Παρασκευή, Δεκεμβρίου 18

Ο Mr Ανέμελος. Πώς μπορείς να είσαι ανέμελος εν μέσω της μεγαλύτερης συμφοράς που περνάει η ανθρωπότητα και η χώρα της οποίας είσαι πρωθυπουργός; Όταν ο Μητσοτάκης έλεγε ότι η ανεμελιά είναι ανευθυνότητα.

Όταν ο Μητσοτάκης έλεγε ότι η ανεμελιά είναι ανευθυνότητα.

Έτσι κι αλλιώς όλοι οι δημοσιογράφοι σήμερα στην τηλεόραση είναι υπάλληλοι της Νέας Δημοκρατίας.

Στο 99%. Βάλε και έναν να κάνει τον αντίθετο. Έτσι, για το ξεκάρφωμα.

 

Ο ΑΝΑΓΩΓΟΣ,Ο Mr Ανέμελος!  altsantiri.gr

Ο ανάγωγος της Κυριακής: Κυριάκος έτοιμος για όλα!!

Αυτό δεν είναι κυβέρνηση. Είναι γραφείο τελετών «ο Κυριάκος». Γέμισε η Ελλάδα κάσες. Και μόλις περάσαμε τους 3.000 νεκρούς, ε πήγε και ο Κυριάκος να ξεσκάσει για λίγο στην Πάρνηθα.

Τι να κάνει δηλαδή ο άνθρωπος; Από την ώρα που ξεκίνησε η πρωθυπουργία του, αυτός τριγυρνάει μόνος του στη χώρα, εμάς μας έχει κλεισμένους μέσα κι όλη μέρα μιλάει με λοιμωξιολόγους λες και είναι διοικητής νοσοκομείου. Να μην πάει μια βόλτα;

 

Έβγαλε, λέει, τη μάσκα του. Ε, τι να κάνει; Από τότε που κυβερνάει βλέπουμε μόνο το μισό του πρόσωπο, με μια μάσκα είναι. Γιατί έγινε πρωθυπουργός; Για να βλέπουμε μόνο τη μισή του μούρη; Έχει σκάσει ο άνθρωπος.
Δεν κινδυνεύει αυτός. Όταν είναι γρουσούζης ένας άνθρωπος, κινδυνεύουν μόνο οι άλλοι.
Ναι. Γιατί τυχερό δεν τον λες. Ικανό τον λες, τυχερό δεν τον λες.
Έχει ανοίξει το κουτί με τις κατάρες και δεν ξέρουμε τι μας περιμένει!
Το κατάλαβε ότι αυτή η ποδηλατάδα στην Πάρνηθα, εν μέσω χιλιάδων νεκρών και χωρίς μάσκα ήταν προκλητική για τους ανθρώπους και βγήκε στον Αlpha και για να το διορθώσει και έκανε ακόμα μεγαλύτερη γκάφα. Αυτοχαρακτηρίστηκε Ανέμελος.

Ανέμελος. Πώς μπορείς να είσαι ανέμελος εν μέσω της μεγαλύτερης συμφοράς που περνάει η ανθρωπότητα και η χώρα της οποίας είσαι πρωθυπουργός;

Στη δεύτερη φάση της πανδημίας όσα λεφτά και να δώσει στους δημοσιογράφους δεν πρόκειται να αποδώσουν. Οι νεκροί  μιλούν καλύτερα. Πραγματικά κοντεύει να ξεράσει ο κάθε άνθρωπος με αυτό το ασύλληπτο και άνευ προηγουμένου γλείψιμο των δημοσιογράφων και δεν αντιλαμβάνεται ο Μητσοτάκης ότι όποιος δεν έχει αντίλογο αργά ή γρήγορα θα θυμίζει Τσαουσέσκου.
Πρέπει να οργανώσει την αντίδραση σε όσα κάνει ο ίδιος πριν την δει οργανωμένη απέναντι του. Απλά πράγματα.

Έτσι κι αλλιώς όλοι οι δημοσιογράφοι σήμερα στην τηλεόραση είναι υπάλληλοι της Νέας Δημοκρατίας.

Στο 99%. Βάλε και έναν να κάνει τον αντίθετο. Έτσι, για το ξεκάρφωμα.
Και όχι επειδή έχει αρχίσει η οργή να παίρνει χαρακτηριστικά ν’ αποφασίζεις ν’ ασχοληθείς με ένα σπίτι που νοικιάζει ο Τσίπρας. Δεν είναι η ώρα. Το μόνο καλό βέβαια είναι, ότι ξύπνησε τον Τσίπρα από τον λήθαργο στον οποίον τον έχει βυθίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και ξαναβρήκε τα αντανακλαστικά του, έστω και για ν’ απαντήσει για το νοικιασμένο σπίτι.
Και πέστε μου εσείς, σε μια εποχή οικονομικής κατάρρευσης που χάνουν οι Έλληνες τα σπίτια τους, να μιλάει ο πρωθυπουργός για το νοικιασμένο σπίτι του Τσίπρα και να μιλάει ο Τσίπρας για τα 32 ακίνητα του Κυριάκου.
Ο έλεγχος έχει ξεφύγει και η εικόνα καθημερινά παραπαίει. Όλοι μας νιώθουμε ότι έχουν γίνει τερατώδη λάθη και εκτιμήσεις. Δεν μπορεί η χώρα που τα κατάφερε άριστα στην πρώτη περίοδο της πανδημίας να έχει μπει σε καραντίνα που κατά πως φαίνεται θα μας πάει μέχρι το Μάρτιο.


Γιατί ο στόχος είναι να γιορτάσουμε την 25η Μαρτίου. Γιατί έχει ραφτεί η Γιάννα Αγγελοπούλου για τον επίσημο εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Της Εθνικής Επανάστασης που για πρώτη φορά από συστάσεως ελληνικού κράτους ορίζεται ότι όλοι αυτοί του Έθνους Αγωνιστές θα εκπροσωπούνται από μια κυρία της μεγαλοαστικής τάξης, που ανάθεμα κι αν καλούσε ποτέ στο σαλόνι της, τον Κολοκοτρώνη και πολύ περισσότερο τον Καραϊσκάκη.
Εξάλλου, με τι μούτρα θα γιορτάσουμε το 1821, όταν σε λίγο μπαίνουμε στον καινούργιο χρόνο με μία Ευρωπαϊκή Ένωση και κυρίως με μία Γερμανία, η οποία στηρίζει την Τουρκία σαν να είναι αυτή το ευρωπαϊκό κράτος και μας υποβιβάζει και μας γελοιοποιεί, σαν να είμαστε οι παρακαλετάκηδες  της ιστορίας; Να ζητάμε κυρώσεις και να παίρνουμε ακυρώσεις.
Δεν είμαστε λοιπόν σύνορα της Ευρώπης, διότι αν η Γερμανία ήταν στη θέση της Ελλάδας, ας μας πει η Μέρκελ αν θα έκανε ο Ερντογάν αυτές τις βόλτες στα σύνορα της.
Βόλτες που κατά τον Άδωνη Γεωργιάδη, τον περιφερόμενο αναρριχητή της ακροδεξιάς, δεν μας νοιάζει και πολύ αν τις κάνει ο Ερντογάν, αφού μόνο πετρέλαια καίει τζάμπα το Oruc Reis κατά δήλωση του.
Μας εξευτελίζει διαρκώς ο Ερντογάν κι εμείς απειλούμε σαν κάτι άντρες, που δεν τους σηκώνεται πια, που υπόσχονται στην γυναίκα τους, ότι αύριο θα σε… κι αύριο θα σε … και γυρνάνε πλευρό και κοιμούνται ροχαλίζοντας.
Όχι 400 εργαζόμενους υποχρεωτικά δεν θα έχουν τα κανάλια. Καταργείται ο νόμος Παππά. Μόνο 280. Και τόσοι αρκούν για να κάνουν τη δουλειά του Κυριάκου και επιπλέον είναι και ένα καλό δώρο χριστουγεννιάτικο για τους καναλάρχες. Να ξεφορτωθούν κόσμο. Πάντα είχε μια αγάπη στις απολύσεις ο Κυριάκος.
Απολυμένοι, άνεργοι, νεκροί. Όλοι αυτοί μαζί δεν θα είναι ένα ευχάριστο υλικό μόλις λίγο χαλαρώσει η πανδημία.
Ο πρόεδρος των εργαζομένων στον «Άγιο Σάββα» κατήγγειλε ότι είναι ανεξέλεγκτη η διασπορά του κορονοϊού στο προσωπικό με αποτέλεσμα να αναβληθούν όλα τα χειρουργεία. Το είδατε σε κάποιο κανάλι; Στο πρωτοσέλιδο κάποιας εφημερίδας μήπως; Αν το βλέπατε θα ήταν αναγκασμένοι και να το λύσουν. Σας δείχνουν μόνο αυτά τα οποία μπορούν να λύσουν. Τα άλλα τα έφαγε το μαύρο σκοτάδι.
Γιατί σήμερα δημοσιογραφία σημαίνει σκοταδισμός. Απόλυτος σκοταδισμός.
Εν τω μεταξύ τι είπε ο μεγάλος Κικίλιας για το εμβόλιο; Μιλάμε για το παιδί διάνοια. Για να πάει σκέψη στο μυαλό του πρέπει να αλλάξει τουλάχιστον 50 λεωφορεία.
Δεν έχει τακτική συγκοινωνία.
Εν τω μεταξύ διάβασα ότι στο δεύτερο lock down εκτοξεύτηκαν οι πωλήσεις στα sex shop στη Θεσσαλονίκη. Τόσες ώρες μόνοι τους οι άνθρωποι, τι να κάνουν; Ο κολλητός μου πήρε μία πλαστική κούκλα και της έχει δώσει το όνομα της γκόμενας του που δεν μπορεί να δει.
Γίνεται μεγάλο π…ντελιβερι.
Τόσο γκαντέμης που είναι, που πλημμύρισε μέχρι και η Ακρόπολη. Μούσκεψαν και οι αρχαίοι. Μούσκεψε και το πέπλο της Θεάς Αθηνάς, αλλά που να προβλέψουν και οι αρχαίοι να το κάνουν αδιάβροχο; Διότι θα τσιμέντωναν  την Ακρόπολη.
Και βγήκε αυτή η αργοκίνητη σαπιοκαράβω, η Μενδώνη, που παριστάνει την υπουργό Πολιτισμού και μας είπε ότι από το 2013 πλημμυρίζει η Ακρόπολη.
Αφού δεν κατηγόρησε τον Ικτίνο και τον Καλλικράτη για κακοτεχνίες πάλι καλά να λέμε.
«Η αστυνομία είναι λιγότερο βίαιη, τη χαίρεται ο κόσμος στις γειτονιές» είπε ο Χρυσοχοΐδης και ένα δάκρυ κύλησε στο μάγουλο μου. Που τα βρίσκουν αυτά τα ωραία συγκινητικά; Ο άνθρωπος είναι ποιητής.
Κατά τα άλλα, ούτε Χριστούγεννα θα κάνουμε, ούτε Πρωτοχρονιά. Δεν έχουν βρει ακόμα πώς θα έρθει και πώς θα φύγει η άλλη οικογένεια. Αυτήν με την οποία ο Κυριάκος θα μας αφήσει να κάνουμε Χριστούγεννα.
Οικογένεια. Πάντα οικογένεια. Να κολλάει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα.
Θα πολλαπλασιαστούν ακόμα περισσότερο τα κρούσματα. Δεν έχουν καταλάβει ακόμα ότι η αιτία της δεύτερης πανδημίας και ό,τι συνεχίζεται, είναι ότι όλες οι οικογένειες μένουν μαζί.
Δυστυχώς απαιτείται ηλικιακός διαχωρισμός. Και θα φτάσουμε σ’ αυτόν.
Επίσης να μην ξεχάσω ότι για όλα τα μέτρα αποφασίζει η κυβέρνηση. Και για όλους τους χώρους, εκτός από την εκκλησία που θα αποφασίσει μόνη της αν θα γίνει η θεία κοινωνία.
Εκτός νόμου.
Πλήρης παραλογισμός και πλήρης ισλαμοποίηση της ορθοδοξίας. Πεθαίνουν οι Μητροπολίτες ο ένας πίσω απ’ τον άλλον, χαμός από τα κρούσματα στο Άγιον όρος κι αφήνουν ακόμα την εκκλησία να αποφασίζει μόνη της.
Θα ανοίξουν τα κομμωτήρια, αλλά δεν θα ανοίξουν τα νυχάδικα. Τι λογική έχει αυτό; Σάμπως ο κομμωτής σε χτενίζει απ’ τα 2 μέτρα; «Όχι» μου λέει μια φίλη μου, «αλλά κάποιος της κυβέρνησης, η γυναίκα του, έχει αλυσίδα από κομμωτήρια και δεν θέλει να τα κλείσει». «Δεν θέλω να το πιστέψω» της λέω. Παρότι είμαι ανάγωγος.
Και για ξεκάρφωμα άνοιξαν και τα βιβλιοπωλεία. Ότι είναι και άνθρωποι των γραμμάτων. Οι άριστοι.
Ο καιρός περνά, η κυβέρνηση χάνει τον έλεγχο και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανακτά το χαμένο έδαφος. Η Φώφη σε λίγο καιρό δεν θα είναι στο τιμόνι του ΚΙΝΑΛ. Ετοιμάζονται για αλλαγές και εκεί. Ή θα το πάρει ο αδερφός του Παπανδρέου το περίπτερο ή θα το πάρει η κόρη του Παπανδρέου.
Αλλά η Φωφωκα θα την κλείσουν στο κομμωτήριο και θα τη χτενίζουν για την έξοδο. Θα παλέψει ο Κυριάκος για να κρατήσει τη θέση της η Φιλιππινέζα του γιατί αν το ΚΙΝΑΛ περάσει στα χέρια των Παπανδρέου, δεν θα είναι σίγουρη η συνεργασία με τον Μητσοτάκη.
Ο Λοβέρδος είναι παιδί του Σημίτη, είναι αγαπημένος του Βενιζέλου, είναι αγαπημένος του Κυριάκου. Μπορεί να είναι αυτός η επόμενη Φιλιππινέζα.
Εξάλλου «Ους η Novartis συνέζευξεν, Κυριάκος μη χωριζετω».

Όταν ο Μητσοτάκης έλεγε ότι η ανεμελιά είναι ανευθυνότητα.

«Η ανεμελιά δεν είναι ψευδο-αντίσταση, δεν είναι «μαγκιά» ή εξυπνάδα. Είναι απλά ανευθυνότητα»

Ως «μια στιγμή ανεμελιάς» χαρακτήρισε τη φωτογράφιση του – χωρίς κανένα μέτρο προστασίας – μαζί με άλλους ποδηλάτες, στην Πάρνηθα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελευταία συνέντευξή του, στον Alpha, δηλώνοντας μάλιστα ότι «το θέμα διογκώθηκε».

Τι έλεγε όμως ο ίδιος γι’ αυτήν ακριβώς την ανεμελιά μερικούς μήνες πριν, στο πρώτο lockdown;

«Η ανεμελιά δεν είναι ψευδο-αντίσταση, δεν είναι «μαγκιά» ή εξυπνάδα. Είναι απλά ανευθυνότητα», είχε πει στις 17/3/2020 σε τηλεοπτικό του μήνυμα με αφορμή την πανδημία.

Άρα, η φωτογράφισή του στην Πάρνηθα δεν ήταν μια στιγμή ανεμελιάς, όπως ο ίδιος είπε για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, αλλά μια στιγμή ανευθυνότητας.

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ 

http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/12/mr.html


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .