Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) απέρριψε την πρόταση του Α. Τσίπρα για συνάντηση, σήμερα, στο πλαίσιο των επαφών με κοινωνικούς φορείς, κατά τη διαδικασία της διερευνητικής εντολής για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κ. Ασκούνης, αιτιολογώντας την άρνηση, «η ΚΕΔΕ δεν έχει κανένα συνταγματικό και θεσμικό ρόλο στη διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης. Ως εκ τούτου, θεωρεί ότι δεν συντρέχει λόγος να εμπλακεί σε μια διαδικασία που είναι εκτός των αρμοδιοτήτων της».
«Η ΚΕΔΕ έχει καταθέσει τις προγραμματικές θέσεις της για τον σημαντικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση της κρίσης που διέρχεται η χώρα και είναι έτοιμη, μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης, να συζητήσει για τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τον θεσμό και τη χώρα» κατέληξε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.
Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος.zougla.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.
Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .