Κυριακή, Μαρτίου 4

Απλώνουν το κουλό τους τώρα οι κλέφτες πολιτικοί και στους τραπεζικούς λογαριασμούς, χωρίς να πάρεις είδηση ... ξαφρίζουν τα λεφτά σου!!


- 400.000 καταθέτες θα μπουν στο στόχαστρο ακόμα και για μικροποσά
- Αναμένεται να εισπραχθούν 4 δισ. ευρώ
- Διαβάστε όλη τη διαδικασία που θα ακολουθείται

Το Ελληνικό Δημόσιο θα προχωρήσει άμεσα σε κατασχέσεις περίπου 4 δισεκατομμυρίων ευρώ, απ' ευθείας από τραπεζικούς λογαριασμούς για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδα Πρώτο Θέμα οι προϊστάμενοι των εφοριών έχουν πάρει προφορική εντολή από το υπουργείο Οικονομικών να εφαρμοστεί ο νόμος 2951/2001 που προβλέπει άρση του απορρήτου των κάθε μορφής καταθέσεων. Έτσι αν και μέχρι σήμερα οι έφοροι προχωρούσαν σε κατασχέσεις λογαριασμών μόνο σε όσους όφειλαν πάνω απο 20.000-30.000 ευρώ, τώρα οι κατασχέσεις θα γίνονται και για όσους οφείλουν από 4.000 -5.000 ευρώ και πάνω.

Η διαδικασία αυτή που αφορά περίπου 300.000 - 400.000 φορολογούμενους προβλέπει:

- Εφόσον το ποσό της οφειλής είναι ληξιπρόθεσμο, ο έφορος θα στείλει 3 μηνιαία συνεχή ειδοποιητήρια
- Αν ο φορολογούμενος δεν ανταποκριθεί για να ρυθμίσει την οφειλή ή να πληρώσει όλο το ποσό, θα δίνεται εντολή στις τράπεζες να δεσμεύουν τους λογαριασμούς του (ταμιευτηρίου ή όψεως) είτε στην Ελλάδα είτε σε θυγατρική της τράπεζας στο εξωτερικό. Επίσης, θα δεσμεύονται θυρίδες ή λογαριασμοί με περισσότερα από ένα ονόματα αν ένα από αυτά έχει οφειλές.

Από τις κατασχέσεις εξαιρούνται οι προθεσμιακές καταθέσεις ή καταθέσεις που υπάρχουν στο private banking.

Σύμφωνα με πληγή που επικαλέιται η εφημερίδα, πολλοί καταθέτες που χρωστούν στο Δημόσιο κλείνουν εδώ και αρκετό καιρό τους λογαριασμούς τους και βάζουν τα χρήματα σε θυρίδες είτε στο όνομα off shore εταιρειών είτε στο όνομα συγγενικών τους προσώπων, ωστε να μην κατασχεθούν..

.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .