Δευτέρα, Ιουλίου 30

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΟ

ypoyrgeio-ygeias-marousi
Ανάμεσα στα «φιλέτα» που πρωθεί προς πώληση το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) είναι και το κτήριο του υπουργείου Υγείας στο Μαρούσι. Πρόκειται για το πρώην ολυμπιακό ακίνητο που πέρασε, γύρω στο 2007, στα χέρια του εν λόγω υπουργείου, με απόφαση του τότε υπουργού Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Από τότε το κτήριο... επισκευάζεται για να φιλοξενήσει τις υπηρεσίες του υπουργείου, κάτι που απ' ό,τι φαίνεται δεν πρόκειται να συμβεί. Μάλιστα, εάν προχωρήσει η πώληση του κτηρίου, θα πρέπει
να το εγκαταλείψουν οι σημερινοί του «ένοικοι», όπως οι υπηρετούντες στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, αλλά και στελέχη του ΕΟΠΥΥ, που μεταφέρθηκαν εκεί πριν από λίγους μήνες.
Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει γνωστή η τιμή που θα επιδιωχθεί ως τίμημα πώλησης του υπερσύγχρονου κτηρίου, αλλά δίνονται πραγματικός αγώνας από πλευράς κυβέρνησης να βρεθούν οι κατάλληλοι ιδιώτες επενδυτές που θα διαθέτουν και το «ρευστό» για την απόχτησή του και τη διάθεση να αναλάβουν την αξιοποίησή του.
Από τεχνικής πλευράς, να αναφερθεί ότι το κτήριο στο Μαρούσι κατασκευάστηκε το 2003 και έχει συνολική δομημένη επιφάνεια 28.865,50τ.μ., διαθέτοντας έξι ορόφους και δύο υπόγεια επίπεδα. Το κτήριο είχε χρησιμοποιηθεί κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ως Κέντρο Τύπου.
Σε ό,τι αφορά την τοπική κοινωνία, η παραπάνω εξέλιξη μάλλον ικανοποιεί τη δημοτική αρχή, η οποία από την αρχή δεν είχε δει με «καλό μάτι» τη μεταφορά των υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας στο εν λόγω κτήριο, ενώ σχετική... αποτρεπτική επιστολή είχε αποστείλει, τον Ιούλιο του 2011, στον τότε υπουργείο Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.
http://www.amarysia.gr/marousi/epixirisis/45100-l-r-.html
http://makeleio.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .