Δευτέρα, Νοεμβρίου 16

Πως ο Γκέιτς γίνεται...πλανητάρχης! Το παγκόσμιο σχέδιο για τα εμβόλια

Ο Βρετανός πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Μπιλ Γκέιτς για να συζητήσουν την εφαρμογή του «Παγκόσμιου» εμβολιαστικού προγράμματος

ΟΒρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, που επί του παρόντος επικρίνεται για την επιβολή κι άλλου lockdown βάσει αμφισβητούμενων δεδομένων, συναντήθηκε με τον Μπιλ Γκέιτς για να συζητήσει την εφαρμογή ενός παγκόσμιου προγράμματος «ασφάλειας της υγείας» χρησιμοποιώντας τη Βρετανική Προεδρία της G7 για να επιταχύνει τη διαδικασία.


Ο Τζόνσον συναντήθηκε με τον Γκέιτς μαζί με τους Διευθύνοντες Συμβούλους δέκα από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες του κόσμου για να προωθήσουν σχέδια για την ανάπτυξη του εμβολίου για κορονοϊό. Κάθε Διευθύνων Σύμβουλος συμφώνησε να δεσμευτεί να παρέχει «δίκαιη» πρόσβαση σε όλο τον κόσμο στο εμβόλιο όταν είναι έτοιμο.


Ο Τζόνσον δήλωσε ότι η ευκαιρία που δίνει η Προεδρία της G7 το 2021 στη Βρετανία θα επιτρέψει στο έθνος να ηγηθεί ενός παγκόσμιου σχεδίου υγείας που αναπτύχθηκε από το Ίδρυμα Bill και Melinda Gates σε συνεργασία με το Wellcome Trust. Το σχέδιο παρουσιάστηκε από τον Γκέιτς στα Ηνωμένα Έθνη τον Σεπτέμβριο, όπου ζήτησε να αναθεωρηθεί η ικανότητα της μεγάλης φαρμακευτικής εταιρείας να παράγει «εμβόλια και θεραπείες».


Ο Τζόνσον χαιρέτισε την προσπάθεια ως «νέα εποχή συνεργασίας για την επίλυση προβλημάτων» και «ετοιμότητας στην πανδημία», προσθέτοντας ότι θα είναι μια «πραγματικά παγκόσμια προσπάθεια».


Ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες έπρεπε να είχαν λάβει υπόψη τις προειδοποιήσεις του Γκέιτς πριν από χρόνια, και τώρα πρέπει να συνεργαστούν με το Ίδρυμά του για να αποτρέψουν «κάτι σαν τον Covid-19 να ξανασυμβεί ξανά».


Ο Γκέιτς σημείωσε ότι “ο κόσμος χρειάζεται μια ολοκληρωμένη στρατηγική. μια συνεκτική προσέγγιση στη χρηματοδότηση και κατασκευή δισεκατομμυρίων δόσεων εμβολίων, δοκιμών και φαρμάκων · και ένα δίκτυο παρακολούθησης για νέες απειλές.”


«Είμαστε τυχεροί που ο πρωθυπουργός Τζόνσον έχει επινοήσει ένα έξυπνο σχέδιο για να κάνει ακριβώς αυτό στο Ηνωμένο Βασίλειο και το ίδρυμά μας θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την κυβέρνησή του και άλλους για να το κάνει πραγματικότητα», πρόσθεσε ο Γκέιτς.


Ο Γκέιτς έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι ο κόσμος δεν θα επιστρέψει στο φυσιολογικό έως ότου «πολλοί άνθρωποι» πάρουν ένα δεύτερο «εξαιρετικά αποτελεσματικό» εμβόλιο κοροναϊού που θα μπορούσε να είναι χρόνια μακριά.


Την περασμένη εβδομάδα, ο Γκέιτς προέβλεψε ότι σε ένα «σενάριο καλύτερης περίπτωσης» για την επιστροφή στο φυσιολογικό, αυτή εντοπίζεται στο τέλος του 2021, μια ημερομηνία που πληροί τις προϋποθέσεις, «Δεν γνωρίζουμε ακόμα εάν αυτά τα εμβόλια θα επιτύχουν». Ο δισεκατομμυριούχος τόνισε επίσης ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να «ανακαλύψουν» τρόπους «μείωσης της διστακτικότητας επί των εμβολίων», απέναντι στις «θεωρίες συνωμοσίας» κατά των εμβολίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .