Τρίτη, Μαρτίου 19

Γαλαζοπαπαδίτσα Είδος πτηνού

 Eurasian blue tit, Ηνωμένο Βασίλειο


Eurasian blue tit, United Kingdom

Eurasian blue tit, Ηνωμένο Βασίλειο

Εάν έχετε επισκεφθεί ποτέ το Ηνωμένο Βασίλειο, πιθανότατα έχετε δει αυτούς τους μικρούς γυμναστές κλαδιών. Το ευρασιατικό μπλε τσίλι είναι εύκολα αναγνωρίσιμο λόγω των μπλε και κίτρινων φτερών του. Αυτά τα πουλιά βρίσκονται συνήθως σε εύκρατες και υποαρκτικές περιοχές της Ευρώπης και σε δασικές εκτάσεις στη

δυτική Παλαιαρκτική. Τείνουν επίσης να κατοικούν στις ίδιες περιοχές καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, συχνά επιλέγοντας αυτές τις περιοχές για αναπαραγωγικούς σκοπούς. Τα ευρασιατικά μπλε βυζιά είναι μαγειρικοί τυχοδιώκτες, απολαμβάνοντας έντομα, αράχνες και σπόρους. Γνωστοί για το ακροβατικό τους ταλέντο, περιηγούνται στις κορυφές των δέντρων χωρίς κόπο, κρεμασμένοι ανάποδα επιδιώκοντας ένα απολαυστικό γεύμα. Τα πουλιά που κελαηδούν είναι συχνοί επισκέπτες στους κήπους, ραμφίζοντας σε ταΐστρες πουλιών, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες.



Γαλαζοπαπαδίτσα

Είδος πτηνού

Η παπαδίτσα είναι στρουθιόμορφο πτηνό της οικογενείας των Παριδών, που απαντά και στον ελλαδικό χώρο. Η επιστημονική ονομασία του είδους είναι Cyanistes caeruleus και περιλαμβάνει 9 υποείδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .