Πέμπτη, Νοεμβρίου 19

Κορωνοϊός - Σερβία: Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του Πατριάρχη Ειρηναίου

serbias_eirinaios

Ο προκαθήμενος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας εισήχθη σε στρατιωτικό νοσοκομείο του Βελιγραδίου στις 4 Νοεμβρίου όταν βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό - Πάνω από 6.100 νέα κρούσματα στη χώρα

Η κατάσταση της υγείας του Πατριάρχη των Σέρβων Ειρηναίου παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση από χθες, αναφέρεται σε επίσημο ανακοινωθέν που εξέδωσε η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία (SPC). Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι στην θεραπεία του Πατριάρχη συμμετέχουν και γιατροί που έφτασαν από την Ρωσική Ομοσπονδία.

Ο προκαθήμενος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας εισήχθη σε στρατιωτικό νοσοκομείο του Βελιγραδίου στις 4 Νοεμβρίου όταν βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Παρουσίαζε ήπια κλινική εικόνα ωστόσο κρίθηκε αναγκαίο να γίνει εισαγωγή λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του (90 ετών).

Η κατάσταση της υγείας του Πατριάρχη Ειρηναίου άρχισε από χθες να επιδεινώνεται και πλέον, επίσημα, κρίνεται κρίσιμη. Σήμερα το πρωί δημοσιεύματα ιδιωτικών ΜΜΕ μετέδιδαν ότι ο Πατριάρχης απεβίωσε. Την πληροφορία αυτή διέψευσε με νέο ανακοινωθέν η σερβική Εκκλησία χαρακτηρίζοντας ανήθικα τα σχετικά δημοσιεύματα.
Σημειώνεται ότι ο Πατριάρχης Ειρηνάιος χοροστάτησε στις 30 Οκτωβρίου στην εξόδιο ακολουθία του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας Αμφιλόχιου ο οποίος απεβίωσε από επιπλοκές του κορονοϊού.

Από το κακό στο χειρότερο τα ημερήσια κρούσματα

Στην Σερβία η επιδημιολογική κατάσταση εξελίσσεται από το κακό στο χειρότερο, με τα ημερήσια κρούσματα να αυξάνονται καθημερινά. Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 6.109 νέα κρούσματα, ενώ απεβίωσαν 29 ασθενείς. στα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό νοσηλεύονται 5.589 ασθενείς εκ των οποίων οι 186 είναι διασωληνωμένοι.

Συνολικά, στην Σερβία προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό 104.089 άνθρωποι και απεβίωσαν 1.110 ασθενείς.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .