Τετάρτη, Νοεμβρίου 4

Σε καραντίνα η πίστη στον Χριστό

Σε καραντίνα η πίστη στον Χριστό

Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Να σχολιάζουν κάποιον μητροπολίτη, συγκεκριμένα τον Ιερισσού Θεόκλητο, γιατί ο άνθρωπος είπε ότι με τη θεία κοινωνία δεν κολλάει ο κορωνοϊός. Ο χριστιανός είναι πιστός, δεν το αντιλαμβάνονται οι σχολιαστές και υβριστές, κι όσοι άλλοι σατίρισαν τον παπά; Πιστός σημαίνει ότι αυτό που πιστεύω είναι αληθινό. Τέρμα και τελείωσε. Δηλαδή;

Τι… φασιστικό είναι αυτό το'«Τέρμα και τελείωσε». Φασιστικό, ξεφασιστικό, αυτό είναι. Με τον πιστό δεν βγάζεις άκρη. Είσαι κορόιδο αν θαρρείς πως γίνεται διάλογος με τον πιστό. Τέρμα και τελείωσε.

Δεν είπε κάτι άλλο, παρά εξέφρασε τη δύναμη και την αλήθεια της πίστης του ο μητροπολίτης. Ναι, αλλά ο ίδιος νόσησε. Κόλλησε κι αυτός Covid-19. Και λοιπόν; Τι περιμένανε οι αφελείς που επέκριναν τον παπά; Να πει ότι παραμυθιάστηκα από την πίστη μου; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.

Ο ίδιος ο θεός να παρουσιαστεί στους ανθρώπους, δηλαδή να κάνει αυτό που δεν έκανε ποτέ. Κι αυτό που δεν πρόκειται να κάνει ποτέ των ποτών, και να πει «Δεν είμαι θεός», ο κόσμος των πιστών δεν θα τον πιστέψει. Ναι, τον ίδιο τον θεό ο πιστός δεν θα τον πιστέψει. Επειδή η πίστη είναι ακλόνητη. Επειδή η πίστη στηρίζεται στην τύφλα. 

Αφού αρρώστησε ο εν λόγω μητροπολίτης, τότε την έκανε γυριστή. Κάλεσε τους πιστούς να φοράνε μάσκα και εντός κι εκτός ναού. Και να προσεύχεστε, τους συνέστησε ο πιστός. Τι άλλο περιμένανε από τον πιστό όταν απευθύνεται σε πιστούς; Τους είπε ακόμα ότι πιάνουν οι προσευχές. Κι αν κόλλησαν κάποιοι όταν κοινωνούσαν, λέω εγώ, αυτό ήταν θέλημα θεού. Αν δεν επενέβαινε ο μεγαλοδύναμος, που είχε λόγους να νοσήσουν κάποιοι με το μικρόβιο, δεν θα αρρώσταινε κανένας με το ψωμί και το κρασί της θείας κοινωνίας, που είναι το σώμα και το αίμα του Χριστού. Τι, δηλαδή, να έρθει σε επαφή ο πιστός με το αίμα και το σώμα του Χριστού και να κολλήσει κάποια αρρώστια. Αυτό δεν επιτρέπει να το πιστέψει ο αληθινός πιστός. 

...........................

Η παρηγοριά στη μοναξιά της πανδημίας, διάβασε apodytiriakias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .