Κυριακή, Ιανουαρίου 17

-Ελένη, δεν μας είπες τελικά «πόσο πάει;»

Η Τζελα Δελαφραγκα γραφει για την επιστροφη της Μενεγακη

Ζήσαμε μαζί της 3 εγκυμοσύνες και μια μεταγραφή όπου «ακολούθησε τον άντρα της», ενώ εν τω μεταξύ ο κουμπαράς γέμιζε ασφυκτικά

Δε μας είπες τελικά «πόσο πάει;», ρε Ελένη για να μηδενίσεις το κοντέρ και να το ξαναπάρεις όλο φτου κι απ’ την αρχή από εκεί που κάποτε ξεκίνησες. 30 χρόνια μετά την πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση η Ελένη Μενεγάκη επιστρέφει στο κανάλι από όπου ξεκίνησε, με την εκπομπή που την καθιέρωσε –πρωινή 10:00 με 13:00 στο Mega. Ο συμμαθητής της ο Λιάγκας, φαίνεται ότι διευκόλυνε αυτή της την επιλογή, αφού με την επάνοδό του στον Ant-1 στο πλευρό της τέως συζύγου του, έβαλε τέλος στα σενάρια που ήθελαν την ωραία Ελένη να βρίσκεται σε συζητήσεις με το κανάλι του Αμαρουσίου, το κανάλι που την έκανε ουσιαστικά αυτό που είναι σήμερα. Βλέπεις, δε ζει πια και ο Μίνως Κυριακού…

Γράφει η Τζέλα Δελαφράγκα

Αν εξαιρέσεις όμως αυτή τη… λεπτομέρεια, κατά τα άλλα η Ελένη Μενεγάκη –το alpha της τηλεόρασης- συνεχίζει το “πρόγραμμά” της σα να μην πέρασε μια μέρα.
Κρίμα δηλαδή και το ρίμελ που ξόδεψε για τα δάκρυα του αποχαιρετισμού πριν από μόλις έξι μήνες, όταν στην φερόμενη ως τελευταία της εκπομπή στον Alpha μας δήλωσε συγκινημένη ότι κάπως έτσι και κάπου εδώ κλείνει ένας τριακονταετής κύκλος. Τώρα τι κλείσιμο ήταν αυτό, όταν τη ίδια στιγμή μας έλεγε ότι δεν ξέρει τι θα κάνει μετά και δεν ξέρει αν και πότε θα ξαναγυρίσει, αυτό είναι άλλου παππά Ευαγγέλιο.

Αν υπήρξε μια στιγμή σε εκείνη την αποχαιρετιστήρια εκπομπή που μπορεί και να πιστέψαμε την αλήθεια της, ήταν όταν εξομολογήθηκε πως αυτή τη σεζόν που αποφάσισε να μείνει εκτός τηλεόρασης, θα κάνει όλα όσα δεν προλάβαινε τα τελευταία 30 χρόνια. Μικρές ανθρώπινες χαρές στο σπίτι της με την οικογένειά της, τον άντρα της και τα παιδάκια της. Ταιριαστό το απωθημένο με τη φαμελιάρικη εικόνα που πάσχισε να χτίσει όλα αυτά τα χρόνια. Αμ δε!

Θα περίμενε κανείς, το κορίτσι της διπλανής πόρτας με την υπέρλαμπρη φυσική -λέμε τώρα- ομορφιά και την απόλυτη καταξίωση μιας τεράστιας καριέρας με αμύθητες απολαβές και χρυσά συμβόλαια να απολύσει μοδίστρες και κομμώτριες και να , ίσως για πρώτη φορά στην ενήλικη ζωή της, αυτό που διακαώς ισχυριζόταν ότι είναι κατά βάθος: ένας απλός άνθρωπος, μια γυναίκα σαν όλες εκείνες τις μέσες Ελληνίδες νοικοκυρές που την ακολουθούν πιστά και πίνουν νερό στο όνομά της.

Οποιαδήποτε άλλη στη θέση της -και μετά από αυτά που η ίδια δήλωσε στην τελευταία της εκπομπή- θα είχε ξεριζώσει τις τρέσες της, θα είχε καταργήσει πιστολάκι, πρέσα, μακιγιάζ, τακούνια και θα αφηνόταν στην ελευθερία του να είναι και να δείχνει ο εαυτός της. Με ένα t-shirt, ένα τζινάκι, sneakers, άβαφη, απλή λιτή και απέριττη, μακριά από κάμερες, φακούς και social media. Να κατέβει με την παντόφλα, βρε αδερφέ, να ξεπροβοδίσει την κορούλα της για το σχολικό….!

Ακόμα κι έτσι, η Ελένη Μενεγάκη δεν θα έπαυε στιγμή να είναι ένα πανέμορφο λαμπερό πλάσμα, που, πράγματι, δεν βρέθηκε τυχαία εκεί που βρέθηκε. Η ίδια όμως, φαίνεται ότι δεν αρκείται σε αυτά που έχει καταφέρει. Ούτε σε αυτά που έχει πάρει. Θέλει κι άλλα. Πόσα είναι το ζήτημα…
Έτσι, μετά την φερόμενη ως τελευταία εκπομπή, την είδαμε να κάνει ακριβώς ό,τι έκανε και πριν. Συνέχισε να φωτογραφίζεται σχεδόν καθημερινά για τα social media της και να μας τροφοδοτεί με επαγγελματικές εικόνες που συντηρούν το μύθο της. Με όλες τις κατάξανθες τρέσες στη θέση τους, με τη βλεφαρίδα κάγκελο και με το κραγιόν αφίλητο, η Ελένη φρόντισε να συντηρήσει το ενδιαφέρον μας για κείνη, αλλά και να κρατήσει τα πελατάκια της ζεστά: δεκάδες give away με ρούχα και παπούτσια, διαφημίσεις καλλυντικών, κουζινομηχανές, μέχρι και αυτοκίνητο κλήρωσε από το instagram της!

Στις ανέμελες οικογενειακές στιγμές που εξακολουθεί να μοιράζεται μαζί μας, νύχι μαλλί είναι πάντα στην πένα και το μακιγιάζ άψογα επαγγελματικό. Και τι πειράζει που είναι κοκέτα; Θα αναρωτηθεί, αφελώς ίσως, κάποια από τις φανατικές νοικοκυρές θαυμάστριές της; Καθόλου δεν πειράζει. Αλλά, βρε κορίτσια, στο Θεό που πιστεύετε, ποια από εσάς μπαίνει στην κουζίνα να φτιάξει σταφιδόψωμο (βλέπε σχετικό βίντεο που ανέβασε η ίδια στο instagram) με το μαλλί ξέπλεκο κρεπαρισμένο, το νύχι βαμμένο με τα δαχτυλίδια και μακρυμάνικη μεταξωτή μπλούζα ατσαλάκωτη; Την κουζινομηχανή θέλει να σου πουλήσει. Σιγά μην ξέρει η Ελένη να φτιάξει σταφιδόφωμο. Δε βλέπεις πως το πιάνει;
Ξέρει όμως ένα σωρό άλλα πράγματα. Τον ήξερες εσύ το λούτσο, πριν τον ακούσεις από την Ελένη; Από ένα λούτσο ξεκίνησε και κοίτα που έφτασε. Γιατί όσες φωτογραφίες κι αν ανεβάσει στα social media της, υπάρχουν κι άλλες εικόνες που μιλάνε από μόνες τους και ισοδυναμούν με περισσότερες από χίλιες λέξεις.
Όχι, η Ελένη δε σου είπε ψέματα όλα αυτά τα χρόνια. Όπως έχει πει η ίδια, μοιράζεται μαζί μας την αλήθεια της, αλλά κρατάει πάντα και κάτι για τον εαυτό της. Και από πολύ νωρίς πήγε τη ζωή της εκεί που ήθελε. Απλώς στο ξεκίνημα έπρεπε να ακολουθήσει μια μάλλον δυσάρεστη πεπατημένη.
Επαγγελματίας νύφη από μικρή έκανε τον πρώτο γάμο πριν τα 20 με τον φέρελπι επιχειρηματία της γειτονιάς της στον Κολωνό. Να κάτι διαφημιστικά, να κάτι φωτογραφίσεις και τσουπ (!) βρέθηκε η Ελένη στην τηλεόραση στο Μεγάλο Κανάλι, αρχικά στο πλευρό του Ιάσονα Τριανταφυλλίδη και μετά δίπλα στον τηλεπαιχνιδιάρη Γιώργο Πολυχρονίου. Παράλληλα με τα προσεκτικά βήματα στην καριέρα της, φρόντιζε πάντα να επενδύει στους κατάλληλους άντρες που θα την ανέβαζαν ψηλά. Φωτογραφίες με ένα γιατρό στα μπουζούκια -που αλλού;- όπου, όπως έλεγε, πήγαινε για να φάει «μια μπριζολίτσα», μίνια, ντεκολτέ και τα τοιαύτα, ώσπου βρέθηκε στο διάβα της ο Μίνως Κυριακού. Αυτός την έφτιαξε. Με το «σπρώξιμο» του Μίνωος η Ελένη έγινε πρώτο όνομα. Μετά απλώς ξεκίνησε να φτιάχνει το μύθο της, που τον έδεσε άρρηκτα με οικογένεια και παιδιά. Το παραμύθι της Σταχτοπούτας συνεχίστηκε με πρίγκιπα αυτή τη φορά το διευθυντή της, Γιάννη Λάτσιο. Ζήσαμε μαζί της on camera τρεις εγκυμοσύνες και μια μεταγραφή όπου «ακολούθησε τον άντρα της», ενώ εν τω μεταξύ ο κουμπαράς γέμιζε ασφυκτικά και ρίχνονταν τα μπετά για τη βίλα στα Μελίσσια. Υπήρχε και μια πολυκατοικία στην Κάρυστο έτσι για να μας βρίσκεται, αλλά, παρ’ όλα αυτά, η Ελένη διεκδίκησε μέχρι και το επίδομα της πολύτεκνης!

Έπρεπε να το είχαμε καταλάβει από τότε. Τα λεφτά ποτέ δεν είναι αρκετά για την Ελένη. Ο κ. Κοντομηνάς φρόντισε να μην της λείψουν όσο βρισκόταν στον Alpha. Τα φέρνει, γι’ αυτό και τα παίρνει, έλεγαν τότε. Πράγματι, από τις χορηγίες της πληρωνόταν σχεδόν όλο το κανάλι –και σίγουρα έβγαιναν οι μισθοί των συνεργατών της. Τώρα πια η Ελένη ήταν άνετη, πατούσε γερά στα πόδια της και δεν είχε ανάγκη από συζυγικά δεκανίκια. Δεν έπρεπε, όμως, να προδώσει και το μύθο της. Πώς θα ανέτρεπε το οικογενειακό σκηνικό που με τόσο κόπο είχε χτίσει όλα αυτά τα χρόνια; Ένα σουξέ («τραβάω μια κόκκινη γραμμή»), μια μαύρη μπλούζα τεθλιμμένης ζωντοχήρας κι ένα ζευγάρι βουρκωμένα γαλάζια μάτια ήταν αρκετά για τη μετάβαση. Το δελτίο Τύπου για το διαζύγιό της απλώς επικύρωσε το brand name της, που παρέμεινε κυρίαρχο στην τηλεόραση. Τηρώντας ευλαβικά τις χρονικές αποστάσεις, μας παρουσίασε εν συνεχεία το Ματέο (oops! Kinder έκπληξη) με τον οποίο, εκτός από την καρδιά της άνοιξε και ξενοδοχειακές business, επισφραγίζοντας με ένα ακόμη παιδί. Εύγε Ελένη. Δε γράφτηκε τυχαία ότι θα πρέπει να σε διδάσκουν στα πανεπιστήμια…!

Ενώ όλα έδειχναν να πηγαίνουν μια χαρά, μια συγχώνευση ήρθε να απειλήσει το παντεσπάνι της. Το χρυσό συμβόλαιο κινδύνεψε να υποβαθμιστεί σε αργυρό. Εκεί, λοιπόν, η Ελένη τσίνισε. Μπορεί να έβγαλε εκατομμύρια όλα, αυτά τα χρόνια, αλλά σιγά μη δεχόταν τώρα να κάνει σκόντο. Πήρε λοιπόν για μια ακόμη φορά τη ζωή στα χέρια της και αποπειράθηκε να τη οδηγήσει εκεί που ήθελε αυτή –όχι εκεί που την πήγαιναν οι άλλοι. Τι έμενε ωστόσο να κάνει η Ελένη που δεν είχε κάνει μέχρι τώρα; Τέταρτο γάμο, πέμπτο παιδί; Όχι, βέβαια. Ηρωική έξοδο. Αυτό αποφάσισε να κάνει. Έφυγε πριν τη διώξουν, απλά και μόνο για να διατηρήσει ψηλά τις μετοχές της και να μπορεί, στερώντας για λίγο την τηλεοπτική της παρουσία από το κοινό, να επανακάμψει με ακόμα μεγαλύτερες οικονομικές αξιώσεις.
Με δυο λόγια, για μια ακόμη φορά, για τα λεφτά τα έκανε όλα η Ελένη. Το μόνο που δεν μας έχει πει μέχρι τώρα είναι… «πόσο πάει;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .