Παρασκευή, Νοεμβρίου 6

Α, ΡΕ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ… ΣΤΑ ΣΑΛΕ ΤΗΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΠΛΟΥΤΟΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΣΤΕΝΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ LOCKDOWN. ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ. ΝΤΕΛΙΡΙΟ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΑ Κ@ΛΟΧΑΡΤΑ. ΜΕΧΡΙ ΚΙ ΟΙ ΓΡΙΕΣ ΒΓΗΚΑΝ ΓΙΑ ΚΡΕΜΕΣ! ΧΑΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ…

arachova-730x450

Την ώρα που ο κόσμος δείχνει να τα έχει εντελώς χαμένα και ετοιμάζεται να κλειδαμπαρωθεί για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, κάποιοι νεόπλουτοι, εκμεταλλευόμενοι το νέο lockdown, βρίσκουν την ευκαιρία να κάνουν αποδράσεις αναψυχής στην κοσμοπολίτικη Αράχωβα η οποία μόνο γι΄αυτό το Σαββατοκύριακο εμφανίζει πληρότητα που αγγίζει το 100%.

Είναι, δηλαδή, πολύς ο κόσμος που αποφάσισε να ταξιδέψει στην Αράχωβα από σήμερα, Παρασκευή, που επιτρέπονται οι μετακινήσεις εκτός νομού και να επιστρέψει την Κυριακή, παρά το lockdown που θα είναι σε ισχύ, αφού προβλέπεται η επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας. Ωστόσο, ανώτατη κυβερνητική πηγή ανέφερε στο OPEN TV πως όσοι φύγουν για τριήμερο, σαν να μην συμβαίνει

τίποτα, θα αντιμετωπίσουν ζήτημα με την επιστροφή τους στα διόδια.

Η ζήτηση έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο!

Σύμφωνα με το μεσίτη, κ. Άκη Ρεβύθη, «φέτος η ζήτηση για τα σπίτια στην Αράχωβα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Αφού σε σχέση με τον περσινό Νοέμβριο έχουν ενοικιαστεί τα διπλά σπίτια, ενώ έχουν μείνει ελάχιστα διαθέσιμα, αύξηση δηλαδή 100%. Ο κ. Ρεβύθης εξηγεί πως υπάρχουν ζευγάρια, τα οποία νοικιάζουν μεγάλα σαλέ ή διαμερίσματα, ούτως ώστε να τα μοιραστούν παρέα, κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Υπάρχουν, όμως, και οικογένειες που έχουν κλείσει διαμερίσματα εδώ περίπου και ένα μήνα για το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown».

Κατά χιλιάδες περνούν τα διόδια

Αισθητά αυξημένη είναι από το πρωί η κίνηση στους εθνικούς δρόμους, καθώς πολλοί Αθηναίοι εγκαταλείπουν άρον άρον την πρωτεύουσα για τα χωριά τους, ενόψει των γενικών απαγορεύσεων που αρχίζουν από τις 6.00 το πρωί και θα παραμείνουν σε ισχύ έως τις 30 Νοεμβρίου.

Ήδη από τις 6.00 έως τις 9.00 σήμερα το πρωί είχαν περάσει από τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών 12.548 αυτοκίνητα (5.388 από την Αθηνών -Κορίνθου και άλλες 7.160 από την Αθηνών – Λαμίας)  ενώ χτες, Πέμπτη, έφυγαν και από τα δύο εθνικά δίκτυα 47.731 αυτοκίνητα έναντι 30.123 που πέρασαν από τα διόδια την περασμένη Πέμπτη. Αντίστοιχα την περασμένη Παρασκευή είχαν περάσει στο τρίωρο 6-9 το πρωί και από τις δύο εξόδους του λεκανοπεδίου 8.248 οχήματα, πράγμα που σημαίνει ότι σήμερα στο ίδιο διάστημα έφυγαν περίπου 4.000 επιπλέον. Η αύξηση στην κίνηση στις εξόδους της πόλης φτάνει το 50%.

ΔΙΟΔΙΑ

Η Τροχαία Αττικής περιμένει μεγάλη αύξηση γι’ αυτό είναι σε επιφυλακή για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων. Μάλιστα, στελέχη της Τροχαίας κάνουν λόγο για έξοδο αντίστοιχη εκείνης των Χριστουγέννων. Παράλληλα,  αυξημένη είναι και η επιβατική κίνηση στα πλοία που αποπλέουν από το λιμάνι του Πειραιά.

Όμως, όπως έγινε γνωστό από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ  «λόγω εξαιρετικά αυξημένης ζήτησης και για την αποφυγή συγχρωτισμού στις αμαξοστοιχίες της, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. θα πραγματοποιήσει εκτάκτως όλα τα δρομολόγια Intercity στον άξονα, Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα, το Σάββατο 07.11.2020 και την Κυριακή 08.11.2020. Όσοι επιβάτες έχουν δικαίωμα μετακίνησης από νομό σε νομό – βάσει των κανόνων που ισχύουν – μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε πέντε αμαξοστοιχίες ανά κατεύθυνση, από σήμερα Παρασκευή και για το Σαββατοκύριακο, τηρώντας πάντα τα πρωτόκολλα ασφαλείας».

Μποτιλιάρισμα σε όλους τους δρόμους και ουρές στα μαγαζιά 

Εν τω μεταξύ, εικόνες ντροπής επικράτησαν στην Αθήνα με τους κατοίκους της πρωτεύουσας να σπεύδουν να αγοράσουν ό,τι μπορεί κάποιος να φανταστεί. Από ηλικιωμένες κυρίες που ξεχύθηκαν να πάρουν κρέμες προσώπου με έκπτωση 50%, μέχρι νέους που αγόραζαν ηλεκτρικά είδη, ρούχα και παπούτσια. Και φυσικά, πάλι είχαν την τιμητική τους τα κλασικά… χαρτιά υγείας!

Οι Αθηναίοι έχουν ξεχυθεί όμως στους δρόμους του λεκανοπεδίου για να πραγματοποιήσουν τις τελευταίες τους αγορές πριν το γενικό λουκέτο. Ήδη από χθες το μεσημέρι, μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού παρατηρούνται τεράστιες ουρές σε όλων των ειδών τα καταστήματα.

kosmoshttps://www.makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .