Σάββατο, Ιανουαρίου 21

ΓΣΕΕ: Όλη η Ελλάδα έγινε ειδική οικονομική ζώνη ΓΣΕΕ: Όλη η Ελλάδα έγινε ειδική οικονομική ζώνη

ΓΣΕΕ: Όλη η Ελλάδα έγινε ειδική οικονομική ζώνη
Επιφυλακτικοί όσον αφορά τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους (πχ. ασφαλιστικές εισφορές), και κατηγορηματικά αρνητικοί όσον αφορά τη μείωση των μισθών και τη δημιουργία ειδικών οικονομικών ζωνών εμφανίζονται στη ΓΣΕΕ.
Όπως δήλωσε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ Πρώτη Γραμμή ο γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης «ποιος μπορεί να ελέγξει αν το μη μισθολογικό κόστος θα πάει στην πραγματική οικονομία; Προφανώς θα μπει στις τσέπες κάποιων εργοδοτών.»
Για τη δήλωση Παπαδήμου περί νομοθετικής ρύθμισης
για το μισθολογικό κόστος ο κ. Κιουτσούκης δήλωσε ότι «τα κόμματα στηρίζουν τον πρωθυπουργό όχι ο πρωθυπουργός τα κόμματα. Με ενδιαφέρει λίγο τι λένε οι κ. Παπαδήμος και Καψής.»
Σύμφωνα με τον γραμματέα της ΓΣΕΕ η ανταγωνιστικότητα κατά το 1/5 οφείλεται στο μισθολογικό κόστος. Όσον αφορά τη δημιουργία ειδικών οικονομικών ζωνών στις παραμεθόριες περιοχές που έχει προτείνει το ΕΒΕΑ, χαρακτήρισε «ειδική οικονομική ζώνη» όλη τη χώρα και έκανε λόγο για «κινεζοποίηση» των ελλήνων εργαζομένων.
Ο κ. Κιουτσούκης καυτηρίασε δε, την κατάληψη του κτιρίου της ΓΣΕΒΕΕ από μέλη του ΠΑΜΕ, την Τετάρτη, την ώρα που γινόταν διάλογος με το μισθολογικό καθεστώς με τους εργοδοτικούς φορείς
«Δυστυχώς οι συνάδελφοι του ΠΑΜΕ ματαίωσαν τη συνάντηση μας. Τέτοιες συμπεριφορές σε μία δημοκρατική χώρα δεν ταιριάζουν σε κανένα, αν κάποιοι θέλουν να κρύβονται στις σπηλιές είναι δικαίωμά τους. Όσο προσεκτικοί είναι στις πορείες τους το ακριβώς αντίθετο ήταν χθες» ανέφερε μεταξύ άλλων.
 .tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .