«Η διεθνής εικόνα της χώρας έχει τραυματιστεί από την κρίση, η οποία γύρισε την Ελλάδα προς τα μέσα, όμως, τα διπλωματικά αποθέματα της χώρας δεν έχουν απολύτως αξιοποιηθεί και από τις 20 Αυγούστου θα ξεκινήσει ένα νέο σχέδιο ανασυγκρότησης, ώστε να αναδειχθεί η Ελλάδα της εξωστρέφειας, της υπερηφάνειας και της αξιοπρέπειας». Αυτά δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης ”Μητσάρας” Αβραμόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή. Επίσης, έγινε γνωστό ότι ζήτησε από τους ‘Ελληνες διπλωμάτες στο εξωτερικό, το ακόλουθο: «‘Oλοι βγείτε στους δρόμους, αρχίστε να φαίνεστε στις χώρες που υπηρετείτε, με άρθρα, με παρεμβάσεις, με δηλώσεις,
με διαβήματα» (ομολογώντας έτσι ότι, κατά πλειοψηφία, οι διπλωμάτες μας στο εξωτερικό και ειδικά στις ΗΠΑ, είναι -αυτό που φωνάζει το ”Κ” χρόνια- ουσιαστικά ”τουρίστες”, που αντί γιά προβολή της χώρας, κάνουν…”διακοπές”).
Και όσοι ζούμε έξω από Ελλάδα, γνωρίζουμε άριστα ότι αυτά που λέει ο Μητσάρας, είναι γιά εντυπωσιασμό αυτόχθονων, δηλαδή γιά εσωτερική κατανάλωση. Οι -κατά πλειοψηφία- ”τουρίστες” διπλωμάτες, που τόσα χρόνια διόριζε ο κάθε ”δήθεν” που έπαιζε τον ρόλο του υπουργού Εξωτερικών, όχι με κριτήριο τις ικανότητες, αλλά το πόσο ”κομματικοί” ήταν, ήδη έχουν καταστρέψει, χρόνια τώρα, την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό με την απραξία και ανικανότητά τους. Τα σχετικά με ”σχέδιο ανασυγκρότησης γιά να αναδειχθεί η Ελλάδα”, δεν χρειάζονται σχολιασμό, επειδή οι πολιτικοί, λένε μόνιμα αερολογίες, γιά εντυπωσιασμό αφελών.
Τρία είναι τα μεγάλα και αδιόρθωτα διαχρονικά προβλήματα με τους διπλωμάτες μας στις ΗΠΑ
1- Δεν καλλιεργούν επαφές με αμερικάνικα ΜΜΕ και Αμερικανούς πολιτικούς (και περιορίζονται στην… προβολή μικρο-”ενεργειών” τους, δηλαδή αυτοπροβολή, στα… ελληνικά ΜΜΕ).
2- Συναλλάσσονται μόνο με αυτοαποκαλούμενους ”παράγοντες-ηγέτες” της Ομογένειας, δηλαδή αυτούς που ουσιαστικά εκπροσωπούν τον…εαυτόν τους και αγνοούν απελπιστικά τις πραγματικές δυνάμεις της Ομογένειας.
3- ‘Εχουν την εμμετική νοοτροπία του ‘Ελληνα… Δημόσιου Υπάλληλου, που περιορίζεται στο…γραφείο, επειδή έξω από αυτό δείχνει πόσο άσχετος…”βλαχοδήμαρχος” είναι, που το παίζει ”δήθεν” και ”κάποιος”. Το αποδεικνύει, έστω και πολύ αργά, η παρώτρυνση του υπουργού στους διπλωμάτες: «Βγείτε στους δρόμους, αρχίστε να φαίνεστε στις χώρες που υπηρετείτε, με άρθρα, με παρεμβάσεις, με δηλώσεις, με διαβήματα».
Και μία ερώτηση: Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, που υπάγεται στο ΥΠΕΞ, ΤΙ δουλειά κάνει;
(”Κ”, 3 Αυγ. ’12)
…………………………………………………………………………………….
‘Εφυγε από την Ουάσιγκτον ο ”ολίγιστος” πρέσβης Βασ. Κασκαρέλης
Ο ”μεγαλο-πρέσβης” Βασίλης Κασκαρέλης, επέστρεψε στην Αθήνα γιά να αναλάβει …γεν. Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών. Στην τριετή θητεία του στην Ουάσιγκτον, δυστυχώς, επιτέλεσε σχεδόν…μηδενικό έργο. Ελάχιστα ασχολήθηκε και με την Ομογένεια (με εξαίρεση ”προεδροπαράγοντές” της, που εκπροσωπούν τον εαυτόν τους). Στην αρχή της θητείας του καλούσε σε…σύσκεψη (και εκδηλώσεις) στην πρεσβεία, εκπροσώπους ουσιαστικά ανύπαρκτων Οργανώσεων (ΣΑΕ ΗΠΑ, ”Ελληνοαμερικάνικο Εθνικό Συμβούλιο” κ.ά.), με αποτέλεσμα η Ομογένεια να γελά μαζί του και να τον θεωρεί άσχετο, γραφικό και ασοβάρευτο. Ο κ. Κασκαρέλης έδωσε μεγαλύτερη προσοχή στην προώθηση της…Ντόρας (που τον διόρισε) και στην προβολή -έμμεσα- της ημερήσιας ”μικροεφημερίδας των κηδειών”, θυγατρικής της ”άγιας οικογένειας” στη Νέα Υόρκη. Την ημερήσια, διαχρονικά την στηρίζει η ”οικογένεια”, έμμεσα και άμεσα, με κρατικό ελληνικό χρήμα. Ο δε ”μεγαλο-πρέσβης” Βασ. Κασκαρέλης, συμμετείχε και σε εκδηλώσεις της εφημερίδας, γιά δημιουργία (αυτοπροσδιοριζόμενης) ”ηγετικής ομάδας Ομογενών”, που στόχο είχε την προώθηση της Ντόρας και του κόμματός της, ΔΗ.ΣΥ.
(Ευχόμαστε να μην τον ”βαφτίσουν” κι αυτόν ”επιτυχημένο”, ΜΜΕ Αθηνών, όπως έκαναν και με τον πρ. πρέσβη στον ΟΗΕ, Αδαμάντιο Βασιλάκη, γνωστόν γιά το…ροχαλητό του στις Συνεδριάσεις του διεθνούς Οργανισμού)
Ανοιχτή επιστολή στον ”τουρίστα” γεν. πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη
Αξιότιμε κύριε…Καλές οι περιηγήσεις σας στο Μανχάτταν και οι ”χαιρετισμοί” σας στις ομογενειακές εκδηλώσεις του ”ώπα”. Και αν δεν απολαύσετε την μεγαλούπολη τώρα, πότε θα την απολαύσετε; Αλλά έχουμε ένα μικρό πρόβλημα. Στην περιοχή δικαιοδοσίας σας, μέσα στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, στα βόρεια, υπάρχει μιά πόλη με το όνομα ΕΛΛΑΔΑ (Greece). Πήρε το όνομά της στα 1822 γιά να τιμήσει τον αγώνα των Ελλήνων γιά ελευθερία ανεξαρτησία, αλλά και γιά να τιμήσει ότι η (αρχαία) Ελλάδα πρόσφερε στην ανθρωπότητα. Στο ιστορικό της πόλης αναφέρεται ακριβώς: ”The Town of Greece was incorporated in 1822. It was named after the country of Greece, as a show of support as the Greek people fought for their independence from Turkish rule. The name is also a tribute to this old-world nation a symbol of intellectual and athletic excellence”.
Μόνο μιά φορά ‘Ελληνας γεν. πρόξενος στη Νέα Υόρκη την επισκέφτηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’90. Κανείς πολιτικός από την Ελλάδα, κανείς (τουρίστας) πρέσβης μας στις ΗΠΑ.
Μήπως, κ. γενικέ, θα ήταν καλό να κάνετε και το αυτονόητο, εκτός από ανέμελη καλή ζωή στο Μανχάτταν και ”ομιλίες-χαιρετισμούς” σε συγκεντρώσεις-εκδηλώσεις ημιδιαλυμένων ομογενειακών Οργανώσεων;…
(”Κ”, Ιούλιος ’12)
………………………………………………………………………
Κοινό χαραχτηριστικό διπλωματικών αποστολών στην Β. Αμερική: Συμπεριφέρονται ως ”τουρίστες”- αργόσχολοι Δημόσιοι Υπάλληλοι Ελλάδας, με ελάχιστα προσόντα, αδιαφορώντας γιά την προβολή της χώρας.
Την ώρα που απελπισμένοι ‘Ελληνες ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ στην πατρίδα, εξαιτίας φτώχιας, το άθλιο ΥΠΕΞ με τους διπλωμάτες-”τουρίστες”, ακόμα ΠΡΟΚΑΛΕΙ
Αν και είχαν αναγγελθεί περικοπές εξαιτίας Μνημονίων, το υπουργείο Εξωφρενικών συνεχίζει… ακάθεκτο με τις ίδιες παλιές διαπλεκόμενες ”πελατειακές” πρακτικές των πρ. ΥΠΕΞ, GAΡ και Ντόρας
Οι ελληνικές διπλωματικές αποστολές στον Καναδά και η περίπτωση Σικάγου
”Σαν να μην συμβαίνει τίποτα”, συνεχίζεται η προκλητική σπατάλη δημόσιου χρήματος
”Λεφτά υπάρχουν” γιά ”τουρίστες” ‘Ελληνες διπλωμάτες
Τι παθαίνουμε όταν τις υπηρεσίες του ΥΠΕΞ στην Αθήνα, στελεχώνουν, άσχετοι και ανεύθυνοι.
Eκτός των άλλων, στον Καναδά:
(Σημ.: Ο κύριος στο Μόντρεαλ, έχει ”γερό δόντι” στο ΥΠΕΞ, γιατί σύμφωνα με συμπεριφορές και προϋπηρεσίες του σε άλλα Προξενεία στην Ευρώπη στο παρελθόν, μόνο γιά… ”γραφιάς” στο ΥΠΕΞ στην Αθήνα θα έκανε και όχι γιά γεν. Πρόξενος, να εκπροσωπεί την Ελλάδα στο εξωτερικό).
- Ο γεν. Πρόξενος και εργένης (Τορόντο) έχει μετατρέψει την προξενική κατοικία, με ενοίκιο 5.500 δολ. τον μήνα, σε μικρή …εκκλησία και αφού…ψάλει και προσευχηθεί, μετά περνά… από το Προξενείο (λέγεται και το επιβεβαιώσαμε, ότι είναι εργατικός κι έχει έλλειψη προσωπικού στο γεν. Προξενείο).
- Η εντελώς αχρείαστη ελληνική πρεσβευτική αποστολή στο ICAO (International Civil Aviation Organization), με τους 7 αργόσχολους, λες και δεν μπορούσε ο πρέσβης μας στην Οττάβα να διαπιστευθεί και στον ημιενεργό Οργανισμό, στο Μόντρεαλ. Η Ελλάδα δεν έχει αερογραμμές και πτήσεις υπερατλαντικές ή προς Ωκεανία κλπ. Η αποστολή σε ΤΙ χρειάζεται; Σημειώνουμε ότι ΜΟΝΟ η Ελλάδα και μία ακόμα χώρα διατηρούν ακόμα μόνιμη πρεσβευτική αποστολή στο ICAO.
- Το γενικό Προξενείο (Μόντρεαλ) μετακόμισε από κτίριο πρώην ιδιοκτησίας Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος, με ενοίκιο 8.000 καναδικών δολαρίων τον μήνα, σε καινούργιο ”γυάλινο ουρανοξύστη” σε κεντρικό σημείο της πόλης, με ενοίκιο 27.000 δολ.
- Αν και τα προξενεία μαζεύουν 18-20 εκατομ. δολάρια Καναδά τον χρόνο γιά ”προσφερόμενες” και ακριβές ”υπηρεσίες” στην Ομογένεια (διαβατήρια, πληρεξούσια κλπ), υπάλληλοί τους είναι απλήρωτοι γιά μήνες.
Το εύλογο ερώτημα: Στο υπουργείο Εξωτερικών έχουν μυαλό;
Αν πληρώνουν 350-360.000 δολ. Καναδά τον χρόνο γιά ενοίκιο και κοινόχρηστα, γιά τον χώρο που στεγάζεται τώρα το γεν. προξενείο Μόντρεαλ, γιατί δεν αγόραζαν ένα μεγάλο κτίριο, που με τα ίδια χρήματα θα αποπληρωνόταν σε 3-4 χρόνια και θα ήταν ιδιοκτησίας του ελληνικού Δημόσιου; Τόσο πολύ… μυαλό χρειάζεται γιά το αυτονόητο; Ανεγκέφαλοι είναι τελικά;
Ο πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά(Οττάβα), ως επιτόπιος άμεσος προϊστάμενος προξενείων, ΔΕΝ γνώριζε τίποτα γιά τα παραπάνω; ‘Η γνώριζε και έκανε την…”’πάπια”, παραπλανώντας το ΥΠΕΞ; Μήπως είναι πολύ απασχολημένος γιά να τρέχει ΜΟΝΟ πίσω από τα…ράσα του μητροπολίτη Τορόντο και να μεσολαβεί γιά ”διάφορα” στην Ελλάδα;
Κατάλογος με τις διπλωματικές αποστολές της Ελλάδας στον Καναδά.
Σημ.: Τα παραπάνω έχουν γραφεί… συντηρητικα. Περίπου τα μισά, γιατί υπάρχουν και… χειρότερα. Επίσης, ζητήματα με μισθούς, επιμίσθια, προξενικούς…λιμενάρχες και λοιπά, δεν τα αγγίζουμε γιά τώρα… Το ”Κ” ευχαριστεί τους αναγνώστες που καταγγέλουν τέτοια περιστατικά-γεγονότα και προκλητικές πρακτικές…
(2 Ιουλίου 2012)
ANΤΙΔΡΑΣΕΙΣ – ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Μετά το δημοσίευμά μας, το ΥΠΕΞ έδωσε εντολή να βρεθεί άμεσα φτηνότερος χώρος γιά την στέγαση του γενικού Προξενείου στο Μόντρεαλ, που τώρα στεγάζεται στην ακριβότερη, κεντρική περιοχή της πόλης, σε καινούργιο ουρανοξύστη, με πολύ υψηλό ενοίκιο.
(Σημ.: Ευχαριστούμε θερμά τον αναγνώστη από τον Καναδά, που έδωσε στο ”Κ” στοιχεία και την αφορμή να ερευνήσουμε διακριτικά τις καταγγελίες του γιά τα παραπάνω, που αποδείχτηκαν απόλυτα σωστές)
…………………………………………………………………………..
Θαυμάστε υπουργείο Εξωτερικών και διπλωμάτες-τουρίστες, όταν εξαθλιώνεται ο λαός της Ελλάδας
”Λεφτά υπάρχουν”: Προκλητικά μεγάλα ποσά γιά προξενική κατοικία (penthouse σε δύο ορόφους) στο Σικάγο
Το διαμέρισμα και μάλιστα σε δύο ορόφους (penthouse, με βεράντα… “γήπεδο”) – με τις πολλές … κρεβατοκάμαρες και μπάνια- ευρίσκεται στην οδό North Lake Shore, αρ. 3240, 17A (με θέα την λίμνη), στους πάνω-πάνω ορόφους. Ενοικιάζεται γιά χρόνια, γιά κατοικία του γενικού πρόξενου. Φυσικά το ελληνικό Δημόσιο διαθέτει γιά την γεν. πρόξενο αυτοκίνητο και οδηγό, χώρια τα έξοδα λειτουργίας του γεν. Προξενείου με τους ”τουρίστες”, που ”ξύνουν τα νύχια τους”. Πόσο είναι το κόστος ενοικίου του μεγάλου, πολυτελούς, αρχοντικού διαμερίσματος στην καλύτερη και ακριβή περιοχή της πόλης του Σικάγου; Μόνο… 101.400δολάρια τον χρόνο, συν 3.600 δολ. για χώρο σταθμευσης.
(Σημ.: Ευχαριστούμε θερμά τον αναγνώστη από το Σικάγο που έδωσε στο ”Κ” την αφορμή να ερευνήσουμε διακριτικά τις καταγγελίες του γιά τα παραπάνω, που αποδείχτηκαν απόλυτα σωστές)
1- Αυτά τα εμμετικά φαινόμενα, είναι κατάλοιπα του αμαρτωλού παρελθόντος επί υπουργίας στο Εξωτερικών, GAP και Ντόρας, όταν η ”διπλωματία” κατάντησε σπατάλη, προσωπική προβολή και τα μυστικά κονδύλια δίνονταν σε ”ημέτερους”, χώρια οι επισκέψεις τους στο εξωτερικό με την συνοδεία δεκάδων αργόσχολων-”φίλων”.
Αξιοσημείωτο: Ντόρα Μπακογιάννη, Νέα Υόρκη ως υπουργός Εξωτερικών, Ηνωμένα ‘Εθνη, Σεπτέμβριος 2006: Γιά 14 ημέρες, με 11 ”υπηρεσιακούς παράγοντες”, 15 βουλευτές, 19 εκπρόσωπους ΜΜΕ και 55 ”παρατρεχάμενους”, μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος του ”Ολυμπιακού” ως…σύμβουλος! ‘Ολα τα πλήρωσε το ελληνικό Δημόσιο.
2- Στο γενικό Προξενείο Τάμπας, υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού και τις εργασίες τις κάνουν ο ίδιος ο γενικός πρόξενος μαζί με έναν μόνο υπάλληλο. Την ίδια ώρα το υπουργείο Eξωφρενικών, σπαταλά άσκοπα χρήματα που -υποτίθεται- δεν…υπάρχουν, γιά αλόγιστα ενοίκια και ”διπλωμάτες-τουρίστες” ανά τις ΗΠΑ.
(29 Μαίου 2012)
…………………………………………………
Γιά να μην ξεχνάμε το ”μεγαλείο” της ελληνικής…διπλωματίας
‘Οταν η Ντόρα και τα 117 άτομα της συνοδείας της, έγραφαν ”ιστορία διπλωματίας” στη Νέα Υόρκη, με χρήματα των -μόνιμα κορόϊδων- Ελλήνων φορολογούμενων
Γιά 12 ημέρες (Σεπτ. 2006), μαζί με ”υπηρεσιακούς παράγοντες”, 15 βουλευτές, 19 εκπρόσωπους ΜΜΕ και δεκάδες ”παρατρεχάμενους”, δηλ. ”τουρίστες” (οι περισσότεροι βαφτίστηκαν ”σύμβουλοι”, μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος του ”Ολυμπιακού” Βαγγέλης Μαρινάκης). Μαζί και ο Κων/νος Μητσοτάκης, τα παιδιά της Ντόρας κλπ. ‘Ολα τα πλήρωσε -φυσικά- το ελληνικό Δημόσιο. (Η Ντόρα Μπακογιάννη, προήδρευσε του Συμβουλίου Ασφαλείας, γιά 2 ώρες).
Η ”υψηλή κουστωδία” από το Ελλαδιστάν, στις ”διακοπές” της με κρατικό χρήμα στη Νέα Υόρκη, επισκέφτηκε με… λεωφορεία πολυκαταστήματα βόρεια της πόλης. Χώρια τα δείπνα- γεύματα, το ποτό στα μπαρ, η διαμονή σε πανάκριβα ξενοδοχεία κλπ. ‘Εδειχναν στην πράξη την ”ευημερούσα Ελλάδα”. (Οι… πόρνες πολυτελείας για ορισμένους ”συμβούλους” που συμμετείχαν στην αποστολή, υποθέτουμε δεν πληρώθηκαν από το Δημόσιο).
( Η επίσημη κατάσταση ΟΗΕ με όλα τα ονόματα της ελληνικής ”αποστολής” )
………………………………………………
Οι ”τουρίστες” στις ΗΠΑ έχουν όνομα: ‘Ελληνες διπλωμάτες
Η κάκιστη εικόνα της Ελλάδας στις ΗΠΑ διαχρονικά και ειδικά τελευταία, οφείλεται βασικά στους ”τουρίστες-διπλωμάτες”, που στην πλειοψηφία τους διορίζονται επειδή έχουν ”μέσον” στην Αθήνα και η κύρια δραστηριότητά τους είναι να εμφανίζονται σε κοινωνικές εκδηλώσεις…ελληνικού ομογενειακού ενδιαφέροντος γιά να κάνουν χαζο-χαιρετισμούς. ΔΕΝ ασχολούνται με τα ανθελληνικά δημοσιεύματα σε αμερικάνικα ΜΜΕ, ΔΕΝ αντιδρούν, ΔΕΝ καλλιεργούν ούτε έχουν επαφές με αμερικάνικα ΜΜΕ, ούτε με Αμερικανούς πολιτικούς. Kυριολεκτικά ”τουρίστες”, που προτιμούν να συναλλάσσονται μόνο με Ομογενείς ”προεδροπαράγοντες-ψώνια” και ο εξαθλιώμενος λαός πληρώνει. Μετά, αναρωτιόμαστε γιά την κάκιστη ”εικόνα” της Ελλάδας έξω.
…………………………………………………..
Με αφορμή την επίσκεψη του (υπηρεσιακού) υπ. Εξωτερικών στο Σικάγο, γιά την σύνοδο του ΝΑΤΟ
ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ υπουργέ Π. ΜΟΛΥΒΙΑΤΗ;
Η Ομογένεια ΔΕΝ ξεχνά τον υπουργό και τις ”κομπίνες” με τα χρήματα γιά τους πυρόπληκτους.
Κάλεσε την Ομογένεια -Σικάγο, 19 Μαίου- να επισκεφτεί την Ελλάδα γιά τουρισμό, αλλά ΠΟΤΕ δεν εξήγησε τι έγιναν τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών γιά τους πυρόπληκτους (2007), επίσημα 168.265.935 ευρώ, ανεπίσημα γίνεται λόγος γιά 175.000.000. Από τα χρήματα διατέθηκαν μόνο 25-30 εκατ. και μετά ενάμιση χρόνο το Ταμείο, επικεφαλής του οποίου ήταν ο κ. Μολυβιάτης, ξαφνικά…καταργήθηκε. Που πήγαν τα χρήματα και ειδικά αυτά της Ομογένειας; Στο κράτος, σε λαμόγια, στην τσέπη του; Που; Απαντήσεις πότε θα δώσει;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.
Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .