Τρίτη, Ιουνίου 19

Έρχεται … λυπητερή 1.450 ευρώ για 650.000 φορολογούμενους!

Τα πρώτα 900.000 εκκαθαριστικά σημειώματα έχει ήδη αποστείλει η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων, τα οποία είναι φορτωμένα εκτός από το φόρο εισοδήματος με έκτακτη εισφορά και τέλος επιτηδεύματος. Στα πρώτα….


900.000 ραβασάκια περιλαμβάνονται:
- 596.000 χρεωστικά σημειώματα με τους συνολικά οφειλόμενους φόρους στα 866 εκατ. ευρώ. Ο μέσος φόρος ανέρχεται σε 1.453 ευρώ και μπορεί να πληρωθεί σε έως τρεις δόσεις. Αν η βεβαίωση του φόρου έχει γίνει το Μάιο, η πρώτη δόση πρέπει να καταβληθεί έως τέλος Ιουνίου, αν η βεβαίωση έχει γίνει τον Ιούνιο, η πρώτη δόση πρέπει να καταβληθεί έως το τέλος Ιουλίου.
- 80.000 εκκαθαριστικά είναι πιστωτικά με τους επιστρεφόμενους φόρους στα 46 εκατ. ευρώ
- 224.000 είναι μηδενικά.
Τα φετινά εκκαθαριστικά, επιφυλάσσουν στους φορολογούμενους τριπλό «χτύπημα» καθώς ενσωματώνουν κατά περίπτωση, εκτός από το φόρο εισοδήματος, την έκτακτη εισφορά και το τέλος επιτηδεύματος.


Εάν το οφειλόμενο ποσό είναι μεγαλύτερο των 300 ευρώ τότε στο εκκαθαριστικό σημείωμα ενσωματώνονται εκτός του αποδεικτικού είσπραξης Ολικής εξόφλησης και Αποδεικτικά είσπραξης (φόρου εισοδήματος, ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στα εισοδήματα των φυσικών προσώπων και του τέλους επιτηδεύματος) διακριτά για την εξόφληση, πρώτης, δεύτερης ή τρίτης δόσης ανάλογα με το χρόνο εκκαθάρισης.
Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .