Τετάρτη, Ιουλίου 18

Ο λογαριασμός

iliopoyloy1της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
Παρασκευή ενεά η ώρα το βράδυ στην παραλιακή. Στο Καβούρι. Με την παρέα μου είχαμε αποφασίσει να φάμε ψάρι σε ένα παραλιακό εστιατόριο. Καλό εστιατόριο με καταπληκτική θέση μπροστά στην θάλασσα.
Κυριολεκτικά φάγαμε στο κύμα. Η απαλή μουσική συνόδευε αρμονικά το πάφλασμα των κυμάτων. Στην θάλασσα κολυμπούσανε οι τελευταίοι παραθεριστές. Η ζεστή βραδιά και η καλή παρέα έκαναν την νύχτα αξέχαστη. Δίπλα μας οι περισσότεροι πελάτες ήταν με καλοκαιρινή
περιβολή. Τα κοντά παντελόνια και οι σαγιονάρες , μείωναν λίγο ,το απαιτητικό στυλ του ακριβού ,κατά τα άλλα ,εστιατορίου. Εμείς είχαμε βάλει τα καλά μας .

Καθίσαμε στο τραπέζι μας και σε λίγα λεπτά ήρθε ο σερβιτόρος να μας φέρει κρύο εμφιαλωμένο νερό .Μετά ήρθε ο υπεύθυνος με μία τεράστια πιατέλα με ψάρια για την παραγγελία. Επιλέξαμε ένα ψάρι 1 ½ κιλά, 3 μεγάλες γαρίδες ,μία σαλάτα και ένα μπουκάλι λευκό κρασί Chardonnay .Ρωτήσαμε την τιμή της σφυρίδας και φυσικά των τεράστιων γαρίδων. Για να ξέρουμε αν θα μας μείνει το ψάρι στο λαιμό ή θα γλιστρήσει απαλά ,απαλά και θα το ευχαριστηθούμε. Το ψαράκι ήταν πράγματι φρέσκο και πολύ νόστιμο. Δώσαμε μάχη ,ποια θα φάει το κεφάλι ,και εγώ έχασα. Η σαλάτα ήταν δροσερή και όλα ήταν υπέροχα.

Η βραδιά κύλησε ομαλά και φτάσαμε και στο γλυκό. Σορμπέ λεμονιού και συμφωνία σοκολάτας με μούς κακάο. Συζητήσαμε διάφορα και όταν έγινε αργά αποφασίσαμε να φύγουμε για τα σπίτια μας. Πλήρωσα με πιστωτική κάρτα και θεώρησα ότι για τρία άτομα με κατανάλωση ψαριού και καλού κρασιού τα 219 ευρώ ήταν σχετικά λογικά.

Θέλω να κάνω την αυτοκριτική μου. Είμαι κοιλιόδουλη και άσχετα αν οι καιροί δεν είναι για τους άρχοντες θα κάνω θυσίες για να βγω ένα βράδυ, και να χαρώ ένα καλό γεύμα σε ένα καλό εστιατόριο. Στο ενδιάμεσο θα κάνω οικονομίες και θα σφίξω το ζωνάρι αλλά κάπου ,κάπου το ρίχνω έξω. Δεν θα τα κλάψω επειδή εις γνώση μου επέλεξα ένα ακριβό εστιατόριο με εξαιρετικό σέρβις και πετυχημένη ατμόσφαιρα. Φτάνοντας στο σπίτι ξαναέριξα μια ματιά στο τυπωμένο λογαριασμό του εστιατορίου και ανακάλυψα ότι ενώ δεν χρεώσανε τίποτα για το cover με χρέωσαν με 12 ευρώ για το σορμπέ που τελικά μου βγήκε ξινό .Το αποκορύφωμα του λογαριασμού ήταν τα 6,50 ευρώ για το λίτρο του εμφιαλωμένου νερού ΗΒΗ. Έπαθα μπλακάουτ. Είναι δυνατόν ένα μπουκάλι που στοιχίζει στο σουπερμάρκετ 1,20 ευρώ να χρεώνεται εδώ με 6,50;Το συμπέρασμα που έβγαλα είναι ότι την επόμενη φορά που θα μου φέρνουν νερό στο τραπέζι θα αρνηθώ κατηγορηματικά να πάρω εμφιαλωμένο.
.vetonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .