Τετάρτη, Ιουνίου 20

Εξεταστική Σαμαρά για Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου

Εξεταστική Σαμαρά για Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου

Σ.σ. Λόγια για χαχόλους ...Δε πιστεύω τίποτα απ'όλα αυτά γιατί είναι όλοι ένοχοι ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ!! Ποιος θα δικάσει ποιον;; πλάκα μας κάνετε;;

Της Στέλλας Μεϊμάρη
Τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ θα προωθήσει το συντομότερο δυνατό ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες που αναλογούν τόσο στον τέως πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, όσο και στον τότε υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργο
Παπακωνσταντίνου.

O πρόεδρος της Ν.Δ., κ. Α. Σαμαράς, πιστός στις προεκλογικές του δεσμεύσεις, φαίνεται ότι είναι αποφασισμένος να «καθίσει στο σκαμνί» αυτούς που οδήγησαν την χώρα στο Μνημόνιο και εκμεταλλεύθηκαν τις θέσεις τους προς ίδιον όφελος.
 Μια μεγάλη είδηση βγήκε από την πρόσφατη συνάντηση του προέδρου της Ν.Δ., κ. Α.Σαμαρά και του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Π.Καμμένου, παρά την αδυναμία συμφωνίας τους σε οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr, ο κ.Καμμένος έθεσε στον πρόεδρο της Ν.Δ. θέματα, όπως η απόδοση ευθυνών σε όσους ευθύνονται για την οικονομική κατάσταση της χώρας και τους χειρισμούς που μας οδήγησαν στο ΔΝΤ και ο κ.Σαμαράς του απάντησε ότι πρόκειται να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή που θα διερευνήσει τους χειρισμούς που μάς οδήγησαν στο ΔΝΤ.
 Μάλιστα, ο ίδιος ο κ. Καμμένος δήλωσε, βγαίνοντας από την συνάντηση με τον πρόεδρο της Ν.Δ., ότι «Ο κ.Σαμαράς δεσμεύτηκε για την εξεταστική επιτροπή για το πώς φθάσαμε στο Μνημόνιο κι εμείς θα τον βοηθήσουμε».
Από τις 22 Μαρτίου του 2012, ο Αντώνης Σαμαράς είχε δεσμευθεί πως θα γίνει Εξεταστική για το Μνημόνιο και θα καταλογιστούν ευθύνες, ενώ δεν είχε αποκλείσει και Ειδικό Δικαστήριο
«Το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης δεν γίνεται να μείνει ατιμώρητο. Και αυτό είναι το μνημόνιο και το ΔΝΤ. Υπάρχουν ευθύνες. Το γεγονός ότι εμείς προσπαθούμε να σώσουμε τον κόσμο και να σώσουμε τη χώρα, με όποιο τρόπο μπορούμε, μέσα από την ανάκαμψη, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ευθύνες για το χθες», είχε πει χαρακτηριστικά, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στον Antenna και το Δημήτρη Κοτταρίδη.
Στην ερώτηση του δημοσιογράφου «αν θα καταλογιστούν ποτέ αυτές οι ευθύνες», ο κ. Σαμαράς ήταν σαφής.
«Ασφαλώς θα καταλογιστούν. Πριν από δύο χρόνια, περίπου, σε ανύποπτο χρόνο, όταν ξεκίνησε όλη αυτή η περιπέτεια, όλη αυτή η τραγωδία, εγώ είπα ότι θα κάνουμε ως Νέα Δημοκρατία μόνο μια Εξεταστική Επιτροπή. Πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο, ποιοι ευθύνονται για το σημερινό κατάντημα της χώρας; Μην κάνετε λάθος, δεν θέλω να εκδικηθώ κανέναν, αλλά ο λαός έχει δικαίωμα να μάθει την αλήθεια και εμείς έχουμε την υποχρέωση να του την πούμε την αλήθεια. Για αυτό το λόγο θα γίνει μια Εξεταστική Επιτροπή, η οποία πλήρως θα εξετάσει αυτή την κατάσταση. Αυτό το έχω υποσχεθεί στον κόσμο, αυτό θα γίνει και θα καταλογιστούν οι ευθύνες, όπου αυτές ανήκουν».
Σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στη Συγγρού, ο κ. Σαμαράς προτίθεται να τηρήσει στο έπακρο την προεκλογική του δέσμευση, ζητώντας μια και μοναδική Εξεταστική για το πως φτάσαμε στο μνημόνιο και την ΕΛΣΤΑΤ και όχι πολλές, ώστε «να χαθεί η μπάλα».
Καθώς φαίνεται, η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής αποτελεί ένα από τα πρώτα μελήματα του Αντώνη Σαμαρά. Ο πρόεδρος της ΝΔ φαίνεται να θεωρεί το δεύτερο Μνημόνιο «κατά συνθήκη» δηλαδή αναγκαστικό, αλλά όχι και το πρώτο, το οποίο οδήγησε την Ελλάδα εδώ που είμαστε σήμερα.
Και σίγουρα υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα, των οποίων ο ρόλος πρέπει να διερευνηθεί, όπως ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιώργος Παπακωνταντίνου, αλλά και να ελέγχουν τυχόν αλλοιώσεις στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που οδήγησαν σε εκτίναξη των spread και να αποδοθούν τυχόν ποινικές ευθύνες.
Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς εμμένει σε αυτή τη δέσμευση του, παρά την επικείμενη συνεργασία του με το ΠΑΣΟΚ και τον Ε. Βενιζέλο, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. προτάσσει το εθνικό συμφέρον της πατρίδας έναντι οποιουδήποτε κομματικού ή προσωπικού.
Άλλωστε, αυτό είναι κάτι που καταβάθος επιθυμεί και ο κ. Ε.Βενιζέλος
Και πολύ περισσότερο ο κόσμος που «διψάει» να μάθει επιτέλους την αλήθεια και κυρίως ποιοι και πως τον οδήγησαν μέχρι εδώ…
Newsbomb.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .