Δευτέρα, Μαρτίου 12

Να σταματήσει ο Νταλάρας τις συναυλίες, αποτελούν εστία κινδύνου

Να σταματήσει ο Νταλάρας τις συναυλίες, αποτελούν εστία κινδύνου
Το ρεπορτάζ που ακολουθεί είναι του Δημήτρη Κανελλόπουλου και δημοσιεύθηκε στη σελίδα e-tetradio.gr. Ο αρθρογράφος γράφει όσα είδε και έζησε στη χθεσινή συναυλία του Γιώργου Νταλάρα στη Δάφνη:
1. Ο Γιώργος Νταλάρας πρέπει να σταματήσει τις συγκεκριμένες συναυλίες. Σήμερα κιόλας. Τώρα. Με μία ανοιχτή και ειλικρινή δήλωσή του. Άλλωστε, ανεξαρτήτως των προθέσεών του, μόνο «συναυλίες αλληλεγγύης» δεν είναι πλέον. Ο αρχικός τους χαρακτήρας έχει χαθεί (ανεπιστρεπτί).

2. Οι συναυλίες αυτές, εκτός των άλλων, αποτελούν πια εστία κινδύνου. Και όχι μόνο για τη σωματική ακεραιότητα του Γιώργου Νταλάρα, των υπολοίπων τραγουδιστών και των μελών της ορχήστρας. Αλλά και για τον ίδιο τον κόσμο. Χθες το βράδυ έγινα μάρτυρας πολλών σκηνών απείρου κάλους. Όλοι εναντίον όλων. Οι υποστηρικτές του Νταλάρα να έρχονται «στα χέρια» με τους διαμαρτυρόμενους, να εκσφενδονίζονται μπουκάλια και… απειλές εκατέρωθεν, η κατάσταση μύριζε μπαρούτι. Δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτό. Τα πράγματα θα ξεφύγουν κι άλλο στις επόμενες συναυλίες. Στο τέλος μέχρι και οι μουσικοί πήγαν να «πλακωθούν» με το κοινό.
3. Οι διαμαρτυρόμενοι δεν ήταν ούτε 20, ούτε 30, ούτε 40 νοματαίοι. Ήταν πολύ περισσότεροι. Μην βιαστούν κάποιοι να μιλήσουν για μεμονωμένες ομάδες. Και η αλήθεια είναι πως δεν είχαν συγκεκριμένο ιδεολογικό χρώμα. Κάποιοι άνοιξαν μία τεράστια ελληνική σημαία. Κάποιοι άλλοι (ή και οι ίδιοι), δίπλα ακριβώς, κρατούσαν ένα πανό που έγραφε «Έξω οι Νταλάρες από τις γειτονιές μας».
4. Τόσα χρόνια βλέπω συναυλίες, έχω παρακολουθήσει άπειρες, τέτοιον κόμπο στο στομάχι δεν είχα ξανανιώσει ποτέ.
5. Ο Γιώργος Νταλάρας ήταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Αλλά και άρρωστος, με 39 πυρετό. Δεν μπορούσε όμως να μην δώσει τη συναυλία. Δεν ήταν δυνατόν να κάνει πίσω. Θα παρεξηγούσαν οποιαδήποτε αναβολή ή ματαίωση του live. Αδιέξοδο (για τον καλλιτέχνη).
6. Το κοινό ήταν ετερόκλητο. Λαϊκό κοινό, 100%. Και οι μεν και οι δε.
7. Μίλησα με ένα από τα παιδιά που κρατούσαν το πανό και ανέμισαν εικοσάευρα. «Δεν μας ενοχλεί τόσο ο ίδιος ο Νταλάρας» μου είπε. «Αλλά όλο το σκηνικό που στήνεται και θυμίζει χούντα. Με τις δωρεάν συναυλίες, τους επισήμους μπροστά κ.ο.κ. Αυτό είναι που μας ξεσηκώνει». Ήταν εκεί και ο δήμαρχος Υμηττού. Να καμαρώνει στην πρώτη σειρά των… επισήμων. Φαινομενικά, ατάραχος. Ο επαγγελματίας πολιτικός είναι φτιαγμένος από άλλο σκαρί…

8. Υπήρχε φουλ αστυνομία και ΜΑΤ. Απ’ έξω όμως, στην είσοδο, όχι μέσα στο κλειστό γήπεδο. Και δεν χρειάστηκε να επέμβει ούτε μία στιγμή. Αυτό έλειπε, δα. Όλα τα είχαμε, η αστυνομία μόνο μας έλειπε να δέσει το γλυκό.
9. Η σκηνή γέμισε γρήγορα με νεράντζια, νερά, χυμούς, αυγά και άλλα πολλά. Ένα μπουκάλι έκανε μούσκεμα τη Δέσποινα Ολυμπίου που αποδείχθηκε «αντράκι». Πείσμωσε ακόμα περισσότερο και τραγούδαγε πιο δυνατά. Ένα άλλο έσπασε την κιθάρα του Νταλάρα. Ο ίδιος αγέρωχος όμως, όπως και την προηγούμενη φορά, στο Ίλιον. Δεν έκανε πίσω ούτε λεπτό. Δεν δείλιασε. Δεν έστριψε καν το κορμί του. Οι μουσικοί δε, περισσότερο κοίταζαν πώς να προφυλαχτούν από τα αντικείμενα που εκτοξεύονταν απ’ όλες τις πλευρές της κερκίδας και της αρένας, παρά το πώς να παίξουν τα όργανά τους.
10. Πολύ θα ήθελα όλοι αυτοί που διαμαρτύρονταν χθες, αντί να πάνε στο κλειστό της Δάφνης και να έχουν απέναντί τους έναν εύκολο στόχο, να κινούσαν προς το ΣΕΦ, εκεί όπου γινότανε η συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ. Εκεί τους θέλω τους ήρωες. Εκεί μας θέλω όλους δηλαδή. Όχι στο σπίτι μας. Ο Νταλάρας είναι εύκολος στόχος. Στην ουσία δεν είναι καν αντίπαλος!
11. Είχαν έρθει και τρία παιδιά από τη Σύρο, από τον τόπο δηλαδή της εξοχικής κατοικίας του Γιώργου Νταλάρα. Αυτοβούλως. Χωρίς να έχουν ενημερώσει τον ίδιο τον τραγουδιστή. Μόνο και μόνο για να του συμπαρασταθούν. Και αποτελούσαν την «ασφάλειά» του, παίζοντας το ρόλο των σεκιούριτι. Συγκινητικοί. Απλά, λαϊκά, παιδιά.
12. Ο Γιώργος Νταλάρας μιλάει σήμερα στο ΘΕΜΑ και υποστηρίζει πως «ο Παπανδρέου απέτυχε γιατί ο λαός δεν ήταν έτοιμος. Ήθελε να φέρει την ανατροπή»! Τι του λες τώρα; Είναι δυνατόν με τέτοιες ανεκδιήγητες δηλώσεις, τέτοια πιστεύω, να θέλει να κάνει και συναυλίες «αλληλεγγύης»;
13. Το θέμα είναι ότι δεν μιλάμε πια για συναυλίες. Πρόκειται για παρωδία. Ουδείς ασχολείται με τη μουσική Δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχιστούν… Για ένα πείσμα; Για ένα πείσμα;

.tsantiri.gr

1 σχόλιο:

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .