Δευτέρα, Νοεμβρίου 23

Ανοσοποιητικό: Η Φυσική Ανοσία «φρενάρει» την πανδημία;

Ανοσοποιητικό: Η Φυσική Ανοσία «φρενάρει» την πανδημία;

Ανοσοποιητικό: Η Φυσική Ανοσία «φρενάρει» την πανδημία;

Τι δείχνουν οι νέες εξελίξεις.. Ανοσοποιητικό: Η Φυσική Ανοσία «φρενάρει» την πανδημία;

Με το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κοροναϊού να έχει φτάσει και στην χώρα μας, πολλά είναι τα ερωτηματικά που εγείρονται για την φυσική ανοσία ενάντια στον νέο κοροναϊό. Μάλιστα δύο διαφορετικές μελέτες επισημαίνουν ότι ορισμένοι άνθρωποι εμφανίζουν την λεγόμενη ανοσία εξαιτίας προϋπάρχοντων αντισωμάτων.

Στο ίδιο πλαίσιο, έξι διαφορετικές μελέτες αναφέρουν την αντιδραστικότητα των Τ κυττάρων έναντι του SARS-CoV-2 στο 20% έως και 50% σε άτομα, που δεν έχουν μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό.

Φυσική ανοσία κατόπιν αναγνώρισης

Το κοινό κρυολόγημα συγκεκριμένα, που μπορεί να οφείλεται σε διαφορετικούς συγγενικούς και συγκριτικά πιο ακίνδυνους κοροναϊούς, που αντιμετωπίσατε στο παρελθόν ενδεχομένως να σας προστατεύσει από την αναπνευστική λοίμωξη Covid-19.

Αυτό υποστηρίζει μελέτη που συντάχθηκε από ειδικούς μολυσματικών ασθενειών στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό mBio.

Στα πλαίσια της εν λόγω μελέτης, επισημάνθηκε από τους ερευνητές η διασταυρούμενη αντιδραστικότητα των κυττάρων Β της μνήμης – μακροχρόνιων ανοσοκυττάρων που ανιχνεύουν παθογόνα – που σημαίνει ότι τα κύτταρα Β, που κάποτε επιτέθηκαν σε άλλους κοροναϊούς, όπως εκείνος που προκαλεί το κοινό κρυολόγημα, φάνηκαν επίσης να αναγνωρίζουν το SARS-CoV-2, δηλαδή τον νέο κοροναϊό.

Το κοινό κρυολόγημα ίσως μας προστατεύει από τον Covid-19 

Εξίσου σημαντική είναι και η βρετανική μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Science, σύμφωνα με την οποία ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων, νεαρής ηλικίας, φαίνεται πως διαθέτουν φυσική ανοσία, ακόμα και αν δεν προσβλήθηκαν ποτέ από τον νέο φονικό ιό.

Η φυσική ανοσία αποδίδεται, σύμφωνα με τους ερευνητές, σε προϋπάρχοντα αντισώματα, που έχει δημιουργήσει ο οργανισμός κατά την διάρκεια προηγούμενων λοιμώξεων.

Μπορεί η φυσική ανοσία να «φρενάρει» την πανδημία;

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι τα προϋπάρχοντα αυτά αντισώματα δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την πλήρη προστασία από τον νέο κοροναϊό, φαίνεται όμως να μειώνουν την μεταδοτικότητά του αλλά και να μετριάζονται τα συμπτώματα της αναπνευστικής λοίμωξης σε περίπτωση που τελικά κάποιος κολλήσει.

Ωστόσο, τα Τ κύτταρα μνήμης είναι γνωστά, σύμφωνα με τους ερευνητές, για την ικανότητά τους να επηρεάζουν την κλινική σοβαρότητα και την ευαισθησία σε μελλοντικές ενδεχόμενες λοιμώξεις.

Δύο πρόσφατες μελέτες όμως, αναφέρουν ότι τα αντισώματα που αποκτήθηκαν φυσικά από την έκθεση στο νέο κοροναϊό, SARS-CoV-2 αρχίζουν να εξασθενούν μετά από μόλις 2-3 μήνες, γεγονός που προκαλεί εικασίες σχετικά με ενδεχόμενες μελλοντικές λοιμώξεις.

Επισήμως, οι κλινικές συνέπειες της προϋπάρχουσας αντιδραστικότητας Τ κυττάρων αποτελούν ζήτημα προς διερεύνηση.

Λοιμώξεις του αναπνευστικού: Μύθοι και αλήθειες 

Πώς συνδέονται ανοσία και εμβόλιο;

Η κατανόηση της προστατευτικής ιδιότητας της αντιδραστικότητας προϋπάρχοντων Τ κυττάρων κατά του SARS-CoV-2 «συμβαδίζει με αυτήν των εμβολίων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αntonio Bertoletti, καθηγητής μολυσματικών ασθενειών στην Ιατρική Σχολή Duke-NUS στη Σιγκαπούρη.

«Μέσω του εμβολιασμού στοχεύουμε στην τόνωση των αντισωμάτων και της παραγωγής Τ κυττάρων, και ελπίζουμε ότι μια τέτοια επαγωγή ανοσίας θα μας δώσει επαρκή προστασία». Το εάν η προϋπάρχουσα ανοσία είναι πιο προστατευτική από τα εμβόλια αποτελεί ζητούμενο που χρήζει περαιτέρω μελέτης, επισημαίνουν οι ερευνητές.

Όπως και το εάν είναι εφικτό ένα εμβόλιο και μάλιστα αποτελεσματικό και χωρίς παρενέργειες άμεσα, COVID-19: Οι μεταλλάξεις του κοροναϊού, τα εμβόλια και τα αντιιικά φάρμακα 

Πηγή: www.vita.gr   

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

“Τροφή-Φάρμακο”: ΟΙ δύο επόμενες προτάσεις προέρχονται από διδακτέα ύλη του πανεπιστημίου Αθηνών: Το ανοσοποιητικό σύστημα έχει τεράστιες δυνατότητες προσαρμογής τόσο σε νέες αντίξοες συνθήκες όσο και στη δυνατότητα καταπολέμησης νέων νοσογόνων παραγόντων που δεν είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν.

Έχει τη δυνατότητα να αυτοελέγχεται και να αυτοδιορθώνεται, ώστε να είναι πάντα αποτελεσματικό και ανανεωμένο. Για να το χρησιμοποιήσουμε όμως ΠΡΈΠΕΙ να είναι ΙΣΧΥΡΌ!

ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΊΖΕΙΣ ΌΤΙ ΔΕΝ κινδυνεύεις από ιούς-βακτήρια-μύκητες, αλλά από το εξασθενισμένο ανοσοποιητικό σύστημα

Η ανοσία μπορεί να επιτευχθεί από ένα ισχυρό και σωστά κατευθυνόμενο ανοσοποιητικό

Αν το ανοσοποιητικό δουλεύει ΣΩΣΤΆ, η άμυνά σου απέναντι και σ’ αυτόν τον ιό θα είναι ισχυρή. Να ξέρεις πως είσαι σχεδιασμένος να είσαι μια μηχανή υγείας, που έχει τα κουμπιά της.

Στα πλαίσια της πρόληψης, ας δώσουμε στο σώμα μας την δυνατότητα να αντιμετωπίσει ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΤΟ ΑΠΕΙΛΕΊ. ΑΣ ΕΝΙΣΧΎΣΟΥΜΕ το ανοσοποιητικό μας. 

~~~~~~~~~~~~

Η καλλίτερη μακράν λύση που έχει η Φύσις για να στήσει γερό και λειτουργικό ανοσοποιητικό, στα θηλαστικά, είναι το μητρικό γάλα. Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει η δυνατότητα να το εντάξουμε στην διατροφή μας ως ΠΡΩΤΟΓΑΛΑ-ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ σε κάψουλα: Πρωτόγαλα, Bio Colostrum: Η Απαραίτητη Τροφή Ζωής & Ανοσοποιητικού

Επίσης με την ταυτόχρονη λήψη φυκιών A.F.A, μπορούμε να καλύψουμε ΌΛΕΣ τις ανάγκες μας σε θρεπτικά στοιχεία (βιταμίνες, μέταλλα/ιχνοστοιχεία (όπως σελήνιο-ψευδάργυρος-μαγνήσιο κ.α.), τα οποία είναι απαραίτητα για να αντεπεξέλθει ο οργανισμός μας στην καθημερινότητα: Ποια υπερτροφή, θρέφει, αποτοξινώνει, ενισχύει εγκεφαλική λειτουργία, ανοσοποιητικό και πεπτικό σύστημα

Χρήσιμα ως συμπληρώματα διατροφής μπορεί να φανούν, επίσης, η πρόπολη και/ή το σκόρδο!

Πρόπολη:

Το φυσικό αντιβιοτικό της μέλισσας. Η δράση της είναι αντιβακτηριδιακή, αντιμυκητιακή, αντισηπτική, αντιφλεγμονώδης. Μας προσφέρει αντιβιοτική προστασία και έχει αντιγριπική δράση.
Πρόπολη: Εμποδίζει την είσοδο και αναπαραγωγή ιών στα κύτταρα 

Σκόρδο

Οι σύγχρονες τάσεις θεωρούν το σκόρδο εξίσου τρόφιμο όσο και φάρμακο. Σκοτώνει ιούς βακτήρια μύκητες και εντερικά παράσιτα. Το σκόρδο επίσης προστατεύει τους πνεύμονες από διάφορα νοσήματα

Όποιος ενδιαφέρεται να προμηθευτεί εξαιρετικής ποιότητας, βιολογικό και υψηλής δραστικότητας πρωτόγαλα, σκόρδο, πρόπολη ή/και τα φύκια A.F.A μπορεί να ΠΑΤΗΣΕΙ ΕΔΩ ή να επικοινωνήσει στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com   

Δείτε ακόμη: Βιταμίνη C: Προστατεύει από τον κοροναϊό COVID-19; 

Σελήνιο: Μειώνει τη μολυσματικότητα-Αναστέλλει τις μεταλλάξεις σε ιογενείς λοιμώξεις 

Γλουταθειόνη για πρόληψη και θεραπεία του Covid-19 

Διατροφή-Ασπίδα κατά των ιώσεων και του Κοροναϊού 

Η μικροβιακή χλωρίδα του εντέρου σχετίζεται με το αν κάποιος νοσήσει σοβαρά από COVID-19 

Καθηγητής Δ.Κούβελας: Τα lockdown απειλούν άμεσα την υγεία του πληθυσμού 

Δικαιώνεται η Σουηδία; Μείωση των κρουσμάτων κοροναϊού σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη 

Ο κόσμος μετά τον κοροναϊό~Πόσα είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάσουμε; 

Οι ιογενείς επιδημίες και το τέλος της ιδέας του ελεύθερου ανθρώπου 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .