Δευτέρα, Ιουνίου 25

Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης

To κοινό κυβερνητικό πρόγραμμα που επεξεργάστηκαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, αναμένεται να αποτελέσει τον πυλώνα των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης και τη βάση διαπραγμάτευσης μεταξύ της Ελλάδας και της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα.

Στρατηγικός στόχος της νέας κυβέρνησης είναι η οριστική έξοδος της χώρας από την κρίση και η απεμπλοκή από τις δανειακές συμβάσεις.

Σκοπός της νέας κυβέρνησης είναι να λειτουργεί ενιαία, μακριά από κομματικά μικροσυμφέροντα, να στηρίζεται στη διαφάνεια και στις προγραμματικές συμφωνίες των κομμάτων που τη στηρίζουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σημαντικές αποφάσεις θα πρέπει να έχουν τη σύμφωνη γνώμη και των τριών αρχηγών, ενώ θα υπάρχει επιτροπή παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου.

Το πρόγραμμα της κυβέρνησης συνεργασίας που παρουσιάζει σήμερα η εφημερίδα «Έθνος» περιλαμβάνει σειρά μέτρων για την ελάφρυνση των βαρών στους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους ανέργους, επαναφέρει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας από τον Σεπτέμβριο, ενισχύει τα μέτρα κοινωνικής προστασίας, παγώνει τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, ενώ παράλληλα περιγράφει με σαφήνεια πως δεν θα γίνουν απολύσεις από το Δημόσιο.

Στο κείμενο συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών περιλαμβάνονται πέντε βασικοί άξονες για τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης Εθνικής Ευθύνης.

- Ζητήματα αναθεώρησης δανειακής σύμβασης

- Ζητήματα αναπτυξιακής ανασυγκρότησης, Κοινωνικής Προστασίας και πολιτικών που δεν συνδέονται με το Μνημόνιο

- Άμεσες οικονομικές προτεραιότητες

- Συμφωνία για αλλαγές – εξυγίανση στο πολιτικό σύστημα και αναδιοργάνωση του κράτους. Για παράνομη μετανάστευση και Ασφάλεια

- Ζητήματα Εξωτερικής Πολιτικής

Βασική αρχή της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου θα είναι η απαίτηση για παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής κατά δύο τουλάχιστον χρόνια. Στην ατζέντα περιλαμβάνονται θέματα όπως η αποκατάσταση αδικιών, η ρύθμιση χρεών για τους πολίτες, η επέκταση του επιδόματος ανεργίας, η σταδιακή αύξηση του αφορολόγητου και η μείωση φορολογικών συντελεστών όπως για παράδειγμα του ΦΠΑ στην εστίαση.

Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στην ανάπτυξη με την συμφωνία για διαμόρφωση εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης της χώρας με νέο αναπτυξιακό και παραγωγικό πρότυπο ενώ θα επιχειρηθεί η αξιοποίηση κάθε επενδυτικού πόρου μέσω του ΕΣΠΑ.

Η συμφωνία των τριών πολιτικών αρχηγών θέτει τις βάσεις για ένα νέο φορολογικό σύστημα με θέσπιση περιουσιολογίου και καθολικότητα του «πόθεν έσχες» καθώς και διεύρυνση της φορολογικής βάσης. Στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων, συμφωνήθηκε να διατηρήσει το κράτος την κυριότητα στα δίκτυα, ενώ σημαντικό κεφάλαιο των κυβερνητικών δεσμεύσεων αποτελεί η εξυγίανση του πολιτικού συστήματος, όπου αναγγέλλεται η κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, ο έλεγχος από το 1974 του πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων και η δήμευση της περιουσίας όσων αποδειχτεί ότι έχουν πλουτίσει παρανόμως.

Στον τομέα της Υγείας, στόχος είναι να μην γίνουν απολύσεις προσωπικού και να ληφθούν επείγοντα μέτρα για την εξομάλυνση της κατάστασης στα νοσοκομεία και στον ΕΟΠΥΥ.

Στο φλέγον ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης η συμφωνία των κυβερνητικών εταίρων περιλαμβάνει την αναβάθμιση της φύλαξης των συνόρων, η αλλαγή της Συμφωνίας του Δουβλίνου και η πολιτική επαναπατρισμού των μεταναστών.

Όσον αφορά την εξωτερική πολιτική της χώρας, βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η συστηματική προετοιμασία για την ανακήρυξη της ΑΟΖ και η αναβάθμιση του ρόλου της χώρας ως σταθεροποιητικού παράγοντα στην περιοχή της Νότιας Ευρώπης και της Μεσογείου.

πηγή-protothema.gr
vetonews.gr

1 σχόλιο:

  1. ΕΙΣΑΙ ΑΦΙΛΟΣ! ΑΚΑΡΔΟΣ! ΚΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ,

    Η κλεμμένη εξουσία !!!!

    Η Ελλάδα, η μόνη χώρα, που ΟΛΗ η αντιπολίτευση, «κινήθηκε» μέσα στα πλαίσια της Εσχάτης
    Προδοσίας !

    Κύριε Σαμαρά,

    πόσο διαφορετική θα ήταν η κατάσταση αν ΒΟΗΘΟΥΣΕΣ να επιτύχει το πρώτο Μνημόνιο, το οποίο
    το "ΒΟΥΛΙΑΞΕΣ" λόγω ελλείψεως εσόδων!!!! …. αφού μέχρι και σύλλογο "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" φτιάξετε οι δύο "ουρανοκατέβατοι"...σωτήρες μας !

    Σου υπενθυμίζω, ότι οι απεργίες, οι διαδηλώσεις ,οι ΤΑΧΟπορείες, οι φορτηγο-αποκλεισμοί και οι λιμανο-πειρατεία, η φορολογικο-επανάσταση και ιατρο-απόκρυψη, ήταν σχεδόν πάντα τη «κοινή συναινέσει αμφοτέρων των …εραστών της πολυθρόνας».

    Και ήταν το φυσικό αποτέλεσμα της δικιά σας( προτρεπτικής) αντεθνικής συμβολής ,που υπήρξε μία από τις δυνάμεις που ενήργησαν όλες μαζί, ώστε να επιτευχθεί η συνισταμένη της οικονομικής κατάρρευσης των εσόδων.

    Η άλλη «δύναμη» φθοράς και διαφθοράς ήταν τα «ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ» του ΣΥΡΙΖΑ όπως ευκρινέστατα αποτύπωσε η λεκτική και έγγραφη ομοβροντία των εκπροσώπων του ΚΚΕ!

    Η Τρίτη… δύναμη ήταν οι γνωστοί χρυσοκουκουλοφόροι της ανανδρίας και της πνευματικής ανικανότητας. Οι γνωστοί –άγνωστοι του… Ασφαλιστικού οργανισμού των κρατικών μυστικών και φανερών «Υπηρεσιών» !

    Η τέταρτη ..δύναμη ανήκε ΔΥΣΤΥΧΩΣ σε «Φίλια πυρά του εσωτερικού χώρου της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ» !!
    Έτσι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!! συμβάλατε ώστε το καράβι(μνημόνιο ένα) να ..πέσει στη ξέρα, η Ελλάδα να βρεθεί στο κόκκινο των υποχρεώσεών της ,

    αφού αφ΄ενός ΤΟ «ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» θρασύτατα αντεθνικά και παράνομα προσέφερε τις ..υπηρεσίες του στο ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη πλευρά η Νέα Δημοκρατία του …Σαμαρά συμμετείχε στην εκθεμελίωση και της τελευταίας πιθανότητας οικονομικής ανάκαμψης.

    Η Ελλάδα έπαθε αγκύλωση σε τέτοιο βαθμό, που και ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών, κύριος Αθανασίου, υπέδειξε και εφήρμοσε στην Δικαιοσύνη την «ΛΕΥΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ» !!! αλλά στις εκλογές μπήκε στο ψηφοδέλτιο…ΣΑΜΑΡΑ!
    Βέβαια, σήμερα είναι… υπουργός !
    Έτσι διαβασμένοι εχθροί και ..αδιάβαστοι ΕΠΛΕΞΑΝ το χαλί της προσβολής και της πολιτικής αναντρίας.

    Ο Κοινός «ΕΧΘΡΟΣ» Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, «ΕΠΡΕΠΕ» !!! να υποστούν το κόστος από τις αντεθνικές αθλιότητες, ώστε ο Σαμαράς να γίνει …αποδεκτός από τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, και ο Παπανδρέου να σηκώσει το πολιτικό και ανήθικο κόστος ,της βρόμικης και ενσυνείδητης συνωμοσίας τους, εναντίον του και εναντίον της Ελλάδας.

    Έτσι και έγινε !

    Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ! ο ευγενής συνομιλητής και ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ πολιτικός, υπέβαλε παραίτηση για να …κυβερνήσουν οι ταραξίες της Ελληνικής πραγματικότητας.

    Ο Γεώργιος Παπανδρέου ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ σε παραίτηση από την ΚΛΙΚΑ αντιφρονούντων και… ομοφρονούντων πολιτικών ..ΤΑΛΙΠΑΝ!!!

    Κύριε Σαμαρά,
    Το δεύτερο μνημόνιο έχει ΠΑΤΕΡΑ !!! εσένα αφού η αποτυχία του πρώτου οφείλεται αποκλειστικά σε όλους όσους επιδιώξατε την πτώση της Κυβέρνησης Παπανδρέου.

    Διότι ΕΣΥ υπονόμευσες την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου και την Ελλάδα ,όπως υπονόμευσες και την προηγούμενη κυβέρνηση.

    Κατασυκοφάντησες ΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΒΡΟΜΙΚΑ ! τον Γιώργο Παπανδρέου και μας ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΣ ότι θα λύσεις το πρόβλημα σε 18...μήνες, τρισμέγιστε οικονομολόγε της.. αυλής !
    Έτσι ενώ η οικονομία βούλιαζε, εσύ «έτριβες» τα χέρια σου σκεπτόμενος: όσο πιο πολύ υποφέρουν οι Έλληνες, τόσο περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να σε ψηφίσουν.

    Και τέλος πήγες και υπέγραψες ΑΥΤΑ που εξ αιτίας τους κατέ4στρεψες την Ελλάδα.
    Κύριε Σαμαρά,
    Κατάφερες να βγείς πρώτο κόμμα. «Κατάφερες να σε βγάλουν» και …πρωθυπουργό !
    Κατάφερες να γίνεις το κομματικό αποπαίδι της …αγίας οικογένειας
    «Κατάφερες» να σε ..ψηφίσει(;) ακόμη και ο Μητσοτάκης !!!

    Όμως να θυμάσαι, ότι στη ψυχή των Ελλήνων δεν θα βρεθεί ούτε μια μικρή γωνιά για απαλύνεις τον πόνο σου. Είσαι και θα παραμείνεις η πιο τραγική μορφή και η πιο άφιλη και αδίστακτη φυσιογνωμία.

    Είσαι μόνιμα ένα κομμάτι από το γκρίζο και απάνθρωπο παρελθόν.


    Το ... μέλλον για σένα είναι ανύπαρκτο και… ορατό.

    Κρίμα, γιατί κάποιοι θα ισχυρίζονται ότι «ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ» !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .