Κυριακή, Δεκεμβρίου 11

Το ΣΑΕ, οι οικονομικές απάτες και η κάλυψή τους από τον υφυπ. Εξωτερικών

Γιατί ο ταμίας και οι ''περιφερειάρχες'' αρνούνται να δώσουν αναλυτικό οικονομικό απολογισμό αφού διαχειρίζονται χρήματα του ελληνικού Δημόσιου; Εισαγγελέας δεν υπάρχει  να ασχοληθεί με το ζήτημα; Γιατί συγκαλύπτονται οι διαχρονικές απάτες από τον υφυπουργό Εξωτερικών; Γιατί και οι άσχετοι με τον απόδημο Ελληνισμό βουλευτές-μέλη της Διακομματικής της Βουλής αδιαφορούν και ''σφυρίζουν κλέφτικα'';Θεόδωρος Σπυρόπουλος: Ο γραφικός (μοναχικός...ΣΑΕάρχης) της Ομογένειας ΗΠΑ
Ο ''συντονιστής'' του ανύπαρκτου και διαλυμένου ΣΑΕ ΗΠΑ (με απόφαση του εκλεγμένου περιφερειακού του Συμβουλίου, ανάστειλε την λειτουργία του Μάϊο 2010, αλλά ο συντονιστής συνεχίζει μόνος ..
.εκπροσωπώντας τον... εαυτόν του, με κρατικά κονδύλια!). ΜΜΕ, $λιβανίζουν$ ακόμα την εντυπωσιακή ανυπαρξία του... (Τρίτη)

Η πολιτική-κομματική αχρηστία ταξιδάκια στη Νέα Υόρκη και ο λαός πεινά

Ο Δ. Αβραμόπουλος ''έριξε'' τον Γερουλάνο και ταξίδεψε Ν. Υόρκη γιά τουρισμό-ψώνια
... (Διαβάστε)
Μαζί του ο Αρούλης Σπηλιωτόπουλος και άλλα πολιτικο-μιντιακά ''λαμόγια'', με τα έξοδα πληρωμένα από το ''Ωνάσειο''. Κι ενώ οι εκπρόσωποι της διεφθαρμένης πολιτικο-κομματικής χούντας, επίπεδου Αβραμόπουλου και Αρούλη Σπηλιωτόπουλου κάνουν ταξιδάκια αναψυχής, στην Αθήνα και αλλού ο λαός πεινά
... (Διαβάστε και δείτε ένα συγκλονιστικό βίντεο του CNΝ με τίτλο «Η κρίση οδηγεί τους Έλληνες στους δρόμους»)

(Τα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, χρωστούν 253 εκατομ. ευρό σε τράπεζες, από τα δάνεια που πήραν με εγγύηση τις μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις! 'Εχει διαταχθεί εισαγγελική έρευνα, αλλά και η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι διεφθαρμένη, όπως όλος ο κρατικός μηχανισμός. Οπότε το ''κουκούλωμα'' αναμενόμενο).
''Γι' αυτό το κράτος που γενά τα ξέστρωτα γαϊδούρια, σικτίρ στα χρόνια τα παλιά, σικτίρ και στα καινούργια!
Δυστυχία σου Ελλάς, με τα τα τέκνα που γεννάς. Ω Ελλάς σπουδαία χώρα, τι γαϊδάρους βγάζεις τώρα!''
. (Γ. Σουρής)
Κι άλλος υποψήφιος ''εθνοσωτήρας'' made in USA: Με αφορμή τις δηλώσεις γιά το ΠΑΣΟΚ του -μετά τον GAP- ''εκλεκτού'' των ΗΠΑ, Μιχάλη Χρυσοχοίδη
O κ. Χρυσοχοίδης, μόλις αφίχθηκε στην Ελλάδα και θέτει έμμεσα υποψηφιότητα γιά την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Λείποντας τόσα χρόνια εκτός Ελλάδας, δεν γνώριζε τίποτα γιά διαφθορά, κομματικά θαλασσοδάνεια, μνημόνιο κλπ. Εκτιμούμε ότι θα έχει συνωνυμία με τον γνωστό υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοίδη, γεγονός που προβληματίζει και τον Αλέξη, που μπέρδεψε την ''γραμμή'' της πρεσβείας στην Αθήνα και δεν ξέρει αν πρέπει να γράψει ή όχι, γιά να τον προωθήσει.

Μιχάλης Χρυσοχοίδης: ''Δεν με ενδιαφέρει πως θα ονομάζεται το κράτος των Σκοπίων''
Εφημερίδα "Το Βήμα" των Αθηνών (28-11-2004), ο τότε Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, υπουργός κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης γιά το ζήτημα της πΓΔΜ, με αφορμή την αναγνώρισή της από τις ΗΠΑ ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας", απαντώντας σ' ερώτηση του κ. Αλέξη Παπαχελά δηλώνει απερίφραστα ότι ''δεν τον ενδιαφέρει πως ακριβώς θα ονομάζονται τα Σκόπια" και ότι "η Ελλάδα δεν απειλείται από όποια ονομασία και αν πάρει η γειτονική χώρα".

Musicologist's new book explores Greek women in arts... (Read)

Ελλάδα, εθνικά θέματα και τα αδιόρθωτα χάλια του Ελληνισμού της Αμερικής... (Διαβάστε)

Ονομασία Σκοπίων: Παιχνίδια πολιτικών ηγετών
Γιώργος Παπανδρέου (GAP): ''...Η σύνθετη ονομασία (της πΓΔΜ) με γεωγραφικό προσδιορισμό, που θα ισχύει έναντι όλων (erga omnes), αποτελεί την καλύτερη δυνατή βάση για την εξεύρεση ενός έντιμου συμβιβασμού αμοιβαίως επωφελούς που δεν θα δημιουργεί νικητές και ηττημένους...''.
Δηλαδή, γιά παράδειγμα ''Ανω Μακεδονία'' ή ''Βόρεια Μακεδονία'', που εννοεί ότι υπάρχει και η ''κάτω'' ή η ''νότια'' Μακεδονία. Αν θέλουν προσδιορισμό γιατί δεν προτείνουν το πλέον αντικειμενικό, το ''Νέα Μακεδονία'', που θα ξεχωρίζει έτσι από την αυθεντική (παλιά). Κλασσική η περίπτωση της Πολιτείας στις ΗΠΑ, ''Νέο Μεξικό''.


Δεκτή από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης η προσφυγή της πΓΔΜ κατά της Ελλάδας
Με ψήφους 15 υπέρ και 1 κατά, το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης έκανε δεκτή -5 Δεκ. '11- την προσφυγή της πΓΔΜ κατά της Ελλάδας για την υπόθεση της εφαρμογής της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, εξαιτίας της αντίρρησης που προέβαλε η Αθήνα στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, τον Απρίλιο του 2008, στην πρόσκληση ένταξης της πΓΔΜ στη Συμμαχία... (Η απόφαση)

Bankers Have Seized Europe: Goldman Sachs Has Taken Over... (Διαβάστε)
''Just as an unelected banker was installed as prime minister of Italy, an unelected banker was installed as prime minister of Greece. Obviously, they are intended to produce the bankers' solution to the debt crisis.''

Goldman Sachs, Siemens, το ελληνικό χρέος και οι εξαγορασμένοι 'Ελληνες πολιτικοί...
Nομικό αποκαλυπτικό έγγραφο γιά τις μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν και τις ενέργειες στις ΗΠΑ

Η ανεπανάληπτη ομιλία του Ξενοφώντα Ζολώτα (ΔΝΤ, Ουάσιγκτον 1957) στα... αγγλικά:
''Kyrie... I eulogize the archons of the Panethnic Numismatic Thesaurus and the ecumenical Trapeza for the orthodoxy of their axioms methods and policies, although there is an episode of cacophony of the Trapeza with Hellas.
With enthusiasm we dialogue and synagonize at the synods of our didymous Organizations in which polymorphous economic ideas and dogmas are analyzed and syntherized.
Our critical problems such as the numismatic plethora generate some agony and melancholy. This phenomenon is charateristic of our epoch. But, to my thesis we have the dynamism to program therepeutic practices as a prophylaxis from chaos and catastrophe.
In parallel a panethnic unhypocritical economic synergy and harmonization in a democratic climate is basic.
I apologize for my eccentric monologue. I emphasize my eucharistia to your Kyrie to the eugenic and generous American Ethnos and to the organizers and protagonists of this Ampitctyony and the gastronomic symposia''.

(Ο Μick και οι κακοήθεις). ''The Sex Pistols, Nietzsche and the Will of God: Savas Zembillas's Journey''
Φιλάνθρωπος και πρώην...ροκάς,
ο νέος μητροπολίτης Πίτσμπουργκ
Ο Σάβας (Ζεμπίλλας) ροκάς στα φοιτητικά του χρόνια -τέλη '70- με το συγκρότημα ''Mick and the Malignants'', ενθρονίζεται στις 8 Δεκεμβρίου 2011. Εκλέγηκε μητροπολίτης Πίτσμπουργκ από την Σύνοδο του οικουμεν. Πατριαρχείου στις 3 Νοεμβρίου '11... Ο μητροπολίτης Σάβας γεννήθηκε στην πόλη Gary της Indiana (ΗΠΑ) στις 11 Ιουνίου 1957. Είναι το δεύτερο από τα έξι παιδιά της οικογένειας του Σκευοφύλακα και της Σταματίας (Γεωργιάδη) Ζεμπίλλα, με καταγωγή από Κάλυμνο και Κύπρο. Από τους ελάχιστους έντιμους (και... σερνικούς) ελληνορθόδοξους μητροπολίτες στις ΗΠΑ, διαθέτει μέρος του μισθού του γιά πτωχούς... ( Διαβάστε: ''The Sex Pistols, Nietzsche and the Will of God: Savas Zembillas's Journey from the Profane to the Sacred''. )

''Ελληνοαμερικάνικη Κοινότητα Φλόριδας''
Νεκροταφείο, (μελλοντικά) Γηροκομείο, αλλά «κουβέντα» γιά συνελεύσεις, εκλογές... (Διαβάστε)

Κι άλλο πρόβλημα Ομοσπονδίας Ιλλινόις με εισαγγελέα. Καταγγελίες γιά πλαστογραφία... (Αύριο)


Μεγάλο το ενδιαφέρον του υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Δημ. Δόλλη γιά τους Απόδημους της... ισραηλινής διασποράς, αλλά μικρό γιά την ελληνική διασπορά... (Διαβάστε)

Η κυβέρνηση της -υπό χρεοκοπία- Ελλάδας συνεχίζει την μεγάλη απάτη εις βάρος του Απόδημου Ελληνισμού, διατηρώντας και συντηρώντας μία ουσιαστικά νεκρή Οργάνωση, το ΣΑΕ ... (Διαβάστε)
Το κύρια σημεία του (νέου) προσχέδιου Προεδρικού Διατάγματος ''περί λειτουργίας του ΣΑΕ''... Η ανοιχτή επιστολή του προεδρείου του ΣΑΕ... Οι επιστολές-καταπέλτης του Θεόδωρου Λαλιώτη.

TAKI 183: O 'Ελληνας δημιουργός του...Graffiti στη Νέα Υόρκη, πριν 40 χρόνια... (Διαβάστε)

Δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί με τις ανεύθυνες πράξεις του
Διασύρθηκε, αυτή την φορά...''τιμητικά'', ο πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Βασίλης Κασκαρέλης
Χρησιμοποιήθηκε ως ''κράχτης'' γιά το μάζεμα $καταχωρήσεων$ από την εφημερίδα ''ημερήσια γεροντοκόρη'', Αστόριας Νέας Υόρκης... (Το σχετικό ''αφιέρωμα'')... (Προηγούμενο δημοσίευμα του ''Κ'')

Στην εποχή του μνημόνιου, οι διπλωμάτες μας συνεχίζουν τον ανέμελο τουρισμό τους... (Διαβάστε)
Καμία ουσιαστική ενέργεια γιά την προώθηση του ελληνικού εμπόριου κι εξαγωγών ή του τουρισμού.


 http://www.kalami.net/monima/sxolia.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .