Τρίτη, Αυγούστου 14

Έκτακτη εισφορά σε όσους πήραν μεγάλο εφάπαξ! Θα τα ακουμπήσουν γερά!


Το μέτρο, αν ισχύσει, θα έχει αναδρομική ισχύ και αφορά σε συνταξιούχους των περισσότερων Ταμείων.

Η έκτακτη εισφορά θα είναι από 1% ως 2% της σύνταξης και το ποσό θα αφαιρείται κάθε μήνα. Είναι ένα μέτρο που εξετάζεται στο πλαίσιο του νέου πακέτου και αφορά σε συνταξιούχους που ήδη έχουν λάβει εφάπαξ, σημαντικά υψηλότερο από τις εισφορές που είχαν καταβάλλει.


Δεν έχει διευκρινιστεί ποιους συνταξιούχους αφορά, αν θα συμπεριληφθούν στο μέτρο άτομα που βγήκαν σε σύνταξη το 2009, το 2008 ή νωρίτερα.

Ωστόσο η έκτακτη εισφορά θα μπει σε συνταξιούχους όλων των ταμείων που είναι στο κόκκινο και που έχουν χορηγήσει εφάπαξ ως και 83% υψηλότερο σε σχέση με τις εισφορές που είχε πληρώσει ο ασφαλισμένος.

Μεταξύ των ταμείων αυτών, σύμφωνα με το "Έθνος" είναι αυτά των ξενοδοχοϋπαλλήλων, των κληρικών, των εργοληπτών δημοσίων έργων,των δημοτικών υπαλλήλων, των δημοσιογράφων, των δικηγόρων Αθηνών, των υπαλλήλων του ΙΚΑ των αστυνομικών κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .