Δευτέρα, Ιουλίου 2

Σε εγρήγορση οι εφορίες- Μόλις το 1/3 των πολιτών υπέβαλε φορολογικές δηλώσεις



Εντολές στις εφορίες να αναζητήσουν όσους φορολογούμενους δεν υποβάλουν έως τις 16 Ιουλίου τις φορολογικές τους δηλώσεις, έχει δώσει το υπ. Οικονομικών, σε μία προσπάθεια πάταξης της φοροδιαφυγής.


Ήδη, οι εφορίες όλης της χώρας υποχρεώνονται να είναι σε ετοιμότητα, αρχής γενομένης της 16ης Ιουλίου, προκειμένου να αποστείλουν τα
στοιχεία των φορολογουμένων που υπάγονται σε αυτές και δεν υπέβαλαν τη σχετική δήλωση φορολογίας εισοδήματος.

Παράλληλα, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος θα αναζητηθούν οι φορολογούμενοι που το προηγούμενο έτος κατέθεσαν δήλωση, ωστόσο δεν το έπραξαν φέτος.

Οι ποινές για όσους δεν προβούν στην κατάθεση της φορολογικής τους δήλωσης είναι αυστηρές και έχουν ως εξής:

– Χάνουν το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι φορολογούμενοι που θα υποβάλουν εκπρόθεσμα τη δήλωσή τους δεν θα έχουν το δικαίωμα να προσκομίσουν αποδείξεις αγοράς αγαθών και λήψης υπηρεσιών συνολικής αξίας ίσης με το 25% του συνολικού εισοδήματός τους κι έτσι δεν θα μπορούν να κατοχυρώσουν το αφορολόγητο ποσό των 5.000 ευρώ καταβάλλοντας υψηλότερους φόρους.

– Θα πληρώσουν πρόστιμο επί του φόρου που ανέρχεται στο 1,5% για κάθε μήνα καθυστέρησης.

– Θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον ελεγκτικό μηχανισμό και θα ελεγχθούν και για τις δηλώσεις προηγουμένων ετών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, μέχρι χθες είχαν υποβληθεί 1,9 εκατ. δηλώσεις επί συνόλου 5,7 εκατομμυρίων. Δηλαδή, λίγες μέρες πριν λήξουν οι προθεσμίες είχε υποβληθεί μόλις το 1/3 των δηλώσεων.
 .zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .