Κυριακή, Ιανουαρίου 3

Μαξίμου – εμβολιασμός: Τρόμος από τις αντιδράσεις για το «ρουσφέτι» -Ποιοι υπουργοί μπαίνουν στο στόχαστρο

Μαξίμου - εμβολιασμός: Τρόμος από τις αντιδράσεις για το «ρουσφέτι» -Ποιοι υπουργοί μπαίνουν στο στόχαστρο

Τρόμος επικρατεί, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά τις τεράστιες (και διεθνείς) διαστάσεις που έχει πάρει το «ρουσφέτι» με τους εμβολιασμούς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι κυλιόμενες μετρήσεις που κάνουν καθημερινά στο πρωθυπουργικό γραφείο καταδεικνύουν ότι η συγκεκριμένη υπόθεση κοστίζει πιο ακριβά στην κυβέρνηση ακόμη και:

-Από το σκόιλ ελικίκου.

-Τα διπλά βιβλία καταγραφής κρουσμάτων.

Κι αυτό γιατί, όπως λένε πρόσωπα που έχουν γνώση της κατάστασης:

-Όσο ο χρόνος κυλάει και η κυβέρνηση πέφτει από γκάφα σε γκάφα, οι πολίτες έχουν όλο και λιγότερη υπομονή μαζί της.

-Αν στις δύο προηγούμενες το Μαξίμου με τη δύναμη που διαθέτει στα ΜΜΕ, κατάφερε να θολώσει τα «σκάνδαλα», η συγκεκριμένη υπόθεση ήταν καθαρό αυτογκόλ, που δεν χωράει αμφισβήτηση. Απόδειξη το γεγονός ότι, κατόπιν εντολής του ίδιου του πρωθυπουργού, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, έβαλε τέλος στον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό κυβερνητικών στελεχών.

Στο στόχαστρο Πέτσας, Πιερακάκης, Κικίλιας

Και όσοι αναρωτιούνται, γιατί η εντολή δεν δόθηκε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, η απάντηση είναι εύκολη. Ο κ. Πέτσας είναι ένας από τους τρεις υπουργούς που βρίσκονται στο στόχαστρο, καθώς, αν και νεαρός στην ηλικία, έσπευσε να εμβολιαστεί από τους πρώτους, μετά βαϊων και κλάδων.

Στο Μέγαρο Μαξίμου τα έχουν επίσης με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερακάκη, που, όπως και ο Σ. Πέτσας, θα εκτεθούν για πρώτη φορά ως υποψήφιοι βουλευτές στις επικείμενες εκλογές και έχουν το άγχος της εκλογής.

Αλλά και τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, που, κι εκείνος, αν και νεαρός, επίσης, έσπευσε να υιοθετήσει το «μοντέλο» Πέτσα.

Παράλληλα στον καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό, Β. Κικίλια, ο οποίος έτσι κι αλλιώς βρίσκεται στο στόχαστρο του πρωθυπουργού για όσα δεν έχει κάνει και έχει πει κατά τη διάρκεια της πανδημίας, χρεώνονται συνολικά τα παρατράγουδα με τους εμβολιασμούς κυβερνητικών αξιωματούχων (μέχρι και διοικητών νοσοκομείων) και όχι του νοσηλευτικού προσωπικού.

Οι «επιπτώσεις» στον επικείμενο ανασχηματισμό

Αναφορικά με τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η συγκεκριμένη εξέλιξη στον ανασχηματισμό, καλά πληροφορημένες πηγές τονίζουν στην aftodioikisi.gr ότι:

-Ο Σ. Πέτσας επρόκειτο, ούτως ή άλλως, να μετακινηθεί. Απλώς, μπορεί να μην γίνει υπουργός, όπως διακαώς επιθυμεί, αλλά να παραμείνει υφυπουργός.

-Ο Κ. Πιερακάκης δεν πρόκειται να μετακινηθεί, τουλάχιστον στον επικείμενο ανασχηματισμό.

-Και τελικά, ίσως, να την πληρώσει ο Β. Κικίλιας, τον οποίο έψαχνε ένα τρόπο να μετακινήσει ο Κ. Μητσοτάκης αλλά, μέχρι στιγμής, δεν είχε βρει. Με αποτέλεσμα, οι προ «ρουσφετιού» εμβολιασμών πληροφορίες, να επιμένουν ότι θα παραμείνει στη θέση του

για να μην χαλάσει το αφήγημα της κυβέρνησης για επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ωστόσο, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, οι ίδιες πηγές δεν αποκλείουν να φορτωθεί όλη η ευθύνη στον κ. Κικίλια και να απομακρυνθεί από τη θέση του. Μάλιστα, οι ίδιοι κύκλοι δεν απέκλειαν, ακόμη και να βρεθεί εκτός κυβέρνησης…

 https://www.aftodioikisi.gr/politiki/maximoy-emvoliasmos-tromos-apo-tis-antidraseis-gia-to-roysfeti-poioi-ypoyrgoi-mpainoyn-sto-stochastro/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .