Παρασκευή, Ιουλίου 27

Μειώνονται οι μισθοί των Υπουργών και Υφυπουργών

ImageΚατατίθεται σήμερα στη Βουλή το σχέδιο νόμου με το οποίο μειώνονται οι αμοιβές των υπουργών και υφυπουργών στο ύψος του μισθού του βουλευτή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο οικονομικών αναμένεται απόφαση για μείωση και στους μισθούς των Γενικών Γραμματέων των Υπουργείων, οπότε κατεβαίνει η κλίμακα. Το κέρδος για το δημόσιο θα είναι περίπου 10 εκατ. ευρώ το χρόνο.
Επίσης με το νομοσχέδιο μειώνονται κλιμακωτά τα ενοίκια που πληρώνει το Δημόσιο σε ιδιώτες, κάτι που θα έχει περίπου 17 εκ. ευρώ όφελος.


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από το υπουργείο οικονομικών το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει και δημοσιονομικούς ελέγχους, ενώ υπάρχει βούληση να υλοποιηθούν κάποιες πολιτικές από φέτος, όπως αυτές για τα 27 εκ. (ενοίκια και μισθοί υθπουργών), οι οποίες δεν περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο.
Το υπουργείο οικονομικών ζήτησε από την τρόικα όσες πολιτικές εφαρμοστούν από τώρα να  περιλαμβάνονται στα 11,5 δισ. ευρώ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .