Πέμπτη, Νοεμβρίου 19

Υποκριτής ο Πούτιν: Οι Αζέροι να σεβαστούν τα χριστιανικά ιερά!


Ο Πούτιν λέει στο Αζερμπαϊτζάν να φροντίσει τα χριστιανικά ιερά στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Τώρα είναι αργά... Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πως ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν είπε στον Αζέρο ομόλογό του Ιλχάμ Αλίεφ το Σάββατο, να φροντίσει τα χριστιανικά ιερά σε τμήματα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ που το Αζερμπαϊτζάν παίρνει με τη συμφωνία εκεχειρίας αυτής της εβδομάδας.

Η Ρωσία μεσολάβησε κατάπαυση του πυρός την Τρίτη που εξασφάλισε εδαφικές προόδους για το Αζερμπαϊτζάν γύρω από την εθνοτική περιοχή της Αρμενίας, όπου τα στρατεύματα των Αζέρων πολέμησαν τις εθνικές αρμενικές δυνάμεις στις τελευταίες έξι εβδομάδες.

Ο Πούτιν είπε στον Αλίεφ ότι υπήρχαν χριστιανικές εκκλησίες και μοναστήρια σε περιοχές του θύλακα, διεθνώς αναγνωρισμένες ως τμήμα του Αζερμπαϊτζάν, αλλά κατοικούνταν από Αρμενίους, που το Αζερμπαϊτζάν αποκτά βάσει της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πως «Από αυτή την άποψη, αυτός (ο Πούτιν) υπογράμμισε τη σημασία της διασφάλισης της ασφάλειας και της κανονικής εκκλησιαστικής ζωής αυτών των ιερών».

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Αλίεφ είπε ότι όντως έτσι θα ενεργήσει το Αζερμπαϊτζάν.

Η κύρια θρησκεία στο Αζερμπαϊτζάν είναι το Ισλάμ.

 epilekta.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .