Τετάρτη, Μαΐου 30

«Πράσινο φως» για 45.152 προσλήψεις με προγράμματα του ΕΣΠΑ

«Πράσινο φως» για 45.152 προσλήψεις με προγράμματα του ΕΣΠΑ
Οι προσλήψεις αυτές δεν εμπίπτουν στις απαγορεύσεις του νόμου για την προεκλογική περίοδο όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Το «πράσινο φως» έδωσαν, με διευκρινιστική εγκύκλιό τους, οι υπουργοί Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Παύλος Αποστολίδης και Εργασίας Αντώνης Ρουπακιώτης, προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα η διαδικασία προσλήψεων προσωπικού από φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, για το έργο «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαίσιου Αναφοράς, για την προγραμματική περίοδο 2007- 2013,
σύμφωνα με το newsit.gr
Όπως προβλέπεται στο άρθρο 36 του ν. 4024/2011, φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα μπορούν να προσλάβουν προσωπικό και συγκεκριμένα ανέργους, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες και δράσεις κοινωφελούς χαρακτήρα συμπραττόντων φορέων, ανάμεσά τους και των ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού.
Από τις αρχές του 2012, στο ΑΣΕΠ, το οποίο ασκεί την εποπτεία και τον έλεγχο των διαδικασιών επιλογής, έχουν σταλεί, από τους δικαιούχους φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, 248 αιτήματα για την κάλυψη 45.152 θέσεων εργασίας κοινωφελούς χαρακτήρα, που αφορούν κυρίως ανάγκες ΟΤΑ.
Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, οι προσλήψεις αφορούν τους ΟΤΑ για τους τομείς Πρόνοιας και Περιβάλλοντος και προβλέπονται από το ΕΣΠΑ, ενώ την εποπτεία θα έχει το ΑΣΕΠ.
«Δεν αφορούν προσλήψεις στο Δημόσιο και δεν εμπίπτουν στην απαγόρευση λόγω προεκλογικής περιόδου» σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.
.tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .