Τρίτη, Απριλίου 24

Βόμβα στο πολιτικό Σύστημα! Ψάχνουν μαύρο χρήμα στα ιδρύματα πρώην Πρωθυπουργών!

Από σήμερα κιόλας, ο πρόεδρος της επιτροπής ξεπλύματος μαύρου χρήματος αντιεισαγγελέας κ. Νικολούδης και ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος κ. Γρ. Πεπόνης «πιάνουν δουλειά». Θέμα τους: Τα ιδρύματα των πρώην πρωθυπουργών Κ. Καραμανλή, Γ. Παπανδρέου, Κ. Μητσοτάκη, Κ. Σημίτη, τα οποία, κατά ασφαλείς πληροφορίες, έχουν δεχθεί «περίεργες» δωρεές, ύψους άνω των 30 εκ. ευρώ.
Στόχος των δύο εισαγγελικών λειτουργών γι’ αυτές τις δωρεές θα είναι και τράπεζες που δέχθηκαν τα περίεργα εμβάσματα για τα ιδρύματα των πρωθυπουργών και δεν ενημέρωσαν αμέσως (ως όφειλαν με βάση το Ν. 3691/2008) την Επιτροπή Ξεπλύματος
μαύρου χρήματος.
Η πρώτη τράπεζα, που αναμένεται να δώσει εξηγήσεις είναι η Alpha Bank του κ. Γ. Κωστόπουλου, η οποία στις 10 Μαρτίου 2011 δέχθηκε έμβασμα, ύψους 2 εκ. ευρώ, στο λογαριασμό του ιδρύματος Κ. Καραμανλή και δεν ενημέρωσε αμέσως την Επιτροπή Ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
Και αυτό διότι, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»: «Το Ίδρυμα Κ. Καραμανλή δέχθηκε ύποπτο έμβασμα 2 εκ. ευρώ στις 10/3/2011 από offshore εταιρία ονόματι Loucopoulos Trust που εδρεύει στον φορολογικό παράδεισο Isle of Man της Μ. Βρετανίας , το οποίο κατετέθη σε τραπεζικό λογαριασμό που διατηρεί το ίδρυμα σε ελληνική τράπεζα…»
Η εφημερίδα δεν αναφέρει την ελληνική τράπεζα. Το spirospero.gr πληροφορήθηκε από αξιόπιστη πηγή, ότι η ελληνική τράπεζα είναι η Alpha Bank, η οποία φέρεται ότι δεν ενημέρωσε την Επιτροπή Ξεπλύματος μαύρου χρήματος για το περίεργο έμβασμα των 2 εκ. ευρώ. Η παράλειψη αυτή θεωρείται σοβαρή παράβαση.
Η ύποπτη (;) δωρεά γίνεται αποδεκτή από το ίδρυμα στις 15/4/2011 και καταχωρείται στα βιβλία του από τον ειδικό λογαριασμό «έσοδα από χρηματικές δωρεές».
Στις 21/10/2011 το ίδρυμα πηγαίνει στη ΔΟΥ κατοίκων Εξωτερικού να πληρώσει τον αναλογούντα φόρο, ύψους 9.000 ευρώ.
Εδώ πρέπει, να σημειώσουμε ότι τα ιδρύματα των πρωθυπουργών έχουν κάνει « το θαύμα τους» με τη συνεργασία των βουλευτών. Ψήφισαν τροπολογία που σχεδόν τα απαλλάσσει από τη φορολογία: Πληρώνουν μόνο 0,1 τοις χιλίοις, ενώ ένας γονιός αν κάνει δωρεά στο παιδί του τον πληρώνει 10% της αξίας.
Επανερχόμαστε στη ΔΟΥ. Ο αρμόδιος υπάλληλος ρωτάει: «παρακαλώ ποιος είναι ο δωρητής;»
-Δεν βλέπεις; Η εταιρία Loucopoulos Trust…
-Είναι offshore. Ποιο είναι το φυσικό πρόσωπο;
Αγρίεψαν οι εκπρόσωποι του ιδρύματος Καραμανλή.
-Ποιος είσαι εσύ, ρε, που ρωτάς; Πρόκειται για το Ίδρυμα Κωνσταντίνου Καραμανλή…
Ο υπάλληλος φοβήθηκε και αμέσως έστειλε σχετικό έγγραφο στο Υπουργείο Οικονομικών και ζητούσε να πάρει θέση και να ενημερώσει σχετικά.
Μετά από καιρό το Υπουργείο Οικονομικών έστειλε έγγραφο με «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» αλλά όχι στην αρμόδια ΔΟΥ. Το έστειλε στην εφορία… Παρκαδούκας.
Εν τω μεταξύ, οι «θιγμένοι» του Ιδρύματος, πήγαν στη ΔΟΥ Ψυχικού, όπου υπάγεται το ίδρυμα και πλήρωσαν το φόρο για τη δωρεά ύψους 9.000 ευρώ. Η ΔΟΥ Ψυχικού τα εισέπραξε, αλλά συνέστησε στους απεσταλμένους του ιδρύματος να πράξουν τα δέονται και να αποκαλύψουν τον δωρητή. Το ίδρυμα εκώφευσε…
Το ύποπτο έμβασμα στο ίδρυμα Καραμανλή και τα όσα μεσολάβησαν έπεσαν στην αντίληψη των κ. Νικολούδη και Πεπόνη, οι οποίοι «έπιασαν δουλειά». Όχι μόνο για το Ίδρυμα Καραμανλή, αλλά και για τα άλλα ιδρύματα των πρώην πρωθυπουργών.
Τα ερωτηματικά πολλά, οι απορίες περισσότερες. Η ευθύνη μεγάλη για τράπεζες, ιδρύματα και πολιτικό σύστημα.
Και επειδή έχουμε προεκλογική περίοδο όλα τα κόμματα πρέπει να τοποθετηθούν άμεσα. Δεν γίνεται οι πολίτες να πεινάνε εξαιτίας των πολιτικών και τα ιδρύματά τους να δέχονται εκατομμύρια ευρώ δωρεές από εξωχώριες εταιρίες και άγνωστους δωρητές.
Και να πούμε και μία μαύρη αλήθεια; Τις μεγάλες αρπαχτές ο Άκης τις έκανε με offshore εταιρίες. Γιατί να μην συμβαίνει κάτι ανάλογο και με τις «δωρεές» μέσω εξωχώριων εταιριών;
Κάθε απάντηση – αντίρρηση δεκτή…

spirospero.gr  .
tromaktiko.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .