Δευτέρα, Ιουλίου 2

Δ. Χριστόφιας: Η Κύπρος πέφτει στην αγκαλιά του μηχανισμού λόγω ελληνικών ομολόγων

Η Κύπρος μπαίνει στο μηχανισμό στήριξης, λόγω της έκθεσης των κυπριακών τραπεζών στα ελληνικά ομόλογα, αλλά και της γενικότερης δυσμενείς κατάστασης της διεθνούς οικονομίας, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, Δημήτρης Χριστόφιας, σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ.
«Πέφτουμε στην αγκαλιά του μηχανισμού λόγω της μεγάλης αγοράς ομολόγων του ελληνικού δημοσίου από τις κυπριακές τράπεζες..
.Το δημοσιονομικό μας έλλειμμα είναι διαχειρίσιμο. Μέχρι το τέλος του έτους θα είναι κάτω από 3%», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στη ΝΕΤ και αναφέροντας, μεταξύ άλλων, πως αντιπροσωπεία της ΕΕ αναμένεται στην Κύπρο, πριν τις 9 Ιουλίου.
Ο Δ. Χριστόφιας σημείωσε πως «η Κύπρος θα πάρει αναγκαία, αλλά υποφερτά μέτρα» ενώ επιβεβαίωσε τις επαφές του με Κίνα και Ρωσία, διευκρινίζοντας πως δεν έχει ληφθεί κάποια τελική απόφαση. Ωστόσο, συνέχισε ο Δ Χριστόφιας, ακόμα και στην περίπτωση που δοθεί το δάνειο, η αίτηση της Κύπρου στο μηχανισμό θα συνεχιστεί. «Μπορούν να συνδυαστούν και τα δύο», δήλωσε για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής, ο Πρόεδρος Χριστόφιας το χαρακτήρισε θετικό τόσο για τις χώρες του νότου όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά.
 http://www.oxafies.com

1 σχόλιο:

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .