Τρίτη, Ιανουαρίου 31

Γυαλιά-οθόνες ετοιμάζει η Google

gyialiaothonesΤα γυαλιά αυτά θα προβάλλουν εικόνες, κείμενα και βίντεο στον χρήστη ενώ θα είναι διάφανα ώστε να μπορεί να παρακολουθεί όσα προβλλει η οθόνη έχοντας ταυτόχρονα ελεύθερο το οπτικό του πεδίο.
Τα γυαλιά θα προβάλλουν στα μάτια του χρήστη ό,τι προβάλλει ..
και μια οθόνη υπολογιστή ενώ, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, θα είναι διάφανα ώστε να μην χάνει ο χρήστης την επαφή του με τον χώρο και γενικότερα το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται. Έτσι για παράδειγμα, θα μπορεί να οδηγεί φορώντας τα γυαλιά στα οποία να προβάλλεται η διαδρομή που πρέπει
να ακολουθήσει.
«Η Google βρίσκεται στα τελευταία στάδια δημιουργίας του πρωτότυπου που θα μοιάζει με κοινό ζευγάρι γυαλιών. Τα γυαλιά-οθόνες θα διαθέτουν ορισμένα κουμπιά λειτουργίας στον σκελετό τους αλλά αν κάποιος δεν τα προσέξει θα νομίσει ότι πρόκειται για ένα απλό ζευγάρι γυαλιών» αναφέρει ο Γουειντράουμπ επικαλούμενος πηγές μέσα από την εταιρεία. Ο δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι η Google προσέλαβε πρόσφατα έναν επιστήμονα του MIT, ειδικό στις τεχνολογίες των λεγόμενων «φορετών υπολογιστών», ο οποίος και εργάζεται πυρετωδώς πάνω στα γυαλιά-οθόνες της εταιρείας.

Το ρεπορτάζ
Κάποιοι έσπευσαν να συνδυάσουν τις πληροφορίες του Γουειντράουμπ με μια ακόμη νέα τεχνολογία που αναπτύσσει η Google και πιο συγκεκριμένα με ένα σύστημα φωνητικού ελέγχου παρόμοιο με το Siri της Apple. Σύμφωνα με αυτές τις εκτιμήσεις το φωνητικό σύστημα της Google θα ενσωματωθεί στα γυαλιά και έτσι ο χρήστης θα δίνει φωνητικές εντολές για να του εμφανίσουν τα γυαλιά τα e-mail του, να του εμφανίσουν ιστοσελίδες, να του δείξουν κάποιο χάρτη ή ό,τι άλλο επιθυμεί.

πηγη:το βημα
.vetonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .