Τετάρτη, Δεκεμβρίου 21

Επισπεύδονται οι εκλογές…





Ο κύβος για τις εκλογές ερρίφθη: τις επόμενες ημέρες ο μεταβατικός πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, με αποκλειστικό θέμα την διάρκεια της θητείας αυτής της κυβέρνησης. 

Ο Λουκάς Παπαδήμος ενημέρωσε γι΄ αυτή του την απόφαση τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, μετά την κατηγορηματική άρνηση της ΝΔ για την περικοπή των επικουρικών συντάξεων. 


Σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΝΔ διαμηνύεται πως οι εκλογές πρέπει μέχρι το αργότερο 4 Μαρτίου να έχουν γίνει, ενώ παρόμοιες είναι οι θέσεις και κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, όπως του Ευάγγελου Βενιζέλου και Ανδρέα Λοβέρδου. Όσον αφορά τον Καρατζαφέρη, αυτός είναι σαν τον άνεμο: κάθε μέρα και μια νέα κωλοτούμπα.

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στο υπουργικό είπε για το επίμαχο θέμα ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα πρέπει να έχει ετοιμαστεί και είναι κατατεθειμένο έως τις 15 Ιανουαρίου, ισχυριζόμενος ότι πρόκειται για ρητή δέσμευση που συμπεριλαμβανόταν στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος τόνισε ότι αν δεν προχωρήσουν μεταρρυθμίσεις όπως αυτή οι πιέσεις από την τρόικα θα είναι όλο και μεγαλύτερες.

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία θέλει να δει να ακούσει και να συζητήσει με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας όλα τα στοιχεία και τις αναλογιστικές μελέτες των επικουρικών ταμείων προτού καταρτισθεί και κατατεθεί το νομοσχέδιο στις αρχές του έτους.

Τέλος, επιφυλάξεις για όλα αυτά διατυπώθηκαν κατά κύριο λόγο από τον υπουργό Μεταφορών Μάκη Βορίδη , ο οποίος ανέφερε ότι δεν διαφωνεί με την επέκταση της θητείας και των αρμοδιοτήτων της κυβέρνησης αλλά χωρίς μια τέτοια συμφωνία των κομμάτων δεν μπορεί να προχωρήσουν παρόμοιες μεταρρυθμίσεις.

http://www.kentrinews.gr/ 
 http://politika-gr.blogspot.com/

1 σχόλιο:

  1. Δεν το πιστεύω ! Ξεχάστε τις εκλογές ! Μπορεί δήθεν, να ορίσουν ημερομηνία αλλά θα βρούν κάποια δικαιολογία να τις...αναβάλουν (εθνικοί λόγοι, ύψιστη ανάγκη, πόλεμος πιθανόν κλπ). Εκλογές μην περιμένετε !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .