίνουν σε έκρυθμες καταστάσεις αναφορικά με τα κρούσματα και τις διασωληνώσεις ασθενών κορωνοϊού. Πρόσθεσε πως οι ΜΕΘ λειτουργούν με επικουρικό προσωπικό και ευχήθηκε να προλάβει η Αθήνα και να μην ζήσει όσα ζει η Θεσσαλονίκη. Τόνισε μάλιστα πως το Παπανικολάου έχει 37 κλίνες ΜΕΘ, ενώ στη σημερινή ανάληψη της εφημερίας είχε ήδη 130 περιστατικά από χθες.

«Κραυγή» αγωνίας από ΠΟΕΔΗΝ

Το μέγεθος της δραματικής κατάστασης που βιώνουν τα νοσοκομεία επισήμανε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος – «Είμαστε σε υγειονομικό πόλεμο», τόνισε σε δηλώσεις του έξω από το Ιπποκράτειο.

Το Ε.Σ.Υ., όπως επισήμανε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, σε δέκα μέρες θα ηττηθεί από τον κορωνοϊό, ενώ σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια για τις νέες ΜΕΘ, ο κ. Γιαννάκος απάντησε ότι «θα ανοίξει νέες κλίνες ΜΕΘ στο Ιπποκράτειο μετατρέποντας έξι χειρουργικές αίθουσες σε κλίνες ΜΕΘ. Από ό,τι φαίνεται δεν υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό και οι υποδομές και αυτό που προωθείται από το νοσοκομείο τις επόμενες μέρες, είναι να ανοίξουν έξι νέες κλίνες ΜΕΘ».

thesstoday.gr

https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%a4%ce%a1%ce%95%ce%a7%ce%9f%ce%a5%ce%9d-%ce%a4%ce%91-%ce%a0%ce%a1%ce%9f%ce%92%ce%91%ce%a4%ce%91-%ce%a0%ce%91%ce%9d%ce%95-%ce%93%ce%99%ce%91-%ce%a4%ce%91-10-000-%ce%9a%ce%a1%ce%9f%ce%a5%ce%a3%ce%9c/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .