Κυριακή, Δεκεμβρίου 25

«Προβληματική» Δημοκρατία στην Ελλάδα



Στις προβληματικές Δημοκρατίες, μόλις μία θέση πάνω από τη Μποτσουάνα, βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα του «Economist».

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται στην έκθεση, «5 χώρες της Ευρώπης έχουν σημαντικές πτώσεις στους ρυθμούς ανάπτυξης της Δημοκρατίας τους.

Μεταξύ αυτών είναι η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ισπανία. Χειρότερη είναι η κατάσταση για την Ελλάδα και την Ιταλία, οι οποίες υπό τη δαμόκλειο σπάθη
της πτώχευσης, έχουν αναγκαστεί να παραχωρήσουν τους πρωθυπουργικούς τους θώκους σε τεχνοκράτες».

Στη συνέχεια η έρευνα του Economist αναφέρεται εκτενώς στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, επισημαίνοντας ότι αυτά έχουν σημαντικούς αντίκτυπους στα επιμέρους κράτη.

Κι όλα αυτά για τη χώρα όπου γεννήθηκε και ήκμασε η Δημοκρατία...

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος
 zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .