Δευτέρα, Ιανουαρίου 16

Ένα νέο σχολείο χωρίς αίθουσες στη Σουηδία

sxoleisoyd1Σχεδιασμένο από το δημιουργικό γραφείο Rosan Boschsxoleiosoyid
Ένα πρωτότυπο σχολείο άνοιξε στην Σουηδία, στο οποίο οι αίθουσες δεν χωρίζονται από τοίχους ή μάλλον στην ουσία δεν υπάρχουν καθόλου αίθουσες με τη μορφή που τις ξέρουμε ..
αλλά χώροι που μοιάζουν με ένα ντιζαινάτο μοντέρνο λούνα παρκ, όπου τα παιδιά μπορούν να διδαχθούν και να παίξουν ταυτόχρονα.
Οι υπεύθυνοι του σχολείου θέλησαν να δημιουργήσουν ένα ριζοσπαστικό χώρο, ο οποίος να βοηθάει την δημιουργική περιέργεια, την αυτοπεποίθηση και την συνεργασία των παιδιών. "Αντί να φτιάξουμε κλασικές αίθουσες με καρέκλες και γραφεία, έχουμε π.χ. ένα ομοίωμα παγόβουνου που είναι ο κινηματογράφος, έχουμε δωμάτια για χαλάρωση, για παιχνίδι και φυσικά για μάθημα" λένε οι σχεδιαστές του γραφείου Rosan Bosch που υλοποίησαν το εντυπωσιακό πρότζεκτ.
Περισσότερες φωτογραφίες στη lifo.g
 .vetonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .