Σάββατο, Νοεμβρίου 21

Σπάνιος μετεωρίτης αξίας 1,5 εκατ. ευρώ έπεσε σε... σπίτι Ινδονήσιου!

Οι πέτρες από τη Σελήνη και τον Άρη έχουν μεγάλη αξία.

Για χάρη πετρών και μετεωριτών, τα οποία αξίζουν παραπάνω κι από χρυσό, πολλοί άνθρωποι είναι έτοιμοι να ρισκάρουν μεγάλα χρηματικά ποσά, την ελευθερία τους, ακόμη και τη ζωή τους.

Ήταν Αύγουστος όταν ένα δυνατό χτύπημα τρόμαξε έναν 33χρονο κατασκευαστή φέρετρων στην Ινδονησία.

Αυτό που δεν ήξερε όμως είναι ότι με το χτύπημα αυτό η τύχη θα του «έκλεινε το μάτι».

Ο Τζόσουα Χουταγκαλούνγκ έφτιαχνε ένα φέρετρο όταν ξαφνικά ένας «βράχος» κατέληξε στο σαλόνι του σπιτιού του, αφού διαπέρασε τη στέγη του σπιτιού!

Ο Τζόσουα «ξέθαψε» τον μετεωρίτη, ο οποίος ζύγιζε πάνω από δύο κίλα και διαπίστωσε ότι ήταν ακόμα ζεστός και σπασμένος σε κάποια σημεία. Υπολογίζεται ότι είναι 4,5 δισεκατομμυρίων ετών, ανήκει σε μια σπάνια ποικιλία και είναι συνολικής αξίας περίπου 1,5 εκατ.ευρώ!

Ο Τζόσουα, όπως αναφέρει η Daily Mail, δήλωσε ότι κάποια από τα χρήματα (που αντιστοιχούν σε μισθούς 30 ετών) θα τα χρησιμοποιήσει για να χτίσει μια εκκλησία στην κοινότητα και «ελπίζει ότι επιτέλους μπορεί να αποκτήσει την κόρη που πάντα ήθελε».

Ο τελικός αγοραστής του σπάνιου μετεωρίτη, που σύμφωνα με το Πλανητικό Ινστιτούτο του Τέξας έχει συνολικό βάρος 2,5 κιλών, κατέληξε στα χέρια του Τζέι Πιάτεκ, γιατρού και συλλέκτη μετεωριτών από την Ιντιανάπολις.

 lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .