ΠΑΓΚΑΛΕ ΜΑΚΑΚΑ……. Τελικά ποιός είναι μ@λ@κ@ς;

Τελικά ποιός είναι μ@λ@κ@ς;

Είμαι υπέρ της επανόδου στην δραχμή. Όμως δεν είμαι κομμουνιστής ούτε φασίστας. Επειδή όμως σώνει και καλά κατά τον κύριο Πάγκαλο πρέπει να είμαι κάτι, δέχομαι ως υπόθεση εργασίας ότι είμαι μ@λ@κ@ς. Είμαι δηλαδή con, όπως με χαρακτήρισε ο λαλίστατος….
αντιπρόεδρος. Και για να προσδώσει κύρος στα λεγόμενά του, ο κ. Πάγκαλος ισχυρίστηκε, ότι την «κακιά» λέξη con, την έχει προφέρει δημοσίως και ο στρατηγός de Gaulle. Όμως ο κ. Πάγκαλος συνελήφθη αδιάβαστος. Το περιστατικό με τον στρατηγό
de Gaulle και την λέξη con, έχει ως εξής. Η έκφραση « Mort aux cons ! » ( θάνατος στους μ@λ@κες), χρησιμοποιείται ευρέως στην γαλλική στρατιωτική αργκό, αφ΄ ενός για να χλευάσουν οι στρατιώτες τους εχθρούς, αλλά και ως πολεμική ιαχή στο πεδίο της μάχης, κάτι ανάλογο με το δικό μας «αέρα, αέρα».
Το 1944, ο λοχαγός Raymond Dronne, επικεφαλής του 9ου λόχου πεζικού στο Τσάντ, «βάφτισε» και έγραψε πάνω στο τζίπ του την έκφραση « Mort aux cons ! ». Όταν ο στρατηγός de Gaulle, κατά την διάρκεια επισκέψεώς του στο πεδίο της μάχης, είδε το τζίπ με την επιγραφή «θάνατος στους μ@λ@κες», σχολίασε αλληγορικά και με χιούμορ : «τεράστια επιχείρηση, τεράστια…» Ερωτάται λοιπόν, ο κατά τα άλλα συμπαθής κ. Πάγκαλος. Ποιος είναι con (μ@λ@κ@ς) ; Αυτός που πιστεύει σε κάτι ἤ αυτός που λέει conneries (μ@λ@κίες);
πηγήhttp://cretanpatriot.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.