Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στα ΝΕΑ

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στα ΝΕΑ
Δεν θα πληρωθούν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα τα ΝΕΑ.Όπως ενημερώθηκαν μέσω mail ,τα χρήματά τους πιθανότατα θα καταβληθούν στο τέλος του μήνα.
Πρόκειται για κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στον ΔΟΛ. Στο συγκρότημα επικρατεί αναστάτωση αφού κανείς δεν γνωρίζει αν υπάρχει πραγματικό πρόβλημα ρευστότητας ή αν πρόκειται για μέσο πίεσης της διοίκησης του Οργανισμού για να γίνει αποδεκτή η περικοπή του 20% στους μισθούς όπως έχει ζητήσει να κάνει.

Ήδη πάντως κυκλοφορεί έντονα η φήμη πως τα χρήματα που θα τους καταβληθούν θα είναι μειωμένα κατά 20% , ακόμη και αν οι ίιοι οι εργαζόμενοι δεν υπογράψουν τις ατομικές συμβάσεις.
Η εργοδοσία δηλαδή γράφει στ’ @ρχ@@ια της την εργατική νομοθεσία.
Όπως όλα δείχνουν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ δέχονται συντονισμένη επίθεση από τους εργοδότες , προκειμένου να δεχτούν αυτά που τους προτείνουν.
Δηλαδή 20% (+10% μετά τρεις μήνες ) μειώσεις, 4ήμερη εργασία με εκ περιτροπής ωράριο και εργασία τα Σαββατοκύριακα χωρίς επιπλέον αμοιβή.Που σημάινει 14 ένσημα το μήνα.Δηλαδή αντίο σύνταξη.Μιλάμε πως οι εργοδότες θέλουν να επιβάλλουν συνθήκες γαλέρας και εργασιακού μεσαίωνα στα ΜΜΕ
ΠΗΓΗ: planet-greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .