Κυριακή, Νοεμβρίου 22

Στη φυλακή ο πρώην πρόεδρος του Γηροκομείου Αθηνών


Το Β' Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών καταδίκασε τον Προκόπη Μπούμπα σε φυλάκιση 16 ετών και 6 μηνών. Υψηλές ποινές και για τους άλλους δύο συγκατηγορούμενούς του αλλά με αναστολή.

Με μια πολύ σημαντική απόφαση το Β' Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών απέδωσε ευθύνες για την κακοδιαχείριση και κατασπατάληση της περιουσίας του Γηροκομείου Αθηνών και των κληροδοτημάτων του, που έφεραν το ιστορικό ίδρυμα στη σημερινή οικτρή κατάσταση.

Ο πρώην πρόεδρος του Γηροκομείου, ιερέας Προκόπιος Μπούμπας, καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 16 ετών και 6 μηνών για απιστία και υπεξαίρεση κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση και δεν δόθηκε αναστολή στην έκτιση της ποινής. Ετσι, σε βάρος του εκδίδεται ένταλμα σύλληψης και αναμένεται να οδηγηθεί στη φυλακή.

Ένοχοι κρίθηκαν για τα ίδια αδικήματα οι άλλοι δύο συγκατηγορούμενοί του. Στον πρώην γραμματέα του Ιδρύματος, Αντώνη Διονυσόπουλο, επιβλήθηκε ποινή 13 ετών και 2 ετών και στον σύμβουλο-ταμία Εμμανουήλ Γρινιεζάκη ποινή 9 ετών και δύο μηνών. Η ποινή τους έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και θα μείνουν εκτός φυλακής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους σε δεύτερο βαθμό.

Την απόφαση έλαβαν η πρόεδρος Χριστίνα Τζίμα και τα μέλη Αμαλία Βασιλοπούλου και Σουλτάνα Κρυστάλλη, ενώ την ενοχή των κατηγορουμένων είχε προτείνει και η εισαγγελέας Ελένη Βασιλειάδου, η οποία στην αγόρευσή της είχε αναδείξει το θάρρος της βασικής μάρτυρα κατηγορητηρίου, Ένης Πραστάκου, και είχε τονίσει ότι ο Πρ. Μπούμπας ακολούθησε πρακτικές εναντίον των μαρτύρων που δεν συνάδουν με την ιδιότητά του ως ιερέα.

Η εισαγγελική λειτουργός είχε αναφερθεί διεξοδικά στην πλήρη απαξίωση των ακινήτων «που μισθώνονταν κατά βούληση του Μπούμπα» και είχε τονίσει τη σύμπνοια και τις κοινές γραμμές που είχαν οι τρεις κατηγορούμενοι όσον αφορά τη διαχείριση των ακινήτων. «Είχαν προαποφασίσει και συνεννοηθεί να μη γίνει καμία εκμετάλλευση ακινήτων», ενώ «όλες οι ενέργειες έγιναν μετά τις καταγγελίες της Πολυξένης Πραστάκου», είχε υποστηρίξει.

Πλέον είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο άσκησης ποινικής δίωξης στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. το επίμαχο διάστημα καθώς η έδρα έχει αναφέρει ότι προτίθεται τα πρακτικά της δίκης να αποσταλούν προς διερεύνηση σε εισαγγελέα. 

Δήλωση Φωτίου 

Στο θέμα αναφέρθηκε η αναπλ. τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Θεανώ Φωτίου, κάνοντας λόγο για απόφαση - καταπέλτη και μιλώντας για «συμμορία» που λυμαίνονταν το Γηροκομείο.

Η δήλωση Φωτίου

Καταπέλτης η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για τον Πρόεδρο του Γηροκομείου Αθηνών, Αρχιμανδρίτη Π. Μπούμπα, και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Α. Διονυσόπουλου και Ε. Γρινιεζάκη.

Το δικαστήριο έκρινε και τους τρεις ένοχους για την τραγική κατάσταση στην οποία περιήλθε το Γηροκομείο, όπου με δική τους ευθύνη, εμφανίζεται ζημιά πολλών εκατομμυρίων. Η απόφαση δεν αφορά το σύνολο των ατασθαλιών και της κακοδιαχείρισης, καθώς υπήρχαν κι άλλα παρακλάδια αυτής της «συμμορίας» που λυμαίνονταν το Γηροκομείο.

Την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και ενώ το Σύνταγμα προβλέπει την αυτοτέλεια των Ιδρυμάτων, ζητήσαμε την γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους υπέρ της απόφασης του Δήμου Αθηναίων να τεθεί έκπτωτη η διοίκηση του Αρχιμανδρίτη Π.Μπούμπα.

Επιχειρήσαμε να βοηθήσουμε τους ηλικιωμένους, τους οποίους βρήκαμε σε άθλια κατάσταση, με διάφορους τρόπους όπως τη διανομή γευμάτων, ώστε να διασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων.

Ευελπιστούμε να διεξαχθούν άμεσα εκλογές στο Γηροκομείο μέσα από τις οποίες θα αναδειχθεί ένα αξιοκρατικό και διαφανές Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο θα ανοίξει νέους δρόμους για το πολύπαθο Ίδρυμα και θα βάλει τέλος στη μακρά και φαύλη περίοδο κακοδιαχείρισης.

Γιώτα Τέσση 
 
 https://zeidoron.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .