Τετάρτη, Ιουλίου 4

«Μπαϊράκι» εργαζομένων στην ΕΚΤ



Έντονες είναι οι αντιδράσεις των υπαλλήλων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τις συνθήκες εργασίας, καθώς η πλειονότητα εξέφρασε παράπονα, λόγω φόρτου εργασίας.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το συνδικάτο Ipso, στους ίδιους τους εργαζόμενους, οι περισσότεροι δυσανασχέτησαν για τις συνθήκες εργασίας.


Στην ερώτηση εάν αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα αυξημένο φόρτο εργασίας, θετικά απαντά το 80,1%. ενώ το 74,4% απαντά ότι αυτό αποτελεί μόνιμη κατάσταση. Επίσης, το 76% δηλώνει ότι κάνει υπερωρίες, για τις οποίες το 77,7% των εργαζομένων αυτών δεν πληρώνεται.

Σχεδόν 16% των εργαζομένων που ρωτήθηκαν δήλωσαν ότι αυτός ο όγκος εργασίας έχει «σοβαρές επιπτώσεις» στη ιδιωτική ζωή και/ή στην υγεία τους.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ 715 εργαζομένων της ΕΚΤ, χωρίς διάκριση αν είναι μόνιμοι μισθωτοί ή συμβασιούχοι. Η ΕΚΤ απασχολεί περίπου 2.600 εργαζομένους, από τους οποίους 1.200 είναι μόνιμοι μισθωτοί.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, πρότεινε στο εκτελεστικό συμβούλιο να αυξήσει το δυναμικό μέσα στα επόμενα χρόνια, αλλά τοσυνδικάτο εκφράζει τη λύπη του επειδή δεν ενημερώθηκε για τον προβλεπόμενο αριθμό προσλήψεων και φοβάται ότι δεν θα είναι αρκετές.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .