Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε χθες ότι η διαδικασία
ανάδειξης του επόμενου γενικού διευθυντή του οικονομικού Οργανισμού
ξεκινάει στις 23 Μαΐου, ημέρα Δευτέρα, με τους ενδιαφερόμενους να έχουν
δικαίωμα να υποβάλλουν την υποψηφιότητά τους ως την 10η Ιουνίου. Η
διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 30ή Ιουνίου.
Ο Σακούρ Σαλάαν, επικεφαλής του συμβουλίου του ΔΝΤ, ο οποίος αντιπροσωπεύει την Αίγυπτο
και μια ομάδα χωρών από την Μέση Ανατολή,
τόνισε ότι η διαδικασία επιλογής υιοθετήθηκε ευρέως από το 24μελές
συμβούλιο το οποίο θα διασφαλίσει πως αυτή θα γίνει με έναν «ανοικτό,
βασισμένο σε αξιοκρατικά κριτήρια και διαφανή» τρόπο.Ο Σακούρ Σαλάαν, επικεφαλής του συμβουλίου του ΔΝΤ, ο οποίος αντιπροσωπεύει την Αίγυπτο
«Στόχος του διοικητικού συμβουλίου είναι να επιλέξει το γενικό διευθυντή με συναίνεση και με στόχο να ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής από τώρα ως την 30ή Ιουνίου», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.
Ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν, παραιτήθηκε την περασμένη Πέμπτη ύστερα από έντονες πιέσεις λόγω του σεξουαλικού σκανδάλου για το οποίο κατηγορείται.
www.zougla.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.
Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .