Πέμπτη, Απριλίου 12

Οι κλέφτες αποφάσισαν πως πρέπει να μας τα πάρουν όλα! Κατάσχεση περιουσίας για χρέη στο Δημόσιο... 300 ευρώ!

Στην κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων οφειλετών του Δημοσίου θα μπορούν να προχωρούν οι εφορίες, για οφειλές που αρχίζουν από τα... 300 ευρώ.


Σύμφωνα με οδηγό του υπουργείου Οικονομικών, που δόθηκε στη δημοσιότητα, θα λαμβάνονται αναγκαστικά μέτρα είσπραξης για όσους έχουν χρέη προς το Δημόσιο από 300 ευρώ και πάνω. 


Ωστόσο...



δεν θα γίνεται κατάσχεση μισθών και συντάξεων μέχρι το ποσό των 1.000 ευρώ.


Ο οδηγός περιγράφει τι θα κατάσχεται σε περίπτωση χρεών προς το δημόσιο. Κατ' αρχήν, οι εφορίες θα μπορούν να προχωρούν στην κατάσχεση μισθών, συντάξεων, ενοικίων, επιδοτήσεων, κινητών περιουσιών (όπως τραπεζικές καταθέσεις) καθώς και ακινήτων.


Εάν το χρέος του κάθε οφειλέτη ξεπερνά μαζί με τους τόκους και τις προσαυξήσεις τα 5.000 ευρώ, κι εφόσον δεν έχει καταβληθεί εντός τετραμήνου από τη λήξη της προθεσμίας, τότε θα ενεργοποιείται και η ποινική δίωξη εις βάρος του.


Εάν το ακίνητο ή η κινητή περιουσία τεθεί σε δημοπρασία, ο οφειλέτης θα μπορεί να υπαχθεί σε διευκόλυνση προκειμένου να καταβάλλει τα χρέη σε δόσεις και να σταματήσει τη διαδικασία της δημοπρασίας.



.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .