Πέμπτη, Απριλίου 19

Ιδέες! Σκέψεις! Ιδέες!

    @ Δεν μπορούμε να επιλέξουμε πότε θα γεννηθούμε ούτε πότε θα πεθάνουμε. Μπορούμε όμως να διαλέξουμε το πώς θα ζήσουμε ή αν απλά θα επιβιώσουμε. Η ζωή εκφράζεται με τη δράση. Προτιμώ το: «ενεργώ συνειδητά, άρα ζω» από το: «σκέπτομαι, άρα υπάρχω».
  • Όταν λέτε η ζωή είναι σκληρή να αναρωτιέστε: συγκρινόμενη με τι;
  • Δεν είμαι οι σκέψεις μου, είμαι ο σκεπτόμενος παρατηρητής απ’ έξω. Οι σκέψεις έρχονται και φεύγουν, εγώ όχι. Τις παρατηρώ και τις αποδέχομαι ήρεμος χωρίς κριτική σαν ένας μάρτυρας μπροστά σε μια σκηνή. Έτσι αντί να με κυριαρχούν μπορώ- με την εξάσκηση- να κυριαρχώ εγώ πάνω τους. Όταν σταματώ να κάνω κριτική στον εαυτό μου σταματώ την κριτική και στους άλλους ανθρώπους
  • Κάθε φορά που κάποιος σας ενοχλεί με τη συμπεριφορά του- μπορείτε να μάθετε κάτι για τον εαυτό σας. Πιθανότατα ανακαλύψατε κάτι που δεν σας αρέσει πάνω σας. Αν επιπλέον κάνετε κάτι για να βελτιωθείτε πάνω σ αυτό και συνεχίσετε έτσι, όλο και λιγότεροι θα είναι αυτοί που θα σας ενοχλούν με τη συμπεριφορά τους
  • Η προσωπική αλλαγή – σε οποιαδήποτε ηλικία- προϋποθέτει κάποια απομάκρυνση από αυτό που ονομάζω σήμερα: στενό προσωπικό συμφέρον ( από το ΕΓΩ της κρίσης να πάμε στο ΕΜΕΙΣ της υπερβάσης)
  • http://akatsalis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .