Σάββατο, Ιανουαρίου 2

Έξω έπεσαν οι αστρολόγοι για το 2020

Έξω έπεσαν οι αστρολόγοι για το 2020 

Κάθε χρόνο μέντιουμ και αστρολόγοι προβλέπουν νέους έρωτες, μεγάλους χωρισμούς - ή και καταστροφικά σενάρια, όπως το τέλος του κόσμου. Τις περισσότερες φορές κάνουν ευτυχώς λάθος. Το 2020 έπεσαν ελάχιστες φορές μέσα.

Αρχικά ο Ντόναλντ Τραμπ κερδίζει τις εκλογές και στη συνέχεια έρχεται η συντέλεια του κόσμου. Σε ένα απομονωμένο νησί ανακαλύπτεται ένας γορίλλας γίγας θρυλικών διαστάσεων, τύπου Κινγκ Κονγκ. Ένα ρομπότ ληστεύει μια τράπεζα και πιγκουίνοι παρενοχλούν περαστικούς στο κέντρο μιας πόλης. Όλα αυτά βρίσκονταν στους καταλόγους προβλέψεων αστρολόγων και κάθε λογής μέντιουμ για το 2020. Για τη χρονιά που τελειώνει αύριο δεν θα μπορούσαν να λείπουν βέβαια οι φυσικές

καταστροφές, όπως εκρήξεις ηφαιστείων, πυρκαγιές δασών και σεισμοί. Οι μάντεις είχαν προβλέψει για φέτος ακόμα και τα ονόματα των νικητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο. Για κακή τους τύχη, ωστόσο, οι αγώνες αναβλήθηκαν για το ερχόμενο καλοκαίρι.

Καμία από τις προβλέψεις για το 2020 δεν έκανε λόγο για τη πανδημία και τις επιπτώσεις της, διαπιστώνει η Εταιρία Επιστημονικής Εξέτασης Παραεπιστημών (GWUP) με έδρα το ομόσπονδο κρατίδιο της Έσσης: «Αν τα μέντιουμ και οι αστρολόγοι είχαν στις προβλέψεις τους λέξεις-κλειδιά όπως μάσκα και λοκντάουν τότε το αργότερο την άνοιξη θα ήταν περήφανοι ότι έπεσαν διάνα», αναφέρει η GWUP. Δυστυχώς όμως, όπως κάθε χρόνο μέντιουμ, δεν έπεσαν μέσα.

Σύμφωνα με τον μαθηματικό Μίχαελ Κούνκελ γνωστά ονόματα του κλάδου προσπάθησαν απεγνωσμένα να πείσουν ότι «είδαν» την πανδημία ερμηνεύοντας εκ των υστέρων γενικόλογες προβλέψεις: «Αν μια πρόβλεψη χρίζει λεπτομερούς ανάλυσης, τότε μάλλον δεν ήταν και πολύ πετυχημένη», τονίζει ο γερμανός μαθηματικός.

Κανείς δεν προέβλεψε τη πανδημία

Στις επικρίσεις αυτές η Γερμανική Ένωση Αστρολόγων Χαϊδελβέργης δεν μπορούσε να μην απαντήσει. Ο επικεφαλής της Κλέμενς Λούντβιχ κάνει λόγο για μία «ακραία χρονιά» με «αυστηρότατα μέτρα και περιορισμούς». Παραδέχεται ότι δεν υπήρχαν προβλέψεις για πανδημία και κορωνοϊό. Προσθέτει ωστόσο ότι: «Ο Πλούτωνας βρίσκονταν πολύ κοντά σε άλλους πλανήτες. Βλέπουμε στον ουρανό ότι και ο υπόλοιπος κόσμος. Εκείνος όμως δεν ερμηνεύει τις κινήσεις πλανητών και άστρων. Η εγγύτητα Πλούτωνα, Κρούνου, Ερμή και Άρη δεν μπορεί να φέρνει κάτι καλό».

Ο Κλέμενς Λούντβιχ θεωρεί ότι το ζενίθ της πανδημίας πέρασε τον περασμένο Νοέμβριο: «Την επόμενη χρονιά δεν θα έχουμε τόσο δραματικές εξελίξεις. Μπορούμε λοιπόν να είμαστε πολύ πιο αισιόδοξοι για το 2021». Ο πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Αστρολόγων θεωρεί ωστόσο ότι η επόμενη χρονιά θα μονοπωληθεί από την αντιπαράθεση του νέου και με το παλιό και δίνει ως παράδειγμα την τηλεργασία και τα διαδικτυακά σχολικά μαθήματα: «Το κύριο ζήτημα θα είναι ποια από τα νέα μέτρα θα διατηρήσουμε και ποια όχι».

Σύμφωνα με την Εταιρία Επιστημονικής Εξέτασης Παραεπιστημών κατά τη διάρκεια της τρέχουσας χρονιάς εξετάστηκαν περισσότερα από 100 κείμενα με προγνώσεις από βιβλία, αστρολογικούς καζαμίες, ιστοσελίδες, βίντεο, ιστολόγια ή εφημερίδες. Στην αξιολόγηση οι ειδικοί της γερμανικής GWUP παίρνουν τοις μετρητοίς όσα διαβάζουν, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη τη πιθανότητα να πραγματοποιηθεί η πρόβλεψη. «Μια πραγματική πρόβλεψη θα πρέπει να είναι γραμμένη με σαφήνεια χωρίς ήξεις, αφήξεις και να εξηγεί τι θα συμβεί, πότε και που», λένε οι ειδικοί.

Στη αφάνεια ο Ντόναλντ Τραμπ

Προφανώς οι προβλέψεις για τη νίκη Τραμπ και τη συντέλεια του κόσμου δεν έγιναν πραγματοποιήθηκαν, ευτυχώς. Όμως ο αστρολόγος Κλέμενς Λούντβιχ είχε προβλέψει ορθά, ήδη από το Σεπτέμβριο, ότι μεταξύ των υποψηφίων για την αμερικανική προεδρία θα διεξαχθεί πόλεμος λάσπης. Όπως επίσης, ότι θα νικήσουν οι Δημοκρατικοί. Σε βίντεο στο YouΤube δήλωνε ήδη πολύ πριν τις εκλογές, ότι οι προεδρικές στις ΗΠΑ δεν θα τελειώσουν γρήγορα και ότι «το τέλος της προεδρίας του Τραμπ θα εξαφανίσει τον εκκεντρικό επιχειρηματία από την επικαιρότητα».

Πηγή: dw.com

 antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .