...
υπερπληροφόρηση. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε, μάλιστα, κατέληξε στο συμπέρασμα πως η υπερβολική χρήση τεχνολογιών επικοινωνίας όπως τα smartphones, τα iPads και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, σχετίζεται με αυξημένο στρες, διαταραχές του ύπνου και συμπτώματα κατάθλιψης σε νεαρούς ενήλικες.
«Ο σύγχρονος καταιγισμός πληροφοριών είναι, εν πολλοίς, άχρηστος περισπασμός, και το μέγεθός του μας πνίγει» εξηγεί ο ίδιος, ο Weil προσθέτοντας ότι η επανάσταση στη διάδοση της πληροφορίας δεν μας προσφέρει στην πραγματικότητα χρήσιμες πληροφορίες.
Έτσι, σε έναν κόσμο απεριόριστης πληροφορίας, ο Dr. Weil συνιστά να περιορίσουμε την πρόσληψη δεδομένων στην καθημερινότητά μας. Μπορεί να μην είναι εύκολο, έχει όμως σίγουρα αποτελέσματα: ο Dr. Weil λέει πως, έχοντας περάσει ο ίδιος κατάθλιψη , κατάφερε να εξοικονομήσει χρόνο για να κάνει πιο εποικοδομητικά πράγματα...«Περνάω περισσότερο χρόνο στη φύση, έχω καθαρότερο μυαλό, η προσοχή μου διαρκεί περισσότερο και οι αληθινές φιλίες μου έχουν γίνει δυνατότερες», δηλώνει χαρακτηριστικά.
Πηγή- difernews.gr
.vetonews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.
Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .