Σάββατο, Ιανουαρίου 2

Ζητείται και εμβόλιο... κυβερνητικού απεγκλωβισμο


Από το Σαββατοκύριακο τόσο οι κυβερνώντες όσο και οι καθεστωτικοί κονδυλοφόροι που συνεχίζουν την ανιδιοτελή τους προσφορά με νέο κυβερνητικό πουσάρισμα, μας βομβαρδίζουν τα μυαλά διαβεβαιώνοντάς μας ότι το εμβόλιο φέρνει τη λευτεριά από τα δεσμά του κορονοϊού.

Ξεχνώντας βέβαια να μας πουν πότε ακριβώς θα έρθει.

Ας δεχτούμε όμως, ότι δεν ευθύνεται η κυβέρνηση για την ελλιπέστατη εμβολιαστική επάρκεια που επιμηκύνει την κορονο-κρίση και σπρώχνει... εις το διηνεκές την επίτευξη ανοσίας της αγέλης, αλλά η ευρωπαϊκή απρονοησία(;) να προμηθευτεί τις απαραίτητες δόσεις εμβολίων για όλα τα κράτη μέλη κι όχι μόνο π.χ. για τη Γερμανία.

Κάτι που θα μπορούσε πάντως να είχε πληροφορηθεί, αποφεύγοντας έτσι τόσο την διάψευση των προσδοκιών που καλλιέργησε με τον ερχομό εκατομμυρίων εμβολίων, όσο και τις επικοινωνιακές άθλιες παράτες με τους τεμενάδες σε δυο χαρτοκιβώτια.

Σε κάθε περίπτωση, παρά το έλλειμμα εμβολίων, τα επιμέρους σκανδαλάκια... εμβολιαστικής προτεραιότητας και τον κοινωνικό διχασμό που θα ξεσπάσει με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, ουδείς δύναται να αμφισβητήσει το κυβερνητικό αφήγημα περί λευτεριάς από τον αόρατο εχθρό μέσω του εμβολίου, ασχέτως αν καθυστερήσει.

Και ρωτάμε οι αφελείς: Εφόσον το εμβόλιο οδηγεί στην απελευθέρωση με την κυβέρνηση να πανηγυρίζει για την επιτυχία της, γιατί ο πρωθυπουργός βαίνει προς ανασχηματισμό, όπως πληροφορούμαστε από τους καλολαδωμένους παπαγάλους;

Ούτε ο πρώην... λαοπρόβλητος δεν έπεφτε σε τόσες αντιφάσεις όπως ο νυν.

Δυστυχώς, είναι προφανές ότι το εμβόλιο δεν δύναται να απαλλάξει τον πρωθυπουργό από την εγκληματική ολιγωρία που κατέστησε ανεξέλεγκτη την αναμενόμενη αντεπίθεση του κορονοϊού και βαυκαλίζεται ότι μέσω του ανασχηματισμού θα απεγκλωβιστεί από τα αδιέξοδά του.

Ο οποίος, όπως πληροφορούμαστε επίσης, ενδεχομένως να είναι προεκλογικός, με αρκετούς γαλάζιους βουλευτές που είναι έτοιμοι να σηκώσουν μπαϊράκι λόγω λήξης της λίστας, να μπαίνουν στην κυβέρνηση ως υφυπουργοί για να δοθεί η μεγάλη μάχη.

Θα συμβουλεύαμε τον πρωθυπουργό να πει στον CEO της Pfizer, που είναι και φίλος του, αν είναι δυνατή η παρασκευή εμβολίου... κυβερνητικού απεγκλωβισμού.

Εννοείται ότι αστειευόμαστε.

Ωστόσο δεν διακρίνουμε κάποια άλλη λύση διάσωσης του παραλίγο Μωυσή και νυν Έλβις της Ευρώπης.

Διότι ας πούμε ότι κάνει τον ανασχηματισμό και παράλληλα στρώνει το έδαφος για να αιτιολογήσει τις πρόωρες κάλπες αν του το επιτρέψουν οι συνθήκες είτε το καλοκαίρι είτε το φθινόπωρο.

Πως είναι σίγουρος ότι ο εν λόγω πολιτικός τυχοδιωκτισμός θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα;

Και τι ακριβώς θα πει στον λαό για να δικαιολογήσει την ανανέωση της εντολής και να εξασφαλίσει εκ νέου ποσοστά αυτοδυναμίας;

Εκτός κι αν νομίζει ότι οι πολίτες είναι εντελώς ανόητοι και δεν έχουν βιώσει στο πετσί τους τα δεινά της διακυβέρνησής του και θα τον ξαναψηφίσουν φοβούμενοι μην επανέλθει ο μπαμπούλας του ΣΥΡΙΖΑ.

Διότι κάτι άλλο που να εξηγεί τη νέα αυτοχειρία των σύντροφων κοψοχέρηδων δεν υπάρχει.

Άλλωστε αυτό προμηνύει και το ξαφνικό άνοιγμα της ντουλάπας με τους σκελετούς του Τσίπρα.

Τώρα, αν ο πρωθυπουργός όντως θαρρεί ότι θα στεφθεί πάλι νικητής ακολουθώντας την ίδια πολιτική τακτική, μάλλον απουσίαζε από το Χάρβαρντ όταν παραδίδονταν οι διαλέξεις επί του συγκεκριμένου αντικειμένου.

Όπως και να 'χει, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα, που θα έλεγε κι ο Αλέξης. Ο οποίος έχει σοβαρές βλέψεις να ανακηρυχθεί τελικά σε... άχαστο αν ο Κυριάκος προβεί στο απονενοημένο διάβημα.

Κι ας υποστηρίζουν το αντίθετο οι βορειοκορεατικές δημοσκοπήσεις, οι οποίες ξεφτιλίζονται στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν ηττοπάθεια στον αντίπαλο, δείχνοντας στις «μετρήσεις» τους ότι για πρώτη φορά στα πολιτικά χρονικά εισπράττει η αντιπολίτευση την κυβερνητική φθορά!!! Έγινε κι αυτό επί των ημερών των... αρίστων!!!

Δηλαδή, τι μας λένε;

Ότι πάνω από την κάλπη ο λαός θα καταδικάσει τον Τσίπρα για τα απανωτά lockdowns εξαιτίας της κυβερνητικής ανικανότητας να πράξει τα αυτονόητα προς προστασία της ανθρώπινης ζωής που τάχα βάζει πάνω από όλα.

Ή για τα νέα μνημόνια που σχεδόν έχουν προεξοφληθεί από τις δηλώσεις «εταίρων» και κορυφαίων υπουργών.

Ή για την μητσοτακική μειοδοσία που ξεπέρασε ακόμη και τη δική του, με το Αιγαίο να οδεύει ολοταχώς προς διχοτόμηση.

Ή για το μπόλιασμα με τους λαθρομετανάστες που ούτε καν αυτός τόλμησε να προτείνει, κρατώντας τους στα νησιά όπως τους έφερε.

Ή για το βόλεμα ημετέρων και αυλοκολάκων που κάνουν τον Καρανίκα να μοιάζει με απλό ρουσφέτι.

Ή για την αναβάθμιση της διαπλοκής σε άλλα επίπεδα από της δικής του, με συγγενείς ολιγαρχών να γίνονται υπουργοί, σωρηδόν απευθείας αναθέσεις με τη δικαιολογία της κορονο-κρίσης και τη μαμά Μέρκελ να κάνει πάρτυ που θα εκτοξευθούν οι προϋπολογισμοί των ενεργειακών γερμανικών εταιρειών.

Τα υπόλοιπα στις κάλτσες, που έλεγε και ένας άλλος παραλίγο σωτήρας, ο οποίος είχε πιστέψει όπως κι ο Κυριάκος, ότι θα κρατάει το τιμόνι της χώρας τουλάχιστον δέκα χρόνια.

Είδατε ωστόσο ποιο τιμόνι κατάφερε να κρατήσει...

Αυτό που θα κρατήσει σύντομα κι ο γαλάζιος ΓΑΠ...

Και μαζί θα απολαμβάνουν τις ορθοπεταλιές, ενώ θα αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν από τα... σαραντάρια να βρεθούν στην πολιτική ανυπαρξία.

Στο μεταξύ, ο ποταπός λαός θα συνεχίζει να βαυκαλίζεται ότι κάποια στιγμή θα έρθει ο εκλεκτός ηγέτης πάνω σε ένα άσπρο άλογο για να τον σώσει.

Κατά τ' άλλα, Καλή Χρονιά!!!

ΥΓ. Προτού σπεύσουν οι κλακαδόροι του Μητσοτακισμού να μας κατηγορήσουν ως μίσθαρνα της Κουμουνδούρου, διευκρινίζουμε το εξής: Εξυπακούεται ότι όσοι δώσαν -ήτοι η δεξιά- την αυτοδυναμία στον Κυριάκο δεν πρόκειται να ψηφίσουν τον Τσίπρα. Απλώς αν δεν σχηματιστεί κάτι σοβαρό εκ δεξιών θα μείνουν στα σπίτια τους. Επιπλέον υπολογίστε τις ψήφους του Βαρουφάκη που θα απορροφήσει ο Τσίπρας για... να φύγει ο ανάλγητος Μητσοτάκης. Κατόπιν κάντε μια απλή αριθμητική πράξη και δείτε το αποτέλεσμα...

 https://www.antinews.gr/action.read/politiki/ziteitai-kai-embolio-kubernitikou-apegklobismou/2.148275

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .