Δευτέρα, Ιουλίου 30

ΕΚΡΥΒΑΝ τη σωτηρία της Ελλάδας



O Κώστας Χαρδαβέλλας γράφει για την ΑΟΖ και τους Τούρκους


Για την προσπάθεια της Άγκυρας να σύρει την Ελλάδα,


που βρίσκεται σε διπλωµατική και οικονοµική αδύναµη θέση, σε συνολική συµφωνία για τη µοιρασιά του Αιγαίου, τόσο σχτικά µε ενεργειακά και τουριστικά όσο και στρατηγικά ζητήµατα, γράφει ο δηµοσιογράφος Κώστας Χαρδαβέλλας. Κι αυτό ενώ στην Κρήτη έχουν εντοπιστεί εδώ και χρόνια κοιτάσµατα πετρελαίου…



«Δεν έχουµε πετρέλαιο και µην ακούτε τι λέει µια εκποµπή».


Ο Τούρκος «νταβατζής»


Όποιοι από εµάς κάνουν ό,τι µπορούν για να βρεθεί η Ελλάδα στο περιθώριο της Ευρώπης, στρώνουν κυριολεκτικά το χαλί στον Τούρκο νταβατζή Εγκεµέν Μπαγίς, τον Τούρκο υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και επικεφαλής διαπραγµατευτή της Άγκυρας µε την ΕΕ, ο οποίος έκανε την εξής κυνική δήλωση: «Η Τουρκία δεν υπογράφει τη σύµβαση του ΟΗΕ για το δίκαιο της θάλασσας όσο θα υπάρχουν προβλήµατα µε την Ελλάδα για τα νησιά του Αιγαίου». Δηλαδή τι µας λέει ο Τούρκος τσαµπουκάς; Αν δεν µοιράσουµε µαζί τους το Αιγαίο, δεν δέχονται το διεθνές δίκαιο της θάλασσας και άρα η Ελλάδα δεν µπορεί να οριοθετήσει τη δική της ΑΟΖ και να ξεκινήσει έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στο Αιγαίο. Και παράλληλα ο Τούρκος τσαµπουκάς αµφισβητεί την ελληνικότητα των νησιών του Αιγαίου που βρίσκονται κοντά στην Τουρκία, αφού µας αφήνουν µόνο 6 µίλια για την υφαλοκρηπίδα και όχι 12 (όπως ορίζει το Διεθνές Δίκαιο), που σηµαίνει ότι οι Τούρκοι µας λένε «το Αιγαίο είναι µισό δικό µας και µισό δικό σας».


Την ώρα που η Τουρκία από το 2013 θα έχει 100 αεροπλάνα 5ης γενιάς F35 JSF (Joint Strike Fighter) πολλαπλού ρόλου και θα µπορεί όποτε γουστάρει κι όπως γουστάρει να πετάει πάνω από το Αιγαίο, εµείς παλεύουµε να χάσουµε και το µοναδικό στήριγµά µας, την ευρωπαϊκή οικογένεια, για να αντιµετωπίσουµε τους νταβατζήδες από την Τουρκία. Να δούµε µέχρι πού θα φτάσει η βλακεία µας και η αυτοκτονική µας διάθεση.

Βγάζουν εκτός Ελλάδας το Καστελόριζο...


Στο παιχνίδι και η Κύπρος!


Με µια κυνική εκµετάλλευση της κρίσης που περνάει η Ελλάδα και της απαξίωσής της στον παγκόσµιο οικονοµικό και πολιτικό χάρτη, η Αίγυπτος και δευτερευόντως η Κύπρος προχωρούν σε συµφωνία µε την Τουρκία, µοιράζοντας µεταξύ τους τις ΑΟΖ στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, βγάζοντας όµως εντελώς το Καστελόριζο από την ελληνική επικράτεια.


Το πρωτοφανές αυτό γεγονός που ουσιαστικά βγάζει από το χάρτη της Ελλάδας το Καστελόριζο και το βάζει στον τουρκικό χάρτη, αναµένεται να εκδηλωθεί τις επόµενες ηµέρες, καθώς τα υπουργεία Εξωτερικών και Ενέργειας Αιγύπτου και Κύπρου θα προχωρήσουν σε µια συµφωνία µε την Τουρκία, όπου η ΑΟΖ Αιγύπτου θα εφάπτεται µε την ΑΟΖ της Τουρκίας και στη συνέχεια αυτή µε την ΑΟΖ της Κύπρου.


Για να γίνει όµως αυτό πρέπει να εξαιρεθεί από τη χαρτογράφηση των ΑΟΖ, όπως πάνε να συµφωνήσουν Αίγυπτος και Τουρκία, η περιοχή του Καστελόριζου, γιατί αυτό το ελληνικό νησί παρεµβάλλεται µεταξύ των ΑΟΖ Τουρκίας και Αιγύπτου (σύµφωνα µε το Διεθνές Δίκαιο Θαλάσσης) και έτσι χαλάει το σενάριο για γειτνίαση των ΑΟΖ Αιγύπτου-Τουρκίας-Κύπρου.


Πρόθεση, κυρίως των Αιγυπτίων και των Τούρκων, µε την κίνηση αυτή είναι να βγάλουν εντελώς έξω από το παιχνίδι την Ελλάδα σε ό,τι αφορά στο δικαίωµα έρευνας στην περιοχή που περιγράφουν σαν δικές τους ΑΟΖ, ενώ τα θαλάσσια αυτά οικόπεδα ανήκουν στην Ελλάδα και περιέχονται στην ελληνική ΑΟΖ, η οποία όµως δεν έχει καθοριστεί ακόµα.


Σε επικοινωνία µε το υπουργείο Εξωτερικών δεν υπήρξε καµία επίσηµη απάντηση στο εξής κρίσιµο ερώτηµα: Tι θα πράξει η Ελλάδα σε περίπτωση αναγγελίας της αιγυπτιακής ΑΟΖ που θα συνορεύει µε την τουρκική, βγάζοντας µε αυτόν τον τρόπο το Καστελόριζο εκτός ελληνικής επικράτειας; Ανεπίσηµα πληροφορούµαστε ότι δεν υπάρχει καν σχέδιο σε διπλωµατικό επίπεδο για ελληνική αντίδραση στο γεγονός αυτό.
Δηµήτρης Μηλάκας*:

«Η απόρρητη ιστορία του Αιγαίου»

Το βασικό υλικό και ο σκελετός της ιστορίας που αναπτύσσεται στο βιβλίο είναι το προϊόν µιας ελληνικής κατασκοπευτικής δραστηριότητας (!) εις βάρος των ΗΠΑ, την οποία

ο Στίβεν Λάλας πλήρωσε 
µε 15 χρόνια εγκλεισµού

σε αµερικανικές φυλακές.

Τα γεγονότα που δηµοσιοποιούνται µπορεί να πει κανείς ότι είναι µια µατιά µέσα από την κλειδαρότρυπα  της µυστικής διπλωµατίας, καθώς στηρίζονται σε 30 απόρρητα και άκρως απόρρητα αµερικανικά και ελληνικά έγγραφα. Μέσα από αυτά τα έγγραφα αντιλαµβάνεται κανείς πώς παίζεται το παιχνίδι στο Αιγαίο, πώς οι προσδοκίες για ύπαρξη πετρελαίου οδηγούν στις τουρκικές αµφισβητήσεις και τις ελληνοτουρκικές τριβές, πώς οι δύο χώρες οδηγούνται σε εξοπλιστικές δαπάνες µέχρι χρεοκοπίας και πώς τελικά όλη η περιοχή µετατρέπεται σε γκρίζα ζώνη υπό καθαρή Αµερικανική-Νατοϊκή εποπτεία. H υπόθεση µε την οποία καταπιάνοµαι έχει να κάνει µε τη διαµόρφωση των σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας-ΗΠΑ από το 1974 που ξεκίνησε η αµφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στο Βόρειο Αιγαίο µέχρι και σήµερα που αυτή η αµφισβήτηση έχει παγιωθεί και επεκταθεί σε ολόκληρο τον θαλάσσιο χώρο που βρίσκεται µεταξύ των δύο χωρών. Η περίληψη αυτής της «απόρρητης ιστορίας» έχει ως εξής:
Σε περιοχή του ελληνικού «οικοπέδου» υπάρχουν ένα δισ. (1.000.000.000) βαρέλια πετρέλαιο, όπως τουλάχιστον καταγράφεται στα απόρρητα τηλεγραφήµατα αµερικανικών διπλωµατικών υπηρεσιών, τα οποία θα παρουσιάζονται αυτούσια. Το τεράστιο αυτό κοίτασµα δεν αξιοποιείται από την Ελλάδα, καθώς οι γείτονες Τούρκοι αµφισβητούν µε απειλές πολέµου την κυριότητα του οικοπέδου. Οι «ουδέτεροι»... φίλοι και «σύµµαχοι» Αµερικανοί αναλαµβάνουν να προωθήσουν έναν συµβιβασµό θέτοντας, τελικά, ολόκληρη την περιοχή υπό τον έλεγχό τους και πουλώντας ταυτόχρονα την εξοπλιστική τους πραµάτεια και στους δύο αντιµαχόµενους.

Το βασικό υλικό και ο σκελετός της ιστορίας που αναπτύσσεται στο βιβλίο είναι το προϊόν µιας επιτυχηµένης (!) ελληνικής κατασκοπευτικής δραστηριότητας εις βάρος των ΗΠΑ, την οποία µάλιστα ο κατάσκοπος Στίβεν Λάλας πλήρωσε µε εγκλεισµό 15 χρόνων σε αµερικανικές φυλακές. Υπό αυτήν την έννοια το βιβλίο «Η απόρρητη ιστορία του Αιγαίου» είναι γραµµένο κατά κύριο λόγο από αµερικανικές πένες. Ο σκελετός του αποτελείται από την άκρως απόρρητη αλληλογραφία του αµερικανικού υπουργείου εξωτερικών µε τις πρεσβείες των ΗΠΑ σε Αθήνα και Άγκυρα στο διάστηµα 1991-1993. Στόχος αυτής της αλληλογραφίας ήταν η προώθηση µιας ελληνοτουρκικής συµφωνίας για τη διανοµή και (συν)εκµετάλλευση του Αιγαίου. Στα µέσα Απριλίου του 1991 ο τότε Αµερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα (Μ. Sotirhos) συναντάται µε τον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και του παρουσιάζει το σχέδιο της Ουάσιγκτον για την ελληνοτουρκική (συν)εκµετάλλευση των πετρελαίων του Αιγαίου. Το αµερικανικό σχέδιο βασίζεται στη βεβαιότητα ότι στα 8 µίλια ανατολικά από τις ακτές της Θάσου υπάρχουν 1.000.000.000 βαρέλια πετρελαίου, το οποίο µε τιµές 1990 θα απέφερε έσοδα στην Ελλάδα 10.000.000.000 δολάρια, ποσό που τότε αντιστοιχούσε στο µισό ελληνικό χρέος!
Το παιχνίδι στο Αιγαίο σήµερα
Τα ντοκουµέντα που αυτούσια παρουσιάζονται στις σελίδες του βιβλίου, όπως θα αντιληφθεί ο αναγνώστης, δεν έχουν µόνο ιστορική αξία, καθώς τα ζητήµατα στα οποία αναφέρονται δεν παραµένουν απλώς ανοιχτά, αλλά εξακολουθούν να βρίσκονται στο επίκεντρο της ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης. Μιας αντιπαράθεσης, η οποία –θα πρέπει να υπογραµµιστεί– εξελίσσεται εδώ και δεκαετίες υπό τη διαρκή αµερικανική εποπτεία.Έχει, λοιπόν, ενδιαφέρον να µαθαίνουµε από πρώτο χέρι πώς οι ΗΠΑ διαχειρίζονται την περίπλοκη συµµαχία τους µε την Ελλάδα και την Τουρκία µε προφανή στόχο τη διαιώνιση του αµερικανικού ελέγχου στην περιοχή. Με τη βοήθεια αυτών των εγγράφων, µπορεί κάποιος ευκολότερα να φωτίσει γεγονότα των τελευταίων δεκαετιών (όπως για παράδειγµα την κρίση των Ιµίων, της οποίας την εκδήλωση είχαν προβλέψει (!) οι Αµερικανοί 5 χρόνια πριν να ξεσπάσει!) και να κατανοήσει από πού ξεκίνησε και πού βρίσκεται σήµερα η αντιπαράθεση γύρω από τη διαχείριση των ενεργειακών πόρων όχι µόνο στο Αιγαίο, αλλά σε ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Επιπροσθέτως, θα πρέπει να υπογραµµιστεί ότι σε µια περίοδο κατά την οποία η χρεοκοπηµένη Ελλάδα ποδηγετείται µε µνηµόνια και νέες δανειακές συµβάσεις, µε εκχωρηµένη από τις κυβερνήσεις της την εθνική της κυριαρχία, τα ενδεχόµενα ενεργειακά της κοιτάσµατα φαντάζουν ως ιδανικές εµπράγµατες εγγυήσεις, τις οποίες διεκδικούν οι κάθε λογής πιστωτές της.

Το επικίνδυνο µέλλον

Στο βιβλίο αντιµετωπίζω µε αυστηρή ουδετερότητα το πρωτογενές υλικό του επιχειρώντας να ανασυνθέσω το σχετικά πρόσφατο παρελθόν των ελληνοτουρκικών- αµερικανικών σχέσεων και να το εξετάσω χωρίς προκαταλήψεις, µε τους εξής αυτονόητους στόχους:

• Να προσφέρει µια ερµηνεία για το σήµερα (παρόν) των σχέσεων στο τρίγωνο Ελλάδα-Τουρκία-ΗΠΑ.

• Να επισηµάνει το βαρύτατο οικονοµικό κόστος (υπεύθυνο σε µεγάλο βαθµό για τη συσσώρευση του χρέους και την ελληνική χρεοκοπία) που συνεπάγεται για την Ελλάδα η εξέλιξη αυτής της τριγωνικής σχέσης µεταξύ Αθήνας-Άγκυρας-Ουάσιγκτον.

• Να υπενθυµίσει ότι οι αιτίες των µελλοντικών δεινών προκύπτουν από τις επιλογές του παρόντος και υπ’ αυτή την έννοια οι µελλοντικοί κίνδυνοι θα πρέπει να αντιµετωπιστούν σήµερα, όσο ακόµη είναι δυνατή η αποτροπή τους.

*Ο Δηµήτρης Μηλάκας, συγγραφέας του βιβλίου «Η απόρρητη ιστορία του Αιγαίου» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Το Ποντίκι», γεννήθηκε το 1961 στην Αθήνα. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήµες στο Πάντειο Πανεπιστήµιο και από το 1990 είναι εργαζόµενος δηµοσιογράφος (εφηµερίδα «Πρώτη»).

Επί εικοσαετία παρακολουθεί το διπλωµατικό ρεπορτάζ («Ριζοσπάστης»), ενώ έχει συνεργαστεί µε ραδιοφωνικούς σταθµούς (Flash, Alpha) και περιοδικά.

Το 2005 σε συνεργασία µε τον Νίκο Μπογιόπουλο συνέγραψε το βιβλίο «Ποδόσφαιρο: Μια θρησκεία χωρίς απίστους» (εκδόσεις Λιβάνη).

Όταν ο Γέροντας Παΐσιος έλεγε:

«Να τι θα γίνει στο Αιγαίο και πότε!»…

Εξόχως αποκαλυπτικά σηµεία, από το 1992, που αφορούν στις σχέσεις µε την Τουρκία, διέκρινε
ο Γέροντας Παΐσιος. Προέβλεψε διάφορα γεγονότα µε χρονολογική σειρά που αφορούν σηµερινά δεδοµένα και εξελίξεις που 20 χρόνια πριν δεν είχαν ουδεµία βάση.


ο Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, γνωστός σε σχεδόν όλους τους Έλληνες, κατά καιρούς είχε µιλήσει σε πολλούς ανθρώπους για ό,τι βλέπουµε σήµερα στο Αιγαίο και για ό,τι θα δούµε! Πολλές από αυτές τις αποκαλύψεις εµπεριέχονται στο βιβλίο του Επισµηναγού εν αποστρατεία Νικολάου Ζουρνατζόγλου «Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, 1924-1994». Κάποια, µάλιστα, αποκαλυπτικά σηµεία, αφορούν στις σχέσεις µας µε την Τουρκία.
Ο Γέρων Παΐσιος 
για Τουρκία, Πόλη, Αιγαίo
-- «Οι Τούρκοι τα κόλλυβα τα έχουν στη µέση τους. Θα πάθουν µεγάλο κακό. Τότε θα επέµβει από πάνω ο Ρώσος και θα γίνει όπως τα λέει η προφητεία του Αγίου Κοσµά. Οι µεγάλοι θα φροντίσουν… Την Κωνσταντινούπολη οι Έλληνες πρέπει να τη φυλάξουν. Και, έτσι, ο Θεός θα τη χαρίσει σε µας. Θα µας βοηθήσει ο Θεός, γιατί είµαστε Ορθόδοξοι»…-- «Η Τουρκία θα διαλυθεί και θα τη διαλύσουν οι ίδιοι οι σύµµαχοι». Μάρτιος 1994.-- «Οι Τούρκοι έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους». 1991.-- «Άντε, άντε, δεν θα είµαι να σε καµαρώσω στην προέλαση, όταν θα προελαύνει ο ελληνικός στρατός για την Κωνσταντινούπολη». 1992, προς αξιωµατικό της ΠΑ.-- «Ο Άγιος Κοσµάς ο Αιτωλός είχε δίκιο που είπε για τα “Εξαµίλια”, διότι τα “Εξαµίλια” δεν είναι ούτε χωριά, ούτε πόλεις, αλλά είναι τα έξι ναυτικά µίλια, η ζώνη των έξι µιλίων που περιβάλλει τα παράλια της Ελλάδας και κάθε νησί µας. “Εξαµίλι” είναι κάθε σηµείο που απέχει έξι µίλια από τις ακτές της Ελλάδας, χερσαίες ή νησιωτικές. Εκεί, λοιπόν, θα γίνει εκείνο που είπε ο Άγιος Κοσµάς ο Αιτωλός»

-- «Όταν ο τουρκικός στόλος ξεκινήσει να κατευθύνεται κατά της Ελλάδος και φθάσει στα έξι µίλια, πράγµατι θα καταστραφεί. Θα είναι η ώρα που θα έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους. Αλλά αυτό δεν θα γίνει από εµάς. Αυτό είναι το θέληµα του Θεού. Το “Εξαµίλι” θα είναι η αρχή του τέλους… Μετά θα αρχίσουν όλα τα γεγονότα, που θα καταλήξουν στο να πάρουµε την Πόλη… Την Πόλη θα µας τη δώσουν… Θα γίνει πόλεµος µεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας. Στην αρχή οι Τούρκοι θα νοµίσουν ότι νικάνε, αλλά αυτό θα είναι η καταστροφή τους. Οι Ρώσοι, τελικά, θα νικήσουν και θα πέσει η Πόλη στα χέρια τους. Μετά θα την πάρουµε εµείς… Θα αναγκαστούν να µας τη δώσουν…»

-- «Οι Τούρκοι θα καταστραφούν. Θα σβήσουν από το χάρτη, διότι είναι ένα έθνος, το οποίο δεν προέκυψε από την ευλογία του Θεού. Από τους Τούρκους το 1/3 θα πάει απ’ όπου ξεκίνησαν, στα βάθη της Τουρκίας, το 1/3 θα σωθεί, διότι θα έχει εκχριστιανιστεί και το τελευταίο 1/3 θα σκοτωθεί στον πόλεµο αυτόν….» (Πρόκειται για τη γνωστή Προφητεία του Αγίου Κοσµά).

-- «Δεν ήθελα τίποτα άλλο. Να µε κρατούσε ο Θεός ακόµη λίγα χρόνια στη ζωή, για να έβλεπα την πατρίδα µου µεγαλωµένη. Θα µεγαλώσει…»

-- «Η Τουρκία θα διαµελιστεί. Ο διαµελισµός αυτός σίγουρα µας ικανοποιεί και µας συµφέρει ως κράτος. Έτσι θ’ απελευθερωθούν τα χωριά µας, οι αλύτρωτες πατρίδες. Η Κωνσταντινούπολη θα ελευθερωθεί, θα ξαναγίνει ελληνική. Θα ξαναλειτουργήσει η Αγία Σοφία»

-- «Η Τουρκία θα διαµελιστεί σε 3-4 κοµµάτια. Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη µέτρηση. Εµείς θα πάρουµε τα δικά µας εδάφη, οι Αρµένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους. Το κουρδικό θέµα έχει ήδη δροµολογηθεί. Αυτά θα γίνουν, όχι τώρα, αλλά σύντοµα, όταν θα πάψει αυτή η γενιά που κυβερνάει την Τουρκία και θα αναλάβει νέα γενιά πολιτικών. Τότε θα γίνει ο διαµελισµός της Τουρκίας. Πολύ σύντοµα οι προσευχές που γίνονται κάτω από την επιφάνεια της γης, θα γίνονται επάνω στη γη και τα κεράκια που ανάβονται κάτω, θα ανάβονται επάνω (εννοούσε τους Κρυπτοχριστιανούς)… Πίστη και ελπίδα στον Θεό να υπάρχει και θα χαρούν πολλοί. Όλα αυτά θα γίνουν µέσα στα χρόνια αυτά. Έφτασε ο καιρός»

-- «Οι Εγγλέζοι και οι Αµερικάνοι θα µας παραχωρήσουν την Κωνσταντινούπολη. Όχι γιατί µας αγαπάνε, αλλά γιατί αυτό θα συµπλέει µε τα συµφέροντά τους»

-- «Οι Τούρκοι θα κάνουν µόνο µία πρόκληση στην Ελλάδα, που θα έχει σχέση µε την αιγιαλίτιδα ζώνη. Και εµάς θα µας πιάσει πείνα. Θα πεινάσει η Ελλάδα. Και επειδή θα κρατήσει αυτή η µπόρα κάποιο διάστηµα, µήνες θα είναι, “θα πούµε το ψωµί ψωµάκι”». Και άλλη φορά έλεγε: «Να έχετε ένα κτηµατάκι και λίγο να το καλλιεργείτε. Κοντά σε σας, θα βοηθήσετε και κάποιον που δεν θα έχει»

-- «Όταν ακούσεις στην τηλεόραση να γίνεται θέµα για τα µίλια, για την επέκταση των µιλίων (της αιγιαλίτιδας ζώνης) από 6 σε 12 µίλια, τότε από πίσω έρχεται ο πόλεµος. Μετά την πρόκληση των Τούρκων, θα κατεβούν οι Ρώσοι στα Στενά. Όχι για να βοηθήσουν εµάς. Αυτοί θα έχουν άλλα συµφέροντα. Αλλά, χωρίς να το θέλουν, θα βοηθάνε εµάς. Τότε, οι Τούρκοι για να υπερασπιστούν τα Στενά, που είναι στρατηγικής σηµασίας, θα συγκεντρώσουν εκεί και άλλα στρατεύµατα. Παράλληλα δε, θα αποσύρουν δυνάµεις από καταληφθέντα εδάφη. Όµως, θα δουν τότε τα άλλα κράτη της Ευρώπης, συγκεκριµένα η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία και άλλα έξι-εφτά κράτη της ΕΟΚ, ότι η Ρωσία θα αρπάξει µέρη, οπότε θα πουν: “Δεν πάµε κι εµείς εκεί πέρα, µήπως πάρουµε κανένα κοµµάτι;”… Όλοι, όµως, θα κυνηγούν τη µερίδα του λέοντος. Έτσι θα µπουν και οι Ευρωπαίοι στον πόλεµο… Θα βγάλει η (ελληνική) κυβέρνηση απόφαση να µη στείλει στρατό. Θα κρατήσει στρατό µόνο στα σύνορα. Και θα είναι µεγάλη ευλογία που δεν θα πάρει µέρος. Γιατί, όποιος πάρει µέρος σ’ αυτόν τον πόλεµο (εννοεί τον ευρωπαϊκό), χάθηκε…»

-- «Οι Τούρκοι θα µας χτυπήσουν, αλλά η Ελλάδα δεν θα πάθει µεγάλη ζηµιά. Δεν θα περάσει πολύς καιρός µετά την επίθεση των Τούρκων στη χώρα µας και τότε οι Ρώσοι θα κτυπήσουν τους Τούρκους και θα τους διαλύσουν. Όπως ένα φύλλο χαρτί που το χτυπάς και διαλύεται, έτσι και οι Τούρκοι θα διαλυθούν. Το 1/3 από αυτούς θα σκοτωθεί, το 1/3 θα εκχριστιανισθούν και το 1/3 θα πάει στην Κόκκινη Μηλιά. Η χρησιµοποίηση των νερών του Ευφράτη για αρδευτικά έργα από τους Τούρκους θα είναι µια προειδοποίηση ότι άρχισε η προετοιµασία του µεγάλου πολέµου που θα ακολουθήσει». 1991.

-- «Μετά τη διάλυση της Τουρκίας, η Ρωσία θα συνεχίσει τον πόλεµο µέχρι τον Περσικό Κόλπο και θα σταµατήσουν τα στρατεύµατά της έξω από την Ιερουσαλήµ. Τότε οι Δυτικές Δυνάµεις θα δώσουν προθεσµία στους Ρώσους για να αποσύρουν από τα µέρη αυτά τα στρατεύµατά τους, τόσο χρόνο όσο χρειάζεται για να γίνουν τα λάχανα, δηλαδή 6 µήνες. Η Ρωσία, όµως, δεν θα αποσύρει τις δυνάµεις της. Και τότε οι Δυτικές Δυνάµεις θα αρχίσουν να συγκεντρώνουν στρατεύµατα, για να επιτεθούν στους Ρώσους. Ο πόλεµος που θα ξεσπάσει θα είναι παγκόσµιος και θα έχει ως συνέπεια να χάσουν οι Ρώσοι. Θα ακολουθήσει µεγάλη σφαγή. Οι µεγαλουπόλεις θα γίνουν παραγκουπόλεις. Εµείς, οι Έλληνες, δεν θα συµµετάσχουµε στον παγκόσµιο πόλεµο»

-- «Η διοίκηση της Πόλης, από µας, θα είναι και στρατιωτική και πολιτική». 1991.

-- «Εσύ (είπε σε νεαρό φοιτητή του Πολυτεχνείου Ξάνθης), σαν πολιτικός µηχανικός, θα συµβάλεις στην ανοικοδόµηση της Πόλης, γιατί η Πόλη θα ανοικοδοµηθεί από την αρχή»
Ο Γέροντας Παΐσιος εκοιµήθη στις 12 Ιουλίου 1994. Αναπαύεται στο Ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννου Θεολόγου και του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης.

.triklopodia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .