Τρίτη, Απριλίου 17

Στις 6 Μαίου δώστε της τα παπούτσια στο χέρι και στον αγύριστο η ξενέροτη!

Μαύρες οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την ΕλλάδαΜαύρες οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα

Μηδενική ανάπτυξη το 2013 και επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς από το 2014 προβλέπει για την Ελλάδα το ΔΝΤ στην εξαμηνιαία έκθεσή του για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητά.
Όπως αναφέρεται, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κράτη της Ε.Ε. που ανακάμπτουν, οι δύο χώρες που είναι σε καθεστώς μνημονίου -η Ελλάδα και η Πορτογαλία- βυθίζονται όλο και πιο πολύ στην ύφεση. Το ίδιο ισχύει και για την Ισπανία και την Ιταλία όπου «παρά τις δημοσιονομικές προσπάθειες τα spreads των ομολόγων διευρύνονται».
Τα συμπεράσματα της έκθεσης θα συζητηθούν στην σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας που θα λάβει χώρα από τη Παρασκευή στην Ουάσιγκτον. Από ελληνικής πλευράς θα παραβρεθεί ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

Το ΔΝΤ εκτιμά ότι το 2011 η ύφεση θα φτάσει στο 6,9% και φέτος στο 4,7%. Ο πληθωρισμός αναμένεται να έχει αρνητικό πρόσημο, στο -0,5% φέτος και -0,3% το 2013 και το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών να συρρικνωθεί από το 9,7% του ΑΕΠ πέρυσι στο 7,4% του ΑΕΠ φέτος και στο 6,6% του ΑΕΠ το 2013.
Στην έκθεση επισημαίνεται ακόμη ότι η Κίνα και οι υπόλοιπες αναδυόμενες οικονομίες της Ασίας βρίσκονται αντιμέτωπες με χαμηλότερη ανάπτυξη το 2012-13 εξαιτίας της αδύναμης ζήτησης από το εξωτερικό. Για την Κίνα, το ΔΝΤ «βλέπει» πλέον ρυθμούς ανάπτυξης 8,2% φέτος και 8,8% το 2013 – αμετάβλητους σε σχέση με τις εκτιμήσεις του Ιανουαρίου. Για την Ινδία, αναμένεται ανάπτυξη 6,9% το 2012 και 7,3% το 2013.
Το τέρας της ανεργίας όμως θα συνεχίζει να δείχνει τα δόντια του: εκτιμάται ότι από το 17,3% του εργατικού δυναμικού το 2011 θα σκαρφαλώσει για να παραμείνει στο 19,4% φέτος και το 2013.
ΠΗΓΗ: capital.gr
tsantiri.gr/o

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .