Τρίτη, Ιουλίου 10

Πίνουν αλκοόλ για να αντιμετωπίσουν το άγχος


Τα δύο τρίτα των ανθρώπων, ηλικίας 30-45 ετών επιλέγει να αντιμετωπίσει το άγχος μέσω του αλκοόλ, σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη για λογαριασμό του φιλανθρωπικού ιδρύματος Drinkaware.

Η έρευνα έδειξε ότι το ένα πέμπτο των ανδρών και σχεδόν μία στις έξι
γυναίκες δήλωσαν ότι έπιναν κάθε μέρα ή τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας.

Τέσσερις στις 10 γυναίκες και το ένα τρίτο των ανδρών παραδέχτηκαν ότι πίνουν περισσότερο από το «επιτρεπόμενο όριο», δηλαδή πάνω από 3-4 ποτήρια για τους άνδρες και 2-3 για τις γυναίκες.

Στην έρευνα συμμετείχαν 2.000 άνθρωποι και το 44% αυτών δήλωσαν ότι ήταν πιο πιθανό να πιουν κάτι μετά από μια αγχωτική μέρα, ενώ το 37% αυτών απάντησε ότι σκεφτόταν το τι θα πιεί πριν καν φτάσει στο σπίτι.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (60%) «κατηγόρησε» τη δουλειά για το επίπεδο του άγχους του, ενώ από τις απαντήσεις δεν έλειψε η ανησυχία για την οικονομική τους κατάσταση. Περισσότερο από το ένα τρίτο (το 36%) ανέφερε ακόμη ότι η οικογενειακή τους ζωή τους προκαλούσε στρες.

«Το αλκοόλ μπορεί να είναι “κακός σύμβουλος” όταν κάποιος προσπαθεί να διαχειριστεί το άγχος του» είπε ο επικεφαλής των εκστρατειών του Drinkaware, Siobhan McCann.

«Ακόμη κι αν αρχικά φαίνεται ότι μερικά ποτάκια μπορούν να “απαλύνουν” την πίεση της ημέρας, μακροπρόθεσμα επιτείνουν το πρόβλημα, είτε αυτό σχετίζεται με τη δουλειά, είτε είναι οικονομικοί οι λόγοι ή οικογενειακοί» πρόσθεσε.

Επιμέλεια: Έλενα Φιντιάνη.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .