Τρίτη, Ιουλίου 10

Φοβάμαι κύριε πρωθυπουργέ



Με την κραυγή «έλεος», ο Γιώργος Σαράντης από την πόλη του Βόλου εκφράζει τα συναισθήματα που διακατέχουν τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών.

Δηλαδή, την οργή, την αγανάκτηση, την πικρία των συμπολιτών μας, οι οποίοι καθημερινά πέφτουν «θύματα» της γραφειοκρατικής κρεατομηχανής που τους συνθλίβει και μοιάζουν ανήμποροι και αδύναμοι μπροστά στον νεποτισμό των πολιτικών.

Σε ποια, άλλωστε, ευνομούμενη Πολιτεία, όπου οι νόμοι ισχύουν για όλους, κάποιο πολιτικό πρόσωπο θα μπορούσε να απολαμβάνει τα προνόμια και να ανεβαίνει στην ιεραρχία των κοινοβουλευτικών αξιωμάτων;

Μέσα από τα βάθη της ψυχής του, ο καθηγητής απευθύνει έκκληση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, σχετικά με την υπόθεση του β’ αντιπροέδρου της Βουλής, Αθανάσιου Νάκου, και τις αλλεπάλληλες καταγγελίες για τις πολεοδομικές και φορολογικές παραβάσεις του στελέχους της Νέας Δημοκρατίας.



Όπως αναφέρει ο καταγγέλλων, γείτονας του κ. Αθανάσιου Νάκου, όταν ξεκίνησε να καταγγέλλει τον βουλευτή, τα «πρωτοπαλίκαρά» του, δηλαδή ο αδελφός και ο γιος του, έσπευσαν να τον τρομοκρατήσουν, αποστέλλοντας αγωγές-μαμούθ. Αυτό, όμως, τον πείσμωσε ακόμη περισσότερο…

Το παράδοξο είναι ότι οι πρόεδροι της Βουλής είναι ενήμεροι, αλλά ουδείς άνοιξε το συρτάρι, για να διαβάσει και να μελετήσει -ως όφειλε- τον περιβόητο φάκελο της υπόθεσης… «ΝΑΚΟΣ Κ ΣΙΑ».

Παρακολουθήστε όσα δήλωσε στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στο zougla radio:



Φως στην υπόθεση Νάκου

Ο φάκελος που αφορά στον β` αντιπρόεδρο της Βουλής, Αθανάσιο Νάκο, δεν αποτελεί πλέον μυστήριο. Έπειτα από τις αποκαλύψεις της εκπομπής «Κίτρινος Τύπος», ο φάκελος ανευρέθη, αποσφραγίστηκε, αποκαλύφθηκε και τώρα σας τον παρουσιάζουμε.

Περιέχει σωρεία καταγγελιών κατά του Αθανάσιου Νάκου και του γιου του, Σταύρου, που έφθασαν στη Βουλή, αφού προηγουμένως είχαν σταλεί στην Εισαγγελία Βόλου αλλά και στο ΣΔΟΕ. Στις καταγγελίες προέβη ο Γιώργος Σαράντης, συνταξιούχος καθηγητής Λυκείου, γείτονας και συμπολίτης του Α. Νάκου.

Οι καταγγελίες αυτές αφορούν σε πολεοδομικές παραβάσεις εντός του οικοδομικού τετραγώνου στο οποίο ο Αθανάσιος Νάκος και ο γιος του, Σταύρος, έχουν χτίσει μια 7οροφη πολυκατοικία συνολικού εμβαδού 1.356 τ.μ..

Οι δύο καταγγελίες που αφορούν τον κ. Νάκο είναι αφενός για απάτη εις βάρος του Δημοσίου και τρίτων και αφετέρου για πώληση παράνομων χώρων γκαράζ που δεν πληρούν τις απαραίτητες βεβαιώσεις, πιστοποιήσεις της Πολεοδομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αθανάσιος Νάκος καταγγέλλεται για απάτη εις βάρος τρίτων, διότι πούλησε θέσεις δεσμευμένες, και για απάτη εις βάρος του Δημοσίου, γιατί δεν πληρώθηκε χρηματική εισφορά στο Δημόσιο, δηλαδή στην εφορία. Αυτή η εισφορά έχει ως σκοπό τα έσοδα από τις χρηματικές εισφορές των κατασκευαστών που δεν έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν θέσεις parking στους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων να συγκεντρώνονται, προκειμένου να δημιουργηθούν δημόσια parking.

Σε αυτήν την περίπτωση, ο κ. Νάκος απέφυγε να πληρώσει εισφορές αξίας 62.000 ευρώ, χωρίς τόκους, για 46 θέσεις parking. Το εν λόγω parking έγινε το 1992.

Η δεύτερη καταγγελία αφορά στο ίδιο parking 7οροφης πολυκατοικίας, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ερμού, Ογλ, συνολικού εμβαδού 1356 τ.μ., χωρητικότητας 64 θέσεων, το οποίο λειτουργούσε χωρίς την απαραίτητη πιστοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και χωρίς άδεια ίδρυσης και λειτουργίας του γκαράζ που χορηγείται από την Πολεοδομική Υπηρεσία.



Φως στον μυστηριώδη φάκελο Νάκου
.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .